Monday, January 30, 2012

Semua nak cari adik.....

aku skrg bila stress, letih atau pening2 lalat...balik rumah aku akan cari adik...cium2 dia...gomol2 dia...lega skit rasa....kalo cari abg n kakak buat mama pening je, ahahahaha

begitu juga dgn yang lain, bila abg danish boring main dgn baby(kakak), atau baby  tido awal...dia cari adik...nak gomol2....


(ni bukan bagi penumbuk yer..ni adik tarik tangan nak 'makan')


'peace adik, peace mcm abg danish'

kakak pun mmg suka 'jaga' adik...dia mmg selalu bantu mama jaga adik...tu la kadang2 'terkasar' tapi oklah tu, sbb dia nak gak tlg tgk adik bila mama kat dapur....tapi papa marah bila buat adik nangis, tapi mama tak marah...mama kata 'kira oklah tu anak tlg main² dgn adik, kalo harapkan papa, papa main dgn adik sambil mata tgk tibi...tgk² adik dah meniarap di lantai doh...dah tak duk atas tilamnya'

sayanggggg adik ketat-ketat




18 comments:

MRS. K said...

tengah syok dapat adik tu.. layan je la.. hehehe

eima said...

syok kan gomol adek..hehehe

Dr. Fadzilah kamsah ckp waktu balik kerja, time nk peluk2 anak2 kena mulakan dr sulung ke2 dan seterusnya... wlupun kite nampak diorg dah boleh berdikasri dlm jiwa diorg masih perlukan belai manja ibu bapa ....tip elakan anak memberontak....

~aSHa~ said...

Mrs.K --> nanti2 bila adik dah masyam mcm kakak n abg...mama bersilat kat bilik air plak...

~aSHa~ said...

eima --> owh yer ker gitu..alahai.....tersilap step la k.sha ni....k.sha just tegur jer, makan dah...kat skul buat apa tadi...lepas tu terus terpa adik...kena betulkan balik la ni....(psiko anak tu mmg penting)

cheqna said...

sdap la gomol2 baby time2 tubuh gini..tobak pom..wase nok anak lalu je..hahahaha

cik dah faridah said...

syg nyer dorg..mesti x kacau adik ni..wat geram2 smpai adik nangis...

L said...

bagosnyer.. huhu syg adik..
jom hayati..=)
lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

.:fyzz:. said...

tui la abang kakak nih mula2 syoik la uli2 adik..pastu derang kadng2 jadi geram kan..ala besala budak2 terlawak kasar...

tak sabaq nk dpt adik baru kt anak2 aku..hehe

ieda said...

alor2 abanggg sayang betul kat adikk
kena gomol dah adikk tuu
tembamm ! .. geram akak ;)

aLoNg@Na said...

asha,suka nengok anak2 ko sha,comel2 belako...macam anak matsaleh je aku nengok..geram..abg makin encem,bby lak mkin ayu..adik comel!!

♥cikmOt♥ said...

hehehe...luahan perasaan jugak...
adik jugak the best..
doh besar dah anak teruna mung itu...

Liza Razak said...

comelnye diorang jaga adik :)

ibu MZW @ farah idayu said...

k.sha..balik nih nak gomol anak2 gak..hehe..

p/s: insyaAllah ade rejeki saya ke kemamang umah kak ipar leh jumpe neh..huhu =p. k.sha keje kat INTAN tu ke? kat monica bay (geli plak guna pekataan ni..haha) tu kan?

mamalieyna said...

abang n kakak dh pandai jaga adik..dah boleh diharap..ok sangat laa..ada jgk org yg mama boleh hrpkan..

comel~

Fieza79 said...

boleh dah diharap buat layan adik...

fieza nsb la kakak dh besar boleh merangkap babysitter dah..lega rasa nya..tapi si abang tu yg selalu buat adik nangis..ada je la nak bagi kita mrh kan die skrg ni..huhuu

asha...EBM tu mmh expressed breast milk - ikut pembacaan kat group KIM..hehe

Anonymous said...

xsabo nak ader baby..kuikui

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sweetnya 3 beradik nih...

Zura said...

alahai..manjanye ngan adik dia...