Thursday, January 5, 2012

Nak makan ala-ala di Sogo tak perlu ke Sogo, di Kemaman pun udah ada....

ha kalo sesiapa nak feeling² makan nasi ayam di sogo...tak perlu ke sogo dah...di kemaman ni pun udah ada...uhuhuhuhu tapi suasana jer tak sama...best lagi di sogo...tapi HARGA nye samaaaaaaaaaaaaaaaaaaa malah murah lagi di SOGO....tak percaya??? sila la makan disini...

actly lama dah aku perasan..makan di area kemaman ni mmg agak mahal, sejak aku duk sini lagi dah..aku tak tau la siapa yg bilang makan kat sini murah...sebab org kata kemaman ni kiranya bukan kota besar...ohohohohoho...aku nak gelak pun ada...sbb org ckp je..tapi tak pernah makan kot kat sini..atau dia datang makan sini, org sini tlg belanja..jadi dia tak rasa ler keMAHALan nye kan, kan kan....

mula² aku datang sini dlm tahun 2008, roti canai kosong pun dah RM1...korang di sana??? itu 2008 kan...2012 bagaimana pula? tak sempat aku nak usha harga roti canai di tahun ini..sbb baru 5 hari meniti tahun 2012....tapi semalam seperti biasa aku beli nasi utk pengasuh aku di rumah tu (aku tak tau tugas dia apa tugas aku apa...aku rasa aku yg kuli dia...uhuhuhuhu) beli nasi ayam...bagi aku mudah skit...nak beli nasi berlauk kang lagi mahal, kang dia tak berkenan la plak...so aku ingat spt biasa la RM4.50 (owh harga RM4.50 ni dah lama ye..makan tahun jugak dah harga sebegini di sini)....so smlm tu...mr.hUBby kata..nasi ayam dah jadi RM5.....perghhhhhhh

aku bilang...sama harga dah la dgn makan di SOGO tempoh hari...nasi ayam sane..kalo mintak drumstik mahal skit...mahal skit tu RM5 la...mean kalo nasi ayam biasa kat sogo yg tak drumstik, murah skit...murah RM1 rasanye ke RM0.50....so mana murah ni...mean murah SOGO lagi la...sini yg tak drumstik pun dah RM5 tu pun sayur layu...

arhhhhhhhhh jadi tak ikhlas dah aku ni....geram wei...gaji tak naik lagi pung...seme mende dah  naik..gaji kerajaan ni kalo naik, skittttttttttttttttttt je..kalo swasta tu aku tgk..kalo sekali naik...byk wei...aku tgk adik aku cukup dah...sekali naik sampai RM400+++, itu keje biasa2 je..kalo ada degree mau sekali naik RM1k gamaknye kan...bonus apatah lagi berbulan2....ha ko nak tgk org gaji kerajaan naik yg ciput...

mencik betul dah aku..dulu tak la amarah sgt...tapi semenjak....arhhhhhhhhh malas aku teruskan pengceritaan kenapa 2012 aku jadi sedikit amarah ..................(actly dah taip..tapi aku delete balik...sbb aku tau blog ni kadang2 bukan di baca oleh kawan2 aku je...tapi......)

gambar nasi ayam ke roti canai ke takde..malas nak copy di google...

8 comments:

umilia said...

sabo ye puan zidah..biasala dorg ni suke amik kesempatan bile dgr gomen naik gaji..padahal naik ciput je..skang ni same je la duk bndar ke duk kg ke..

MRS. K said...

haha.. tak penah pulak pegi sogo makan nasi ayam.. slalu mcd je.. hehe

LYAfrina said...

huhu.. sebab tu la kt geng2 ofis ni ikat perut.. siap tapau makanan dr rmh..sesekali je keluar mkn kat luar.. sbb nk makan nasi kena sediakan rm10 sehari.. mana mmpu sha...

sape la kata makanan kat kmn ni murah, mmg silap besor la tu... harga berkali gnda lg mahal dr KL n kuantan.. jauh beza. mybe sbb kmn ni dlm kaw industri.. huhu.. kesian kt kt y gaji kecik2 ni.. huk2


**sha..nnti lya gtau tmpat brubat alternatif tu.. dekat j sha.. lya nk sms xleh sbb hp lya rosak..keypad dia rosak..xleh nk taip msg.

♥cikmOt♥ said...

peniaga selalu amik kesempatan tau...

ibu MZW @ farah idayu said...

k.sha, kat k.terengganu pun sama mahal nyer..aler..terengganu kan ke skang dah BANDARAYA..so..harga pun kenela standard bandaraya..hahaha!

lovelywa said...

emm..naik cipuutt je gaji..tgk slip gaji bos..wahhhhh!! nasik ayam SOGO ni belah mane eh?? sy pegi setahun sekali je ke SOGO..tahun lepas tak gi langsung rasanya..iskh2

aSmiDar said...

sabo jela..huhu..yup..xbleh over sgt nk tulis kan...tkt ade yang 'ter'baca, 'ter'terasa, 'ter'kecik ati plak..hehe

~aSHa~ said...

lovelywa --> nasi ayam di sogo yg besar sekali gerai nye...dekat dgn eskalator tu... nampak mcm kedai cina...