Monday, September 19, 2011

siannye jadi ADIK....

sblm tu ucapan penghargaan buat cikmot sbb upkan entry berkenaan Presenting our MDM3
dan terima kasih kepada semua teman di atas ucapan di komen entry berkenaan....sgt hargai..

---------------------------------------------------------------------------------------
mcm sadish je kan tajuk entry..

owhh ya...nama MDM3...seperti tercatat dalam surat beranaknya...
MUQSITH DARWISY...

sadish jugak wei..bila jadi si adik ni...dan bila mana abg dan kakak nye sedang membesar
mcm2 perkara nak dibuat nak ditiru..jadi layankan yg termampu dan terboleh...
kalo tak boleh tu...tetap tak boleh...bahaya
bila mana adik dah dikeluarkan ke muka bumi ini...si abg dan kakak kemain la sibuk....
sebelum keluar pun kemain sibuk, suh belah perut ni....aduhaiiiiiiiiiiii
bila mana nurse cek perut je...dia tanya...mana adik...kata cek adik...tapi adiknye dlm perut lagi..
suka suki mereka je..kat klinik tuk cek up pun suh adik dikeluarkan....
berebut2 nak riba adik...kepala adik agaknye dah lenguh2 dah kot....jap lentok sana sini...dgn tak bape betulnye riba...
'encik boleh tolong sy tak??' ni si kakak tak abis buat muka hantu ala2 hantu bonceng dan hantu karak tu..

ingat si abg tak dulik ke pada si adik...dia pun tenat jugak...nak riba la...nak bagi mainan otomen la, belon, bear dan lain2 seme di letak di dlm katil adik....
naik lenguh si adik...
tapi adik tetap menten...tido tetap tido...
ceh betul....kita nak suh hilangkan jaundis (kuning bayi) tu...so kena la byk minum susu dan dia kena byk kencing/berak2...baru la jaundis cepat ok...
ini tak..siangnye tido aje....berjaga start dlm jam 1 - 7 pagi....(ini peel si abg danish.....kakak baby mudah je jaga dulu) naik bengkak dah 'susu' mama ni..waktu siang...waktu malam...kering kontang dikerjakannye
alahai mata mama gaya apa tah ni...tak kan nak ikut time tido dia....siang tido je...tapi tido tu aku tetap la tido jugak siang tu...takde la seiring dgn dia....

21 comments:

♥cikmOt♥ said...

si kakak ni...macam2 fiil dia ek...adehh...tergelak aku...

pepun adik layan tidoooooooooo lagi best...ni nurut perangai mama dia lah...asik tido jek kejenya...

eh bukan ke???hahaha

Zue AnnaLeeya said...

alahai... rajin abg dan kakak riba adik erk...
adik pon dah tembam...
geramm jerk...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

lahai, berebut nk gomol adik..
pasni mama kena bg order.. beratur, beratur, amek nombor dlu.. hihihi..

kena monitor le tew, bimbang gop time x nampak kan diangkatnyer baby tu.. mane taw die geram, hihih..

tinginnyer nk timang baby.. doa2la kwnmu ini lekat jugokkkk.. huhuhuuh

~aSHa~ said...

cikmot --> masa bujangan boleh la nak tido je kejenye...dah beranak ppinak ni teringin jugak...tapi tak kesempatan.....takutnye diangkat si adik kang.......

umilia said...

heheheh..gitula gayanye bile da be3 kan..tu time baik2 la..tgk nnti bile time dorg gado..hehehehe..

~aSHa~ said...

Zue --> eheheh tak lama lagi AZ1 - AZ3 gitu la bila dpt adik...ehehehhehe....mesti geram je tgk si adik...tak lama dah tu..pejam celik je..dah 2012...nanti keluar la si adik AZ

~aSHa~ said...

Leily --> eheheheh insyaallah ada rezeki kamu wahai teman ku....
mmg bimbang kalo tinggalkan adik gitu je..mau diangkatnye

(nanti sms nama penuh dan ic tu ye...)

~aSHa~ said...

umilia --> tu la...time mereka bergado tu la kita jadi raksasa...mcm2 kaler keluar hijau, ungu dan selainnye...

eima said...

comey nye kak sha...
bulat...

abg ngan kakak kemain suka lagi ek ngan adek ...

.:fyzz:. said...

byk nk komen nih..
1st: zidah mmg amukan kalau dulu kita gerak dier bgn tido..hahahah..masa kt uitm dulun2 la.
2nd..adik mmg hensem..idung mancung gitew
3rd:kakak baby mmg leh jadi heroin citer hantu la..hahaha...
4rd: abg mmg matang dhmuka dier..:) elok sgt jd abang..
sekian komenan saya

::N:: said...

si mama nye mmg antu tdo. kalo nk bgn pg pegi kelas, kena kejut sebanyak 15 kali baru dia betul2 bgn tarik towel pg mandi. hangin.

adik betul2 comei la wei. nmpk mcm putih sgt yg ni la. byk minum susu ek

~izan~ said...

akak,tahniah..terlambat tahu.. comeynya baby..bagus ada abg n kakak yg prihatin hehe..jaga adik elok2 tau.semoga akak n baby sihat selalu..slmt berpantang!~

~aSHa~ said...

eima ...ni comey akak ke comey anak akak..ahahaha saje melawak....akak sure la tak comey dah...dah la dlm pantang..lagi la tak comey...uhuhuhuhuhu

nanti fahim dpt adik tentu seronok...bila dlm perut pun dia dah seronok inikan pulak kalo keluar...

~aSHa~ said...

fyzz --> byknye komenan hang...malu ai tau nyah...ahahahhaa masa uitm lain..jaman kegelapan skit...ahahahhaa..skrg ni dah ada anak....anak terselak selimut skit pun dah tersedar...jadi bangun selimut kan balik....
dan kalo cik abe aku tersentuh aku pun tersedar...sbb tu la terkeluarnya mdm3...sbb pantang disentuh skrg ni di waktu tido...dulu goyang katil pun dok sedar...

~aSHa~ said...

N --> sib baik aku dpt tangkap siapa N...tak perlu pk siapa...ehehehehe....noj itu dulu...(jwpn spt tuk pijot tu).....eh salah la ko ckp tu..bukan 15 kali...14 kali je la....
tak minum susu pun wei...satu tin susu pun tak beli time mdm3 ni...sbb tu hb payoh nak naik...

~aSHa~ said...

~izan~ --> tq dik...sedang berpantang dgn jayanye ni...harap2 perut ku kempis walau menyusu badan kena byk minum air dan makan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai sweetnye..adik maintain tido wlupun digomol2 oleh c kakak & abg..hehe..comel.. ;)

gina marna said...

abis la adik kene gomol...hehehe. nak p tgk adiklah...tungguu aunty gina gi gomol pulok...hahaha

LiErOSe~QiEmi said...

eh dah besalin dah kak.. comeyyyyyyyy baby...

lama tak blog walking, sibuk.. baru tau ni.. taniah yer kak.. ;)

~ yus ~ said...

comel!! dah sangat sedap namanya..:)

Along_Na said...

along dh ketinggalan ni..hehe..anyway thniah zidah,anak2 kamu mmg comel2 semuanya...latest ni pun mcm ank matsaleh dh aku nengok..nama sedap!!!....