Monday, February 13, 2012

RM1 vs RM55

 Rabu lepas aku gi klinik gigi tapi masa yang boleh 'arrange' kan gigi aku ni adalah 12 Mac 2012 (mak ai almost 1 month)
dan pada hari yang sama jugak, kerana tension aku beralih terus ke klinik private..senang cite..
tak sampai 1/2 jam pun....tak perlu berminggu2 nak buat tampalan...

nyampah nyahhhh...
pe salahnye kerajaan tu buat kan...bukan nye lama sangat pun...
aku rasa masa di putrajaya dulu....takde la sampai berappointment kot kalo nak buat TAMPALAN...kan?
ke aku yg perlupa....

yg pasti dr. syarifah ni bagus...lepas sehari dia call tanya..ada sakit ke, ada tertanggal ke...

perasaan : pesal beberapa jabatan tak 'inovasi' lagi???? slow la gini...

18 comments:

cheqna said...

akan inovasi bila masuk KIK
kihkihkih=)

♥cikmOt♥ said...

haah...kalu kat putrajaya nak buat tampalan tak perlu ber appointment pung...datang jek leh terus buat...

cuma kes lain jek perlukan temujanji...

umilia said...

tula..setau aku klu nak cabut ke..nak operate ke br kene appointment..dia mls nak wat la tu..huhuhu..

eima said...

kak pesal ko kena byr singgit ?? bkn ke free mu kan org gomen ????

skrg putrajaya konsep appointment .. rabu khas utk apoinmen ...dtg tak dak apointmen tk dilayan ...aku ni pun last week kat klinik gigi gomen ...pegi kul 2 ku.4.30 tak panggey lagi ....punya la lama ... gigi diorg kes berat kot ... aku cuma scaling ngan tampal je ...

nape panel tak cover pergigian kan syok ....

gina marna said...

inovasi blkg kire budi bahasa tu penting juge...ahakz. kite inovasikan org hok jaga kaunter tu dulu sha...hihihihih

LiErOSe~QiEmi said...

tak sumer klinik kerajaan cenggitu kot kak.. kat klinik tanglin, kl ok.. walk in je.. tp kena ikut hari yg dia dah tetapkan untuk walk in laaa.. rasanya hari jumaat..

@juera said...

ari tu pg tampal dkt klinik kerajaan x perlu appointment pn..trus doktor bt ari pg tu jgk..ke skrg kna plu berappointment bagai ? letih la mcm tu..hehe

mamalieyna said...

samalah klinik govern sini pun dia kasi appt dulu...g private mmg kena siap duit la..hee~

Zimah said...

gi swasta je senang..sbb cpt, mudah dan pantas..masa itu emas..hehe..

~aSHa~ said...

cheqna --> nak suh mereka kursus kat sini...meh akak tarbiah kan skit...

~aSHa~ said...

cikmot --> tu la seingat aku gitu la..aku pernah buat kat pjaya dulu..p9

~aSHa~ said...

umilia --> eh kalo cabut masa aritu aku tgk..terus buat tau...maybe serius kot..tapi time aku pg tu mmg khas hari tuk pesakit luar...

~aSHa~ said...

eima --> dik..akak tak bawak GL...ehehee sini takde online lagi...
btw hari yg akak pg tu hari tuk PESAKIT LUAR..hari lain adalah hari appointment

~aSHa~ said...

gina marna --> kak, klinik gigi KK tu nurse nye nice....ckp elok jer...tapi mmg betul yg bahagian farmasi tu..harus ditarbiah tuk kursus kaunter kak...nanti aku sound dia bila aku gi lagi...nyampah..bila ada laki ai..kenal plak sbg penceramah...lembut gigi plak...nampak benor talam

~aSHa~ said...

Lierose Qiemi --> dik hari yg akak pg tu mmg khas tuk pesakit luar..hari rabu kat sini...appointment akak dpt hari selasa...dan mmg selasa khas tuk org appointment

~aSHa~ said...

@juera --> agaknye sudah bertukar kot...aritu ada 3 org jer..akak yg kedua..tak ramai pun..heran tul

~aSHa~ said...

mamalieyna --> tu la..kalo g private...siapkan duit la...dah ler tgh bulan...dan jarak gaji bulan jan dan feb tu agak la jauh sekali...aduyaiiii

~aSHa~ said...

ziemah --> cuma aku tak ber'emas' skrg ni...ehehe gaji lambat wei...dah ler aritu doktor tu suh dtg tuk buat treatment lain...aku tak p lagi ni....