Thursday, May 31, 2012

Dinner Minggu Setiausaha



4 taun sekali boleh involve program2 mcm ni....ehehehehe
bukan senang dapat pelepasan mcm ni

 Kursus @ Program ni anjuran Positive Event
Buat kat Hotel Grand Season Kuala Lumpur
 (salah setting kamera)


(setting dah ok...tapi tak cantik plak pose)


gambar bergedit di red carpet segan nak tunjuk..tak menarik...


artis jemputan
Black Mentor...
akak yg dah ala2 ketuaan ni tak berapa sgt la artis muda2...ahahahahhaa
nak nyanyi lagu dia pun tak reti...
kalo lagu Najwa latif tu reti la jugak nak polo²


Wednesday, May 30, 2012

Kostum

sedang mengusya kostum ala-ala padang pasir ni...sebab nanti kami ada event besar antara 'jabatan kami' seluruh malaysia....bertemakan 1001 malam, tahun ni kami jadi tuan rumahnya....nampaknye kena order unta jugak ni...supaya nampak real malam ala-ala padang pasir tu nanti..eheheh dan kena ada gelek2 la jugak yerk? ahahhahaaa

tau tak di mana nak cari pakaian2 begini di area Kuantan....

Sunday, May 27, 2012

Lunch....



wah update mcm update facebook jerk..ehehehheeeeeee...bersiaran tadi dari Pizza Hut
actly teruja makan benda alah tu...dan ini kali pertama makan pizza tak muak...sbb tak order pizza byk....satu tu jerk pizza,medium lak tu..jadi la kan...yg di atas tu Favourites Platter

Wednesday, May 23, 2012

BE ada jadi Nampaknye kena bekerja keras

ha clear tak??? mak jemah dah kasi Xlarge dah picture ni.....lama gak dah running ni...tapi mak jemah jerk malas update2 skrg ni...sbb last time p kursus, lepas p kursus, demam plak...skrg ni sibuk nak bersukan la plak.....mak jemah sendiri tak terurus jadi camno nak uruskan blog dgn sempurna dah skrg ni.....

salam pembukaan di minggu ini...


Sunday, May 13, 2012

Ear Thermometer

ade sesape nak beli ear termometer tak?? senang nak cek suhu anak korang kalau demam @ suhu sendiri pun boleh. 
100% accurate. harga preorder RM65. 
if become ready stock, RM 75 (ready stock maybe Jun 2012) 
(harga pasaran dalam RM150-RM200.)

SPECIFICATION:
Type:Household Thermometers
Place of Origin:China (Mainland)
Material:Plastic
Model Number:#796
Brand Name:hlcs
Thermometer Type:Digital
Thermometer Use:Ear Thermo
Color:White
Package Weight:0.15kg (0.331lb.)
Package Size:10cm x 10cm x 10cm

EASY OPERATION:
1.Press the ON/recall button to turn on the thermometer.
2.Press the scan button,release it.when you hear a beep sound, the measurement is complete.
3.Press the On/recall button continously for the last ten memories(NO.9-NO.0)will take turns to display on the LCD.
4.After one minute if not in use, it will shut off automatically.

Features:
1.Display range:34.0'C-44'C(93.2'F~111.2'F)
2.Accuracy:+-0.2'C(+-0.4'F)
3.Min Scale :0.1'C/0.1'F
4.Memory:10 memories
5.Taking times: One Second
6.Auto shut-off in 1min after nonuse
7.Battery : Lithium Battery(CR2032)
8.Battry life: Approx 4000takes
9.Size:110x35x35mm
10.N.W.:80g(include battery)

Return Policy:
* We gurantee that our products has 6 months warranty.
* Defective/Wrong items been returned within the warranty period we pay for cost.
* If there is something wrong with products, we promise to give satisfied solution but a picture is necessary to proof.
Please Note: We do not cover any items for damage after use or as the result of water damage.

