Tuesday, September 27, 2011

Jamu2 yang pernah aku gunakan.....


set pertama SET BERSALIN AMWAY tuk MDM1
masa beranakkan mdm1...alhamdulillah rezeki...kakak angkat hadiahkan set ni...
suka sgt sgt set ni...sbbnye ada satu rempah tu tuk mandian tau, so tak yah la cari daun2...dan ada lagi rempah tuk cuci anu, tuk rendam2....masukkan rempah tu ke dlm besen, dan kita duk dlm besen besar tu...perhhhh sedapppp...minyak sapuannye pun bau wangi...best...berangin jugak....

tp sekarang mcm susah skit nak cari amway ni...tak tau nak beli mana..


set kedua SET JAMU SELAPAN tuk MDM2
yg ni beli sendiri...uhuhuhuhuhu set ni paling murah yg aku jumpa ..
dan time tu nak berjimat sgt..aku beli la..
tapi byk yg aku tak guna sgt.....dan aku tak ingat apa yg paling best hingga buat aku teringat kembali...
puas recall memory ni...tapi percaya la...setiap produk tu mesti ada keistimewaan nye kan..
eh aku pakai tau pilis yg disediakan...tapi seingat aku mcm kena tumbuk2 skit...sbb dia bagi dlm bentuk keras...kalo tak salah la...jamunye aku makan tau tapi selepas 14 hari...takut anak kuning makan awal2 ni...

set ketiga SET BERSALIN HPA  tuk MDM3
set ni aku cadang nak beli, riki2 la dgn member..member pun beli dulu, sbb dia nak bersalin dulu..
tapi dia tahan aku beli produk ni dulu, sbb dia kata kalo dia bersalin operate dia nak bagi aku je...
so selepas disahkan dia tak leh bersalin normal...dia pun bagi la aku.....alhamdulillah rezeki lagi
set ni ada yg tuk cucian anu jugak tau.tapi selepas habis darah nifas...jadi time sedang ber'nifas' ni...kena la cari alternatif lain tuk anu...alahaiiiiiii
dan

rezeki lagi, ada sorang lagi member ofis bagi la produk bersalin Nona Roguy yg tak abis dia gunakan...dan salah satunye adalah cucian tuk anu...
eh tapi kotaknye lain sedikit....gambo ni aku copy dari blog cikMot...

dan vitamin @ jamu yg HPA bekalkan tu, aku tak makan lagi...sebab aku riso anak aku kuning..
jadi aku akan makan selepas 20 hari....tapi spirulina aku makan, aku rasa ini ok...sbb dia supplement biasa kan
so skrg ni aku makan kurma je la tuk ketahanan badan.....

13 comments:

LYAfrina said...

huhu,, antara ke-3 produk ni... mana y best sha??? lya dulu ambik sendayu tinggi..tp just ambik y penting... pastu part bengkung mmg gna pati halia jer,,

sha.nnti lya nk tgk mdm 3, lya msg yer

♥cikmOt♥ said...

aku baru balik beli set bersalin hpa...heheh

.:fyzz:. said...

Lyafrina: sama2..saya pun amik pati halia gak..sendayu tinggi (amik yg basic ja..)...pati halia amik yg hijau.ok gak...
zidah..amik la yg mana hg rasa OK>.yg penting tak ganggu penyusuan kt baby..

Zue AnnaLeeya said...

akak plan nak beli HPA tuh nanti...
sama mcm cikmot.. hehe

zaidah said...

mdm 1 n 2 pernah cuba....setakat nie ok kot...

eima said...

kak aku pun tak beli lagi la... huhu
tatau nk beli yg mana .. sbb dulu guna leesa pastu tak guna abis pun...
ingat nk try yg murah je HPA ke..ape2 je la .. tkt jd cam dulu tak guna punn

Fieza79 said...

suka pakai yg mustika ratu je..murah pun murah...hehee...

~ yus ~ said...

eh asha dah bersalin ya??

punyalah ketinggalan keretapi...huhu

congrats dear...

pakai jamu apa2 pun ok rasanya...

seronok tengok dah mula pam susu di entri bawah tu..:)

ieda said...

jamu selapan tu akak pernah makan dik .. bagus kan ..
kalau maajun akak tu lagi fresh dikk .. x nak cube ke :)

~izan~ said...

izan pun suka set amway sbb yg sulung pakai yg tu.ubat rendam tu paling best mcm akak kata..minyak telon dia izan beli lg bila dh abis

amway izan senang je nk dptkan sebab kakak ipar tegar jual amway hehe..

Nurzairul Isma said...

kite dulu makan jamu kampung je...buatan sendiri tempah kat sorg nenek tu kat kmpg... klu asha nak yg amway tu, isma leh carikan.. isma dealer amway (baru 2 bln)

~aSHa~ said...

uish ada dealer...nak abis pantang dah pun ni baru tau siapa...ehehehe...tapi kalo nak beli set asing2 leh tak?

wahida said...

salam dear..dah bersalin yer...sori, ketinggalan ketapi..

tahniah yer!!