Thursday, June 28, 2012

Tablet utk anak-anak / budak-budak

sedang menunggu barang ni sampai..tak sabar rasanya...tp minggu ni tak sempat dah sampai...next week la jugak...



kalo idak anak-anak asyik la berzikir di telinga ni nk main game di hset....dah puas main di laptop....
dah la bateri cepat weak...

murah tak kalo rege tablet di atas just RM250 termasuk cover....

 ini hanya ada Wi-Fi sahaja tau...tak leh masuk simkad (call)

(Designed in US, Made in Taiwan, Not China Product)

  • Real 2.3 / 4.03 Ice Scream Sandwich (ICS Upgradeable)
  • ARMv6 1.2 GHz(OC, Designed in United State) Processor
  • RAM 256MB + 4GB Memory
  • Sensitive Resistive Touch Screen
  • 1 X  USB PORT Adapter
  • Support RMVB Movie (All type format, Never said this format video cannot play! Yeah!)
  • Support and Play 2D/Mini Games Smoothly
  • Support Multi-touch
  • Super Loud Sound
  • Grade A High Capacity Battery 2200mAh
  • Support Huawei 3G Broadband Modem
  • Support Wifi / Wireless b/g/
  • G-sensor - Gravity 4-Dimensional
  • HD media playing and multi-tasking



ADA YANG BERMINAT??

 

 

Wednesday, June 27, 2012

Bekas Roti Tupperware


jauh aku beli bekas roti ni...RM30 sahaja termasuk kos pos....
cantik dan kemas jerk letak atas meja
takde la serabut dgn plastik roti lagi

ngam2 tuk roti gardenier yg size besar tu....
roti pun tahan lama..takde la cepat berkulat...
dan roti pun tak kering dan keras....

ha sesiapa berminat leh la akak tlg order kan...


Thursday, June 14, 2012

Aiskrim buatan sendiri dari bekas SSF

gembira hati...bila anak2 suka makan aiskrim buatan mama dia sendiri..kalo tak asyik beli jerk...

bekas ni aku beli di SSF di Kuantan, Pahang....harganya jangan la terkezut...just RM4 sahaja norkkkkk......

murah kan.....owh masa p SSF di Kuantan...tgk byk perubahan dah....ermmm mmg lama tak pg situ...maklumlah...barang2 highclass sgt...mak tak mampu....mampu yg biasa2 mcm romantika jerk...oloolololo...

owh ye perubahan yg ketara di SSF Kuantan sekarang ni adalah suasananya mcm kat IKEA plak......erkkkkk betul ni...mak jemah tak tipu......tapi bunga2 still class..

Tuesday, June 12, 2012

Puding caramel

seakan wajib pulak berada di rumah.....yg di atas ni ai terbalik kan masa panas2 lagi...tu yg tepi2 tak berapa nak cun...kalo idak lagi cun..tapi rasanye sedappppppppppppp ...buatan sendiri tentu lah sedap kan..

buatnye pun mudah...semudah abc jerk..lagi mudah dari masak2 nasi...


cara-cara membuat puding caramel dan bahan2nya adalah :

telur 6 bijik
susu cair 1 tin
gula 3/4 cawan
esen vanilla

caranya : pukul telur dengan gula...sampai gula hancur....pukul dgn garpu pun boleh, lepas tu masukkan susu dan esen vanilla...

gula yg lapisan atas tu.....just masak gula (dlm 3/4 cwn) dlm periuk..bila dah cair..masukkan air panas (setengah cawan)...lepas tu tuangkan telur + susu + gula + esen vanilla tadi ke dlm gula hangus ni....

lepas tu kukus dlm 1/2jam  - 45 minit....

siap...mudah kan?

ai buat sambil layan anak lagi...

Monday, June 11, 2012

Bila dia galok



ni time dia galok...belum dtg angin manja dia....asyik nak dukung jer..nak susah nak berdukung dgn org....haiyaaaaa dah la anak teruna....manja terlebih plak yg ni....susah tau mama nak buat keje...ke sana ke mari ngekor jerk...kalo duk toilet tu..sure dia jadi penunggu di pintu bilik air tu...uhuhuhuhuhu


adik la adik.....

Monday, June 4, 2012

Aiskrim goreng...


 gambar sebelum


 gambar selepas digoreng

cara-caranya

bahan2:
roti
aiskrim
cawan (untuk tekup kasi bulat)
minyak tuk mengoreng

kaedahnya:
letak aiskrim di atas roti, kemudian tutup dengan roti lain...kemudian tekup dgn cawan, 
lepas tu potong sekeliling cawan tu dgn pisau atau kalo mampu dgn cawan tu jerk kasi potong roti....(ai tak mampu takut cawan yg pecah...ehehehe)

lepas tu masuk dlm peti ais dlm sejam lebih bagus lebih dari sejam yakni semalaman ker...

lepas tu goreng...

dah siapppp



10 Amalan Berpantang Yang Patut Buat Tetapi Semakin Di Abaikan. Mama Wajib Baca Ya! 12

Sebaik sahaja anda selepas bersalin, anda akan melalui fasa pemulihan diri selepas melahirkan bayi. Tempoh ini amat penting untuk mengekalk...

Labels