Posts

Showing posts from January, 2012

Kecelaruan Mood

Didefinisikan sebagai perasaan subjektif seseorang. Bagaimana manusia meluahkan 'mood'nya kepada orang lain dinamakan sebagai perasaan (afek). Ianya diluahkan sama ada dengan cara berbahasa atau body language atau kedua-duanya.  Mereka yang dikategorikan sebagai mengalami kecelaruan 'mood' adalah mereka yang merasai kemurungan atau kegembiraan yang ekstrim dalam jangka masa yang berpanjangan yang boleh mengganggu fungsi kehidupan seharian. 
SUMBER EMEL JPA

Eco Bottle Spring - Tupperware

Image
Oren---> abg danish (mdm1) Biru ---> papa mdm purple ---> mama mdm (aclty yg aku tu warna special edition...kalo beli 2 set @ 8 botol eco 500ml, baru dpt percuma purple tu, tapi aku kan 'tokey' tupperware di sini..ehehehe tokey ker???) kuning ---> baby mdm2 (actly ini kali kedua, dulu dia punye kaler merah, lepas tu hilang...ceh tul)
tuk adik takde lagi...eh ada...botol susu tupperware...tapi tak guna lagi..sbb besar...gambar kemudian..sbb cantik tau set botol susu tupperware tu...kotaknye cantik, dan hadiah percuma nya pun cantik...
ari2, keje aku memenuhkan botol-botol air ni....yang aku tu kena byk kali refill air...sbb nak memperbanyakkan susu...

Semua nak cari adik.....

Image
aku skrg bila stress, letih atau pening2 lalat...balik rumah aku akan cari adik...cium2 dia...gomol2 dia...lega skit rasa....kalo cari abg n kakak buat mama pening je, ahahahaha

begitu juga dgn yang lain, bila abg danish boring main dgn baby(kakak), atau baby  tido awal...dia cari adik...nak gomol2....

(ni bukan bagi penumbuk yer..ni adik tarik tangan nak 'makan')

'peace adik, peace mcm abg danish'
kakak pun mmg suka 'jaga' adik...dia mmg selalu bantu mama jaga adik...tu la kadang2 'terkasar' tapi oklah tu, sbb dia nak gak tlg tgk adik bila mama kat dapur....tapi papa marah bila buat adik nangis, tapi mama tak marah...mama kata 'kira oklah tu anak tlg main² dgn adik, kalo harapkan papa, papa main dgn adik sambil mata tgk tibi...tgk² adik dah meniarap di lantai doh...dah tak duk atas tilamnya'
sayanggggg adik ketat-ketat



memilih Television