Tuesday, April 17, 2012

Melatih anak-anak menambung...

semalam masa bos amik cuti....aku pun amik kesempatan...(PA payoh wei nak keluar ke bank ke mana2 ker kalo bos ada) jadi time bos meeting ker, cuti ker..tu la yg boleh dicuri2....tak mcm position lain...dia bukan mengadap@depan bos sentiasa....



Actly semalam menambung tuk 3 tabung sahaja....satu lagi tabung tu...baru dapat semalam, sbb semasa buat buku adik aritu, takde stok....


 sekarang, hasil menambung kena bahagi TIGA dah...dulu bahagi DUA kan...anak dah ramai..kena la sama rata agihannya.....dapatlah seorang RM91.00....ehehehe tertera sudah nama ku dan waktu aku gi tabung haji tu jam 12.34pm (kantoiii)
owh lupa ni gambar mula² patutnya.....kami gi selepas amik dia dari tadika..

6 comments:

Zura said...

bagus menabung nie..tp bile kejadian tetiba jadi terpaksalah korek tabung..

.:fyzz:. said...

zidah..aku ingt lagi tabung haji nih..alahai ingt nostalgia menabung masa sekolah rendah dulu...bagus la amalan menabung.aku pun ajaq gak sufiya menabung..so far dia dh ada dua tabung..(satu tuh yg ada kunci..) leh bukak tutup.heheh

.:fyzz:. said...

zidah..aku ingt lagi tabung haji nih..alahai ingt nostalgia menabung masa sekolah rendah dulu...bagus la amalan menabung.aku pun ajaq gak sufiya menabung..so far dia dh ada dua tabung..(satu tuh yg ada kunci..) leh bukak tutup.heheh

LYAfrina said...

byk jugak tu asha.. sikit2..lama jd bukit.. lya pon suka kumpul duit syilling lebihan beli tu.. lama2 bila kira byk jgk kan,,,

♥cikmOt♥ said...

samalah weii...aku pun menabung duit tuk anak2...skang kena bahagi 3...gitu gak duit raya...barulah saksama kan...hahaha

ieda said...

alhamdulillahh , tabung aji punyee tabung tuu dah agak lama kan .. ada yg baru punye rasanya .. lagi cantik tau dik .. ;)

anak2 akk je nie susah tul nak menabung , x sampai ujung bulan dah separuh habis dari di simpan .. pueh cakap ..
mentang2 kedai runcit dekat ngan rumah .. x tahan godaan huhuhu