Posts

Showing posts from May, 2012

Dinner Minggu Setiausaha

Image
4 taun sekali boleh involve program2 mcm ni....ehehehehe bukan senang dapat pelepasan mcm ni
 Kursus @ Program ni anjuran Positive Event Buat kat Hotel Grand Season Kuala Lumpur  (salah setting kamera)

(setting dah ok...tapi tak cantik plak pose)

gambar bergedit di red carpet segan nak tunjuk..tak menarik...

artis jemputan Black Mentor... akak yg dah ala2 ketuaan ni tak berapa sgt la artis muda2...ahahahahhaa nak nyanyi lagu dia pun tak reti... kalo lagu Najwa latif tu reti la jugak nak polo²

Kostum

Image
sedang mengusya kostum ala-ala padang pasir ni...sebab nanti kami ada event besar antara 'jabatan kami' seluruh malaysia....bertemakan 1001 malam, tahun ni kami jadi tuan rumahnya....nampaknye kena order unta jugak ni...supaya nampak real malam ala-ala padang pasir tu nanti..eheheh dan kena ada gelek2 la jugak yerk? ahahhahaaa

tau tak di mana nak cari pakaian2 begini di area Kuantan....

Lunch....

Image
wah update mcm update facebook jerk..ehehehheeeeeee...bersiaran tadi dari Pizza Hut
actly teruja makan benda alah tu...dan ini kali pertama makan pizza tak muak...sbb tak order pizza byk....satu tu jerk pizza,medium lak tu..jadi la kan...yg di atas tu Favourites Platter

BE ada jadi Nampaknye kena bekerja keras

Image
ha clear tak??? mak jemah dah kasi Xlarge dah picture ni.....lama gak dah running ni...tapi mak jemah jerk malas update2 skrg ni...sbb last time p kursus, lepas p kursus, demam plak...skrg ni sibuk nak bersukan la plak.....mak jemah sendiri tak terurus jadi camno nak uruskan blog dgn sempurna dah skrg ni.....

salam pembukaan di minggu ini...


Ear Thermometer

Image
ade sesape nak beli ear termometer tak?? senang nak cek suhu anak korang kalau demam @ suhu sendiri pun boleh.  100% accurate. harga preorder RM65.  if become ready stock, RM 75 (ready stock maybe Jun 2012)  (harga pasaran dalam RM150-RM200.)
SPECIFICATION:
Type:Household Thermometers
Place of Origin:China (Mainland)
Material:Plastic
Model Number:#796
Brand Name:hlcs
Thermometer Type:Digital
Thermometer Use:Ear Thermo
Color:White
Package Weight:0.15kg (0.331lb.)
Package Size:10cm x 10cm x 10cm

EASY OPERATION:
1.Press the ON/recall button to turn on the thermometer.
2.Press the scan button,release it.when you hear a beep sound, the measurement is complete.
3.Press the On/recall button continously for the last ten memories(NO.9-NO.0)will take turns to display on the LCD.
4.After one minute if not in use, it will shut off automatically.

Features:
1.Display range:34.0'C-44'C(93.2'F~111.2'F)
2.Accuracy:+-0.2'C(+-0.4'F)
3.Min Scale :0.1'C/0.1'F
4.Memory:10 memo…

Gediks bersama teman (girls day out)

Image
seme berangan mcm anak dara punye pose....
ni gelak sbb org yg tukang bagi hadiah excited nak bergambo dari penerima.... (aku punye hadiah tuk member)

------------------------------------------ 10 tahun sekali leh dpt kumpul mcm ni..masing2 udah tua...ahahaha

CAkkkkk

Image
cak aunty  (ni la kepalanye...yg lain mengikut jerk)
 hooreeeyyy mereka kalo dpt mandi2 di kolam hepi bebenor....mama jerk tak dpt nak join....
------------------------------------ arini byk betul keje kena buat dan fikir minggu ni la kiranye.....

mereka

Image
'ke tepi ke tepi' kata si adik
' sy pun nak tulis jugak' kata adik lagi
'sy nak colour jugak' kata adik lagi
beli masa lelong di seminar aspirasi setiausaha...
beli time akhir2..tu yg dpt murah....rm20 jerk sepasang..

Belajar trengkas....

