Kain Pasang

dekat² nak raya ni ramai la menjual2 kain
termasuk aku jugak aritu

aku ni tak terjahit2....
ni tadi baru sepasang siap dari mak member
jadi baju tu tak jadi baju raya la

ni ada 5 pasang sedang menunggu..
balik kampung weekend ni leh la anta kat sepupu hUBby..
kalo siap awal..mean tak jadi baju raya..ahahaha

kain batik terengganu hujung sekali tu..sepasang dgn hUBby
hUBby dah siap pakai kemeja dia
menunggu nak berpasangan baju dgn bini..lambat bebenor

ni yang rasa nak belajar menjahit semula
dulu belajar tak sempat habis...

ingat nak gi cari kelas menjahit ptg ni...


----------------------------------
nota tambahan...ni nanti insyaAllah ada 1 lagi kain pasang dari Bandung..

 

Comments

.:fyzz:. said…
waaa..zidah meriahnya kain2 pasang hang nih..cantik2 lak tuh..
aku baru beli 2 pasang ja..mmg bajet nk wat bju raya...songket n kain pasang biasa ja...selalunya aku prefer beli kt butik bila dekt2 nak raya gitew..
Ena said…
sana sini duh taynag kain pasang wat raya..

ena gak tak nampak2 lg stoknya..
eima said…
pasni leh tempah ngan k.sha... hehehe klu bekesempatan pi paka lagi leh anto bj .. tahun ni je dah 3 kali .. hehehe
Echa said…
bagi aku sepasang kain nak buat baju batik.. sian aku takde.. sob.. sob.. sob..
♥cikmOt♥ said…
belajarlah menjahit weii...
aku leh tempah kat ko...lalala
LYAfrina said…
serba hijau thn ni sha...
bju lya thn ni dop juroh aroh..huk2...
~aSHa~ said…
fyzz --> kain2 ni lama dah kumpul...lama tak lama...2-3 bulan dah kot..ehehe sbb aritu masa preknen byk tak terjahit..awal taun aritu byk anta jahit...jadi kena pk upah jahit jugak nanti
~aSHa~ said…
Ena --> ni tak tau baju raya ke tak ni..ehehehehe sbb bajet baju raya kaler lain...kain yg last year tuk satu family tak terjahit rasanye yg tu la baju raya...cuma tambah lagi 2 meter tuk baju adik kecik jerk..kena cari kain sama...
~aSHa~ said…
eima --> eheheheheehe ye la tu dik...k.sha ni ura2 jerk...mr.hUBby mcm tak persetujui sgt..sbb aritu belajar piano tak sampai penamat...ehehehehe marah dia...tapi kalo betul2 k.sha reti dah buat baju..rasanye baju sendiri jerk kot..tak berani nak kerat kain baju org...takut tersalah..mati mak..
~aSHa~ said…
echa --> aku tu pun 2 pasang jerk..yg biru hujung sekali tu batik apa tah..bukan batik tganu..dan yg dlm kotak tu belum habis bayo pun lagi...yg tu beli dgn member...bayo bulan2...yg hijau hujugn sekali jerk beli dgn hUBby kat pasar payang...
~aSHa~ said…
cikmot --> baju aku jahit...kain kurung ko jahit yerk..ko kan pandai jahit yg kain baju kurung..ehehee
~aSHa~ said…
Lya --> ini bukan baju raya lya...ini ntah tuk apa tah...ehehe tuk pakai p keje jerk..lama tersimpan terperuk kat rumah...kumpul2 byk bulan dah
bunga_rose said…
lawa2 la kain2 akak tu...

Popular posts from this blog

PETUA UNTUK MENEGANGKAN PAYUDARA @ TETEK...

Senarai Hotel Sekitar Kemaman / Chukai Terengganu

aku telah diminta memeluk Kawan Pengkid