Saturday, May 12, 2012

Gediks bersama teman (girls day out)


seme berangan mcm anak dara punye pose....

ni gelak sbb org yg tukang bagi hadiah excited nak bergambo dari penerima....
(aku punye hadiah tuk member)


------------------------------------------
10 tahun sekali leh dpt kumpul mcm ni..masing2 udah tua...ahahaha

Thursday, May 10, 2012

CAkkkkk

 cak aunty
 (ni la kepalanye...yg lain mengikut jerk)

 hooreeeyyy
mereka kalo dpt mandi2 di kolam hepi bebenor....mama jerk tak dpt nak join....

------------------------------------
arini byk betul keje kena buat dan fikir
minggu ni la kiranye.....

Tuesday, May 8, 2012

mereka

 'ke tepi ke tepi' kata si adik

' sy pun nak tulis jugak' kata adik lagi

'sy nak colour jugak' kata adik lagi

beli masa lelong di seminar aspirasi setiausaha...
beli time akhir2..tu yg dpt murah....rm20 jerk sepasang..

Belajar trengkas....

look....dari kecik aku dah asuh belajar trengkas..senang nanti besar...kalo masuk kelas apa2 pun leh amik nota dgn mudah....ehehehhehe

actly aku pun tak tau dia tulis apa...
tapi minat betul dia tulis mcm tu...byk page dah dia buat
dan pelbagai buku nota dia amik...buat mcm tu...

macam trengkas plak kan..
kalo kawan2 nampak pun dia kata...
'mama doh ajor trengkas awal²....senang ganti tmpt mama nanti...'

ehehehheehe

korang yang belajar trengkas masih aktif menggunakan TRENGKAS???
(tak semestinya PA sahaja yg reti trengkas ni...sbb ada jerkk yg pegawai2 pernah attend course secretary then further study..tapi still guna trengkas tuk amik nota...mudah kan?)

Thursday, May 3, 2012

alfatihah...bob kuman

Pelakon dan pelawak Bob Kuman atau nama sebenarnya Husni Mohd Rawi, 40, meninggal dunia di kediamannya  di Seksyen 11 di sini, 4.38 petang tadi.
Jururawat peribadi Allahyarham Mohd Farid  Hamzah berkata, dia menerima panggilan daripada isteri arwah, Normah pada 3.50 petang memberitahu bahawa Bob tidak sedarkan diri selepas beberapa kali cuba dikejutkan.
"Saya bergegas ke rumah  selepas melihat keadaannya saya segera mendapatkan bantuan hospital dan pemeriksaan paramedik kemudiannya mengesahkan Bob sudah pun meninggal dunia,” katanya.

berita lanjut dari sumber sinarharian dan mazidulakmal.com



Kain Pasang

dekat² nak raya ni ramai la menjual2 kain
termasuk aku jugak aritu

aku ni tak terjahit2....
ni tadi baru sepasang siap dari mak member
jadi baju tu tak jadi baju raya la

ni ada 5 pasang sedang menunggu..
balik kampung weekend ni leh la anta kat sepupu hUBby..
kalo siap awal..mean tak jadi baju raya..ahahaha

kain batik terengganu hujung sekali tu..sepasang dgn hUBby
hUBby dah siap pakai kemeja dia
menunggu nak berpasangan baju dgn bini..lambat bebenor

ni yang rasa nak belajar menjahit semula
dulu belajar tak sempat habis...

ingat nak gi cari kelas menjahit ptg ni...


----------------------------------
nota tambahan...ni nanti insyaAllah ada 1 lagi kain pasang dari Bandung..

