Wednesday, January 11, 2012

Rasa menyucuk Kalbu jerk..

Biasalah manusia kan..

kalo tgk org kurus, kata kurus tak cukup makan ler, tak bahagia la, ada masalah jiwa la...memandai jer kan buat andaian sendiri...mcm ahli nujum jer mereka2 mulut puaka ni

kalo tgk org 'berisi' @ gemuk la senang... kata bahagia (yo yo jerk gemuk tu bahagia...kasi beluekkkkkk) ingat size tu melambangkan EMOSI seseorang ker....for me, gemuk tu susah hati..boleh??? aku kan ahli nujum tak bertauliah jugak....muahahahaha ye la, kalo susah hati, makan makan makan...lepas tu badan tak dpt nak kawal emosi, jadi lemak2 tu jadi tepu, cuba kalo emosi terkawal..makanan2 tu dihadam dgn baik....moleh aku buat andaian begitu? sbb aku baca yg psikologi gitu la...uhuhuhuhuhuhuhuhuhu

dan bila tgk org yang dah beranak pinak body jadi 40-40-40 pun menjadi buah mulut orang jugak...
ayat2 yang diucapkan nya ' baru beranak 3 (aku la tu) dah body lari, ni kena pg gym ni' 
sedap2 mulut jer kan...tapi aku jawab 'sy menyusu badan, kalo sy jaga makan, anak sy tak cukup susu, mana better jaga makan/body sy ker atau jaga keperluan susuan anak sy'

mcm2 manusia ni kan...btw kalo aku pg gym, siapa yg nak jaga anak plak...pe ko ingat pengasuh jaga 24jam..jaga 9 jam sehari pun mcm2 pendengaran aku dgr dah.....

dan kalo aku jaga makan, pe ko ingat kawan baik ko @ laki aku tu nak suakan tetek dia susukan anak sendiri ker?

mmg manusia tak senang tgk org lain senang..mencik tau....menci menci menci

apa yang penting, aku masih berusaha dan berusaha lagi untuk menambahkan kuantiti susu tuk anak sendiri dari aku sendiri bukan dari ibu lembu....

dan lagi, sekarang ni aku kuat makan pun, kurang susu jugak, ada tu ada...'on demand'...tapi tak byk mcm org lain..jeles ai....jadi kalo aku kurang makan...KOMPEM LA LAGI KURANG SUSU...

huhhhhhhhhhh lega hati...

11 comments:

MRS. K said...

haha.. maknosia biasala tokleh tutup mulut depa.. sabo je la

..nOj.. said...

sbb tu aku tak diet lg. wpun beribu kali dah ckp nak diet. ape2 pun anak comes first. mmg sgt2 menjaga kualiti susu skang. wpun anak aku dah campur susu, tp memalam ko hulur botol susu, dicampaknye botol tu. huhuh

cheqna said...

padulikkkkkkkkk
yang penting kita happyyyy

CNN @ CheNamNam said...

huwaaa haku suker ngan jawapan ko kak utk semua soklan cepumas diatas...betulll tuhhhh kiter menyusu maner leh diet diet nehh kann...kang susu kuranggg gitu....

haku lak selalu jawab camni gemuklahhh anak dok isap tekkkkk...ko nak gemuk kasiklah anak tekkk..jeless lahh tuhh...hahahha diam terus org tuhh...padahal dalam hatey haku sentapmaknakk...kuikuii..

haku pon dah naik mencanak berat badan nehh kakkk oii..dah tak tercontrol dah nehh..huhu

♥cikmOt♥ said...

kak...pedulikan apa orang kata...rasa lapar makan jek...badan kita, taulah kita menjaganya...yang penting anak2 dapat yang terBAIK dari kita...

dan doa aku moga hasrat nak kasi ADIK bf secara eksklusif berjaya...

jangan mudah putus asa...

putus asa tu orang yang lemah...be strong mother ok...

*Miss Geli^ said...

pedulik ape kurus ke gemuk, yang penting AKU RASA AKU CANTIK...ko rasa tak?

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sha..
kurus susah, gemuk lg susah bg lely r..
psl ape, kurus org ckp makan hati, walhal kite jaga bodi.. ;-p

gemuk plok org kata bahagia,
tp dlm ati susah sbb byk baju, sluo x muat..
plak tu ssh ati mane wehhh ubat kurus plg mujarab nk try,
abes ke $$$ bab gitu plok..
huhuhu.. ;-p

.:fyzz:. said...

badan aku yg sedang2 aja...yg penting kita bahagia...hehe..ala2 nyanyi gitu...peduli apa jidah ngan mulut2 tempayan tuh..dh tak dak keja len la tuh...
bagi aku ka gemok ka kuruih ka..yg penting sihat tubuh badan...

r|nA @ ja|j|na said...

mmg sentapkan dgr statement² sebegini..agak kecik hati disitu..mmglah, kalau BF ni perut ase lapo, then mulut mmg sentiasa kene kunyah, hukhuk..

~izan~ said...

pedulikan org kak,jnji kita tahu bdn kita sendiri.manusia ni semua nk komplen,elok komplen,xelok lagi la.

semoga misi akak berjaya!

izzah azfar said...

suka entry akak :)

zah yg tegur body dah lain tu org yg mmg gemuk...pelik ahh...kalo dia tu kurus lainla..

eh nak tegur takpe.tp ada caranya..kan?