Friday, October 14, 2011

Rezeki datang bertupperware tupperware

seronok rasanye duk berjiran mcm ni..
time kita tak sihat waktu preknen...ada org anta makanan...
time kita sedang berpantang pun ada orang anta makanan

yang di bawah ni...ramai lak anta makanan smlm...
sampai tak tau nak makan yg mana...
yang dibawah ni semua di anta oleh jiran2 @ teman ye, xde satu pun aku masak...
bayangkan la byknye...aku mmg tak masak lauk pauk time berpantang gini
masak nasi dan air tu boleh la...
ada 2 jenis yang tak keluarkan lagi dari tipuware...
dah la tgh berpantang..jadi makanan yg leh dimakan adalah terhad


yang dibawah ni plak masa bulan puasa...
tgk masa ni aku dah sihat masak..tapi still lagi jiran2 @ kawan bagi....ikan masak stim tu..dlm tupperware..masih panas2 masa anta ni...alahai jah...bulan puasa lagi la tak termakan sgt masa berbuka...
hampir setiap hari kawan tu anta lauk masa bulan puasa...


 ha yg ni takde org bagi, seme masak sendiri kecuali lala tu cik abe beli, dan bubur lambuk tu

yg ni 2 org bagi serentak...satu tu sup ayam, satu lagi kari dal kot namanye...

rezeki rezeki...

(eh cite pasal berbuka puasa baru nak cite....ahahahaha..dulu aku dok tgk menu org je..berlambak2 gambar makanan time berbuka tu kat blog memasing...aku pun ada snap, tapi tersimpan gitu je la...bulan puasa aritu bz dgn 5s)

REZEKI JANGAN DITOLAK, MUSUH JANGAN DICARI...kan??

10 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah..rezeki..org memberi..kita merasa..sedap2 tu lauknye..

@juera said...

rezeki Allah bagi.syukur..sedap2 tgk..hihi

~farah~ said...

murah rezeki akak :)

ieda said...

kalau mcm nie , x tunggu bulan puasa pun ok kan dik .. janji semua menyelerakan ..
cuma kena hati2 bila dlm pantang kena kawal mata dan nafsu ekke :)

{ e'mie } said...

jgn lupa membalas yer cik zidah..kahkahkah..tapi dalam pantang ni bley excuse kot..ahaksss

mohdikram said...

Syoknyer..

jeles taukkkk..

mohdikram said...

asha..

mohd ikram tu member ifis ena.. ena guna pc dier tak perasan yg dier blm sign out.. aiyayay

~aSHa~ said...

ehehehe ok ena...

eisyaawie said...

macam-macam laa boleh rasa...

sy berjiran nie....berbalas kuih jer.....hehhee

.:fyzz:. said...

WAAA..mmg sonok kan...murah rezeki..snok ada jiran2 yg ingt mengingat..aku pun selalu tukar2 menu ngn jiran...