 

Presenting...kereta baru...

 hai la anak....
kalo dah membesar dan pandai berkata2 tu..mcm2 la request nye dgn pelbagai alasan


 alasan sbb byk dah pg sekolah (actly byk ponteng sekolah)
ni permintaan si kakak la...
abg danish dah dpt basikal baru sbb yg lama dah rosak...jadi dia pun takmo mengalah..
actly dia nampak kete ni masa beli walker dan stroller si adik..
masa tu tak mampu nak beli dan ikutkan kesemua permintaan..belum gaji time tu..
tapi dia tuntut tu....dia ingat janji mama, kalo gi sekolah byk2 baru leh dpt kete tu

 takpe la kakak..adik pun leh tumpang dua kaki..hepi adik...

 hepi sgt la tu..

 si abg pun tumpang dua kaki...dah ler berat....tak padan betul

 pssssssttt nojah ni harga dia letak....
aku mintak kurang RM200

taktik mintak kurang jangan la mintak kurang skit sgt...
sbb ntah2 dia akan bagi lagi kurang dari permintaan kita...jadi jgn kita sebut dulu..
kalo boleh biar tokey tu bagi harga tawaran dia dulu

masa aku mintak kurang dia bagi RM300
aku ckp takmo ar...sy nak RM200 la...boleh la boleh la...sian anak sy ni

last2 dia bagi RM270

sy tau sy tau kat KL lagi murah..ramai ckp mcm tu
leh dpt murah lagi RM230 atau ada yg ckp RM180 kalo pandai lagi RM150

tapi kos dari sana ke sini kena pk jugak..
nak bawak dgn kete aku yg kecik tu mana la muat...dgn pakaian lagi....
jadi aku kira tu kos tokey tu la angkut dari KL...

--------------------------------------
abis duit mama nak rebonding...

Wednesday, May 2, 2012

Teman ronggeng

jalan² bersama anak dara...(anak² teruna papa jaga)
ai potong rambut dia pun mau
kalo ai cuci rambut dia pun mau cuci.

tapi kali ni tak cuci rambut..sbb nunggu pun dah lama...
jadi potong jer la...panjang dan lebat sangat
anak dara ni mula2 takmo...sayang jugak nak potong rambut dia
lepas tu...dia kata rambut dia kusut...so potong jer la..
harap raya nanti dah panjang balik

mr. hUBby tanya...la kata nak rebonding..
bila pula aku kata nak rebonding..kalo rebonding..mau sehari...
ye la jalan2 cari makan lagi, cari barang2 lagi...nak tunggu turn di kedai gunting ni pun satu hal
so senang cite..kalo nak terapi lebih..kena gi weekday dan amik cuti...

Hobi

 aku suka mengumpul sabun2 dari hotel2....percaya atau tidak...semua hotel2 yg aku pg ni..free sahaja...takde yang berbayar sendiri..eheheheh
ikut husband p bg ceramah..kalo aku tak ikut..dia yg bawak balik kan

 dah tak muat bakul...
so last time operasi memindahkan dari bakul lama ke bakul baru yg besar
 proses mengemas...

yg ni paling aku suka..comey bekasnye...
lupa dari hotel mana

Dermagic Beauty Moisturiser Simplysiti

reward tuk diri sendiri...
(Dermagic Beauty Moisturiser dan Make-up Remover)



aritu pakai yang Clear Solution Scar Eraser, rasa mcm takde apa² pun...(eheheh sbb yg ni jenis tuk budak2 remaja...org tua pakai jadi tak sesuai la kot)


then ai tuko ke Dermagic Beauty Moisturiser Simplysiti...kata promoter ni..lepas org cuba sekali, mereka cuba lagi dan lagi...(ye la tu dik..pandai la kamu nak menjual kan)

takpe takpe akak cuba ni dik tau...kalo jelita thumbs up..kalo tak..uhuhuhu tak tau la jenis apa lagi yg sesuai untuk hilangkan parut2 jerawat (lobang2) di muka ni...

Dermagic Beauty Moisturiser

Comes with special formulation that contains Plant Endorphin which gives exhilarating effect and promotes stress-free skin from within to achieve Balanced Beauty. Stress-free skin is well hydrated, supple and soft. Its complexion looks fresh, radiant and relaxed.
With combination of Korean Plant Stem Cells Technology and Advanced Hydra-Collagen, this anti-aging & skin lightening cream not only can delay pre-mature aging but also gives you the flawless & youthful complexion. Start to see dramatic skin improvements in just 2 weeks!

ni akak kopi pes dari www.simplysiti.com.my

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels