Tuesday, December 20, 2011

Kesian anak2 aku wei


 Kalo kelapangan sekarang ni sedaya mungkin bawak anak² ke taman di luar...(taman di dlm ni rosak dan membahayakan...sbb byk patah bahaya wei)

selalunya bawak mereka selepas anta pengasuh, dan lepas tu layan la mereka ke taman, sian duk umah sepanjang hari..dulu masa pegi taska @ tadika takpe la mereka puas bermain di sana..skrg ni mereka puas bermain di dalam rumah je..sian betul....
kalo mr. hUBby takde...aku bawak je la ketiga2 sekali..dgn adik yg masih berdukung dan dengan nak handle mereka jangan main jauh² dari aku...bayangkan la keadaan huru hara aku...tapi hati ini nak gak biarkan mereka bermain di taman ni...
asyik main game kat komputer je risau jugak...risau sakit mata satu..tak berkembang otak pun satu...tak dpt udara segar pun satu, dgn bilik yg dah lunyai dan kusam di sepahkan oleh mereka jugak..tak larat aku nak kemas....
 dia tgk je bapak budak tu hayungkan budak tu (bapak budak tu masih berbaju keje lagi semasa melayan anak2)... ..sian dia...aku tak dpt nak tlg hayungkan..sbb aku dukung adik, sian kan??tapi dari pandangan matanye yg asyik melihat papa budak tu buaikan, aku dpt merasakan kesedihan yg anak aku alami...



gambar danish takde, sbb time ni aku kirim dia ke pahang..ehehehe sbb mr. hUBby OS di KL jadi otw ke KeyEll tu singgah la jap kat kg....

aritu masa bawak danish kan, dia pernah berdialog gini :

'papa dia tlg buaikan dia, saya takde org buaikan pun' (lebih kurang la ayatnye)
syahdu plak mendengar si budak nakal brutal tu berdialog dramatis....tapi aku tak dpt la tunaikan permintaan dia, sbb aku dukung adik darwisy, jadik time tu dia tlg hayungkan si adik maisarah...

lantas bila mr.hUBby balik, aku cite la apa yg danish kata tu...aku ckp gi la bawak jap..sian betul dia ckp gitu, nampak sgt budak2 tu sedih...dah la mmg jarang di layan sebegitu kan, asyik busy je tak pun asyik OS je...ptgnya hUBby pg la bawak jugak...tak lama lepas tu balik...eh kejap nye bang layan anak, tak sampai sejam....ermmm papa nye ajak balik main kat kawasan rumah plak, sbb dia pun nak main, main tennis....

skrg musim hujan tak menentu jadi kalo cuaca elok je...kalo aku tak terlalu penat, aku cuba dan gagahkan diri bawak mereka...


entry khas tuk papa mdm, uhuhuhuhu

9 comments:

♥cikmOt♥ said...

samalah kita weii...
kadang kesian gak ngan anak2 ni..
dok terperuk jek...
kalu aku nak bawa mereka, sah2 aku jadi cam ko gak...
adik masih berdukung...paler pun lentuk2 lagi...

~aSHa~ said...

sedihkan izan..sbb tu aku kata, aku pun rasa aku ibu yg gagal...uhuhuhu

♥cikmOt♥ said...

mestilah sedih weii...
siang nengok mereka...
cam kurang kasih dan sayang jek tau

umilia said...

btul2..aku pun stju ngn ko..sbb tu aku akan sdikit majuk bile hubby asik kene OS je..tp tepaksa wat gak kan..utk anak2 gak..oleh kerana hubby sll OS kiteorg mmg peruntukkan ari sbtu / ahad adalah ms utk bejalan2 ke kl / mane saje.ssh kan klu suami kite ni asik ot je..

~aSHa~ said...

tu la...aku pun gitu gak..ehehe majuk gak rasa..tapi tu la duit tambahan kami...kalo dia tak ada ceramah....bln akan dtg jem skit la perbelanjaan...ahahahaa

mamalieyna said...

siankan..diorang pun pandai nak terasa2 hati..tmbh2 tgk budak2 lain dilayan si ayah msg2 ..hu~

sesekali beriadah luar camni mmg perlu utk anak2..

~ yus ~ said...

akak kalau suami os time cuti2 ni mmg ikut aje, sbb tahu bila time budak2 sekolah lagi terperuk je dalam rumah...huhu

{ e'mie } said...

baguslah gituh zidah..aku langsung takder masa..sebab tu sebulan sekali bawak pegi kat game shopping complex ajer..tak guna coin pun main..biar dier duduk ajer main car ler, ikut suka ler..berjam2 jugak ler..balik keje dah kul 7 malam..bila masa nak pegi padang..uhukss..kesian anak2 zaman skang...

.:fyzz:. said...

aku lagi kesian..babah depa dh la balik seminggu sekali..kesian sgt..tgk anak2 kt taman perumahan aku nih..naik moto ..main ngan ayah diorang..tp skang nih..aku balik ja ofis lam kui 6 tuh..msti bwk anak2 beriadah kt luar..main2 bola..safiiy pun dh leh jalan laju2 kan..so aku pun jadi pemerhati ja la.ikut hati nak main2 gak bola..tp tekezut lak jiran tetangga nnti..heheh..