Friday, September 30, 2011

Untung ke anak/cucu perempuan tunggal seorang..

susulan entry sebelum ni ada yang kata untung badan, jadi cucu perempuan tunggal
untung tak untung la...ada cite disebalik anak dara aku sorang ni

mula2 tgk gambo di bawah...baju apakah dia pakai???
 Baju Melayu tau...siapa punye abg dia la punye
oleh kerana dia seorang je cucu GIRL kat dlm family mentua aku, maka dia pun ingin menyamai la dgn sepupu sepapatnye....pagi2 minta nak pakai baju melayu mcm abg dia, mcm abg aiman dia dan sepupu sepapat lain....
menyirap tak? menyirap aku ni pagi2 raya tahun ni...
dah la hari2 sebelum tu minta dia pakai baju yg berskirt ke atau ala2 gegirl takmo...
nak pakai seluar je memanjang....


 dan ramai yg tau dia ni mmg ramah tamah dgn lelaki je..dgn org perempuan payoh skit...alahai...
 sib baik adik ipar aku aka pakcik dia pujuk dia tuko baju melayu ke baju kurung...baru la dimakan pujuk
papa dia pujuk pun...haram jalan....dia mmg serasi dgn pakcik dia yg tu je...yg lain2 dia tak berapa...naik moto ke apa ke nak dgn pok pa dia jugak
kalo balik kg aku gitu jugak..dia nak pak ndak (adik aku) dia je..dgn pakcik2 lain kureng @ xmo nye...bo layan nye....

kata 7 boy mana lagi sorang..
dia keluar hari ke 12 raya..ehehehehhee...
anak aku ler...jadi 7 cucu lelaki, Seorang cucu perempuan setakat ni...
yg menyusul selepas aku tak tau lagi siapa...
harap2 biras aku ada dah tu...ehehehe k.sha doakan nor ada berita gembira..amin...

(sblh aku, dulu mdm1 cucu tunggal lelaki...tapi skrg adik dah ada peneman..dah 2 boy la di sebelah aku, yg lain girl)

12 comments:

♥cikmOt♥ said...

hok ni yang aku paling riso ni...

kakak baby...jadilah gegirl sejati...sian kat mama tu...hehehe

eima said...

kire cam aku dulu la... mana kawan ngan pompuann... tp bila besar tak dak masalah jd pompuan sejati... kasar tp ttp ade lemah lembutnye....

kak sha tau sal kucen la... pe jd ngan kucen tu.....

~aSHa~ said...

cikmot --> harap doa ibu tu dimakbulkan..tambahan ibu lak tgh mengandung...doakan baby jadi gegirl sejati yg lemah lembut keayuaannye ye

~aSHa~ said...

eima --> kalo jadi mcm eima takpe la jugak..takut jadi keras lak..tak tau mcmane akan dtg..ehehe harap2 tak la..harap2 jadi lemah lembut keayuanye terserlah...


eima nak k.sha cite pasal kucing ke? baiklah next entry...eh betul ke ni?

Cik Cammy Lia said...

mane pic baby akk?nak tgk.

~izan~ said...

laaa kak,mujur baju melayu tu teluk belanga.kalau cekak musang nampak ketaranya hehe..

mesti anak akak ni lasak kan.

LYAfrina said...

hehehe sha...
biasalah kan, bila sekeliling majoriti lelaki.. tau x..lya msa kecik dulu dikelilingi abg2 jer.. kakak 2 org j & jauh ke atas.. seramai 6 org atas lya smua lelaki.. mmg masa kecik dulu lya sgt2 kasar..lasak & pakain pon nk seluor sokmo... rmbut jgn harap nk pnjang... tp bila besar ni.. tgk la sha...ttp perempuan sejati... dont worry yer sha.. insyallah... selagi ank kt dilayan sprti perempuan, smuanya ok :-)

Nurzairul Isma said...

haru la mdm2... die takde geng gegirl tu...

▪littleimie▪ said...

salam,1st time singgah sini baca entry.nice blog dear :) keep it up

mamalieyna said...

yelah ek, susah jugak sbb dh biasa dikelilingi boy..huu~

mcm dak arif kalau balik johor, dia sorang je boy..n di rumah pengasuh dia sorang je boy..sudahnya dia mmg ala2 sopan santun sket(tp tak aa mcm gegirl =P), tak reti main kasar2 mcm boy lain..hee~

gina marna said...

kuasa wanita nii...hihihi. mama dia kene bagi adik sorang agi laaaa adik gegirl lak :)

aLoNg@Na said...

pehni ko kna proceed gigirl lagi lah zidah....kasi reramai sket kaum perempuan dlm fmly ko..hehe...aku suka nengok yr children..muka comey2 belako...muka ko...