Image
look....dari kecik aku dah asuh belajar trengkas..senang nanti besar...kalo masuk kelas apa2 pun leh amik nota dgn mudah....ehehehhehe
actly aku pun tak tau dia tulis apa... tapi minat betul dia tulis mcm tu...byk page dah dia buat dan pelbagai buku nota dia amik...buat mcm tu...
macam trengkas plak kan.. kalo kawan2 nampak pun dia kata... 'mama doh ajor trengkas awal²....senang ganti tmpt mama nanti...'
ehehehheehe
korang yang belajar trengkas masih aktif menggunakan TRENGKAS??? (tak semestinya PA sahaja yg reti trengkas ni...sbb ada jerkk yg pegawai2 pernah attend course secretary then further study..tapi still guna trengkas tuk amik nota...mudah kan?)

alfatihah...bob kuman

Image
Pelakon dan pelawak Bob Kuman atau nama sebenarnya Husni Mohd Rawi, 40, meninggal dunia di kediamannya  di Seksyen 11 di sini, 4.38 petang tadi. Jururawat peribadi Allahyarham Mohd Farid  Hamzah berkata, dia menerima panggilan daripada isteri arwah, Normah pada 3.50 petang memberitahu bahawa Bob tidak sedarkan diri selepas beberapa kali cuba dikejutkan. "Saya bergegas ke rumah  selepas melihat keadaannya saya segera mendapatkan bantuan hospital dan pemeriksaan paramedik kemudiannya mengesahkan Bob sudah pun meninggal dunia,” katanya.
berita lanjut dari sumber sinarharian dan mazidulakmal.com


Kain Pasang

Image
dekat² nak raya ni ramai la menjual2 kain termasuk aku jugak aritu
aku ni tak terjahit2.... ni tadi baru sepasang siap dari mak member jadi baju tu tak jadi baju raya la
ni ada 5 pasang sedang menunggu.. balik kampung weekend ni leh la anta kat sepupu hUBby.. kalo siap awal..mean tak jadi baju raya..ahahaha
kain batik terengganu hujung sekali tu..sepasang dgn hUBby hUBby dah siap pakai kemeja dia menunggu nak berpasangan baju dgn bini..lambat bebenor
ni yang rasa nak belajar menjahit semula dulu belajar tak sempat habis...
ingat nak gi cari kelas menjahit ptg ni...


----------------------------------
nota tambahan...ni nanti insyaAllah ada 1 lagi kain pasang dari Bandung..

Presenting...kereta baru...

Image
hai la anak.... kalo dah membesar dan pandai berkata2 tu..mcm2 la request nye dgn pelbagai alasan

 alasan sbb byk dah pg sekolah (actly byk ponteng sekolah) ni permintaan si kakak la... abg danish dah dpt basikal baru sbb yg lama dah rosak...jadi dia pun takmo mengalah.. actly dia nampak kete ni masa beli walker dan stroller si adik.. masa tu tak mampu nak beli dan ikutkan kesemua permintaan..belum gaji time tu.. tapi dia tuntut tu....dia ingat janji mama, kalo gi sekolah byk2 baru leh dpt kete tu
 takpe la kakak..adik pun leh tumpang dua kaki..hepi adik...
 hepi sgt la tu..
 si abg pun tumpang dua kaki...dah ler berat....tak padan betul
 pssssssttt nojah ni harga dia letak.... aku mintak kurang RM200
taktik mintak kurang jangan la mintak kurang skit sgt... sbb ntah2 dia akan bagi lagi kurang dari permintaan kita...jadi jgn kita sebut dulu.. kalo boleh biar tokey tu bagi harga tawaran dia dulu
masa aku mintak kurang dia bagi RM300 aku ckp takmo ar...sy nak RM200 la...boleh la bole…

Teman ronggeng

Image
jalan² bersama anak dara...(anak² teruna papa jaga)
ai potong rambut dia pun mau
kalo ai cuci rambut dia pun mau cuci.

tapi kali ni tak cuci rambut..sbb nunggu pun dah lama...
jadi potong jer la...panjang dan lebat sangat
anak dara ni mula2 takmo...sayang jugak nak potong rambut dia
lepas tu...dia kata rambut dia kusut...so potong jer la..
harap raya nanti dah panjang balik

mr. hUBby tanya...la kata nak rebonding..
bila pula aku kata nak rebonding..kalo rebonding..mau sehari...
ye la jalan2 cari makan lagi, cari barang2 lagi...nak tunggu turn di kedai gunting ni pun satu hal
so senang cite..kalo nak terapi lebih..kena gi weekday dan amik cuti...

Hobi

Image
aku suka mengumpul sabun2 dari hotel2....percaya atau tidak...semua hotel2 yg aku pg ni..free sahaja...takde yang berbayar sendiri..eheheheh ikut husband p bg ceramah..kalo aku tak ikut..dia yg bawak balik kan
 dah tak muat bakul... so last time operasi memindahkan dari bakul lama ke bakul baru yg besar  proses mengemas...
yg ni paling aku suka..comey bekasnye... lupa dari hotel mana

Dermagic Beauty Moisturiser Simplysiti

Image
reward tuk diri sendiri... (Dermagic Beauty Moisturiser dan Make-up Remover)


aritu pakai yang Clear Solution Scar Eraser, rasa mcm takde apa² pun...(eheheh sbb yg ni jenis tuk budak2 remaja...org tua pakai jadi tak sesuai la kot)