Wednesday, December 21, 2011

Anyhow, Anywhere, Anytime

kalau dah hantu roti tu kan...keluar la pelbagai jenis roti lagi....insyaAllah kena dgn tekak..habis la...selain roti gardenia biasa dan butterscotch  yang menjadi pilihan....keluaran yang terbaru dari Gardenia... Waffles....banyak pilihan perisa sebenarnya..tapi yang kena kat tekak ni rasanya Banana je kot...ada burberi jugak kalo tak silap...anak2 pun suka tau...mereka kongsi berdua..ada 2 packing waffles dalam ni

harga waffles ni RM1.40


tetap di hati


owh yg ni pun mmg menjadi kegemaran....bape bungkus sehari leh dihabiskan....lembut tul rotinya..dulu roti ni rm0.50 je..skrg ni dah RM0.70
aku suka jenis vanilla, dulu suka coklat..tapi ntah mcmane tak minat dah coklat...minat vanilla plak, dan amat cepat habis di kedai...kadang2 sampai takde stok vanilla sampai ke kemaman kata tokey kedai tu...
ada tiga perisa semuanya, vanilla, coklat dan jagung

--------------------------------------------------------

teringat masa di zaman uitm dulu, ada lori roti sampai...kami (kawan2 dssjune99) beli stok roti yang 0.20 sebungkus tu sampai berpuluh2 sorang...ramai tul peminat roti tu, lembut je, orang melayu lak tu buat...tapi aku lupa jenama apa...aku tgk kat area sini takde roti tu..semoga kilang roti tu terus maju dan berkembang...kami beli kat lori tu sebab lagi boleh dpt murah dari KOOP

dssjune99 - korang ingat tak roti bungkusan kuning tu?

7 comments:

♥cikmOt♥ said...

hehehe.,,,roti kat koop tu memang sedap weii..sedap time duit takde...hahaha

~aSHa~ said...

bukan time lapo, roti tu jadi sedap ke? ehehehehe

cik dah faridah said...

kiter pun suka gop....roti lembut ekpong...

coklat n jagung la biasa beli...

ieda said...

memang pilihan terbaik kita kan dik .. rotinya lembut :)

{ e'mie } said...

aku ader tak time tuh..macam loose mind jap aku nih...

.:fyzz:. said...

emie..aku pun out of mind sal roti nih gak..maklumlah dh belas2 thn yg lampau..
zidah.hg nih cam anak gadis aku kak pia la..mmg hantu roti..aku mmg kena stand by jam atau sekaya makan ngan roti gardenia...sbb dia nih kalau makan nasi pun ..sejam kemdian ke msti mintk roti..

saya_arief said...

semua peberet..
tapi takleh lawan yang butterscotch tuu.
haha.
:D