Posts

Showing posts from June, 2012

Tablet utk anak-anak / budak-budak

Image
sedang menunggu barang ni sampai..tak sabar rasanya...tp minggu ni tak sempat dah sampai...next week la jugak...


kalo idak anak-anak asyik la berzikir di telinga ni nk main game di hset....dah puas main di laptop.... dah la bateri cepat weak...
murah tak kalo rege tablet di atas just RM250 termasuk cover....
 ini hanya ada Wi-Fi sahaja tau...tak leh masuk simkad (call)
(Designed in US, Made in Taiwan, Not China Product)Real 2.3 / 4.03 Ice Scream Sandwich (ICS Upgradeable)ARMv6 1.2 GHz(OC, Designed in United State) ProcessorRAM 256MB + 4GB MemorySensitive Resistive Touch Screen1 X  USB PORT AdapterSupport RMVB Movie (All type format, Never said this format video cannot play! Yeah!)Support and Play 2D/Mini Games SmoothlySupport Multi-touchSuper Loud SoundGrade A High Capacity Battery 2200mAhSupport Huawei 3G Broadband ModemSupport Wifi / Wireless b/g/G-sensor - Gravity 4-DimensionalHD media playing and multi-tasking


ADA YANG BERMINAT??



Bekas Roti Tupperware

Image
jauh aku beli bekas roti ni...RM30 sahaja termasuk kos pos.... cantik dan kemas jerk letak atas meja takde la serabut dgn plastik roti lagi
ngam2 tuk roti gardenier yg size besar tu.... roti pun tahan lama..takde la cepat berkulat... dan roti pun tak kering dan keras....
ha sesiapa berminat leh la akak tlg order kan...

Aiskrim buatan sendiri dari bekas SSF

Image
gembira hati...bila anak2 suka makan aiskrim buatan mama dia sendiri..kalo tak asyik beli jerk...

bekas ni aku beli di SSF di Kuantan, Pahang....harganya jangan la terkezut...just RM4 sahaja norkkkkk......

murah kan.....owh masa p SSF di Kuantan...tgk byk perubahan dah....ermmm mmg lama tak pg situ...maklumlah...barang2 highclass sgt...mak tak mampu....mampu yg biasa2 mcm romantika jerk...oloolololo...

owh ye perubahan yg ketara di SSF Kuantan sekarang ni adalah suasananya mcm kat IKEA plak......erkkkkk betul ni...mak jemah tak tipu......tapi bunga2 still class..

Puding caramel

Image
seakan wajib pulak berada di rumah.....yg di atas ni ai terbalik kan masa panas2 lagi...tu yg tepi2 tak berapa nak cun...kalo idak lagi cun..tapi rasanye sedappppppppppppp ...buatan sendiri tentu lah sedap kan..

buatnye pun mudah...semudah abc jerk..lagi mudah dari masak2 nasi...


cara-cara membuat puding caramel dan bahan2nya adalah :

telur 6 bijik
susu cair 1 tin
gula 3/4 cawan
esen vanilla

caranya : pukul telur dengan gula...sampai gula hancur....pukul dgn garpu pun boleh, lepas tu masukkan susu dan esen vanilla...

gula yg lapisan atas tu.....just masak gula (dlm 3/4 cwn) dlm periuk..bila dah cair..masukkan air panas (setengah cawan)...lepas tu tuangkan telur + susu + gula + esen vanilla tadi ke dlm gula hangus ni....

lepas tu kukus dlm 1/2jam  - 45 minit....

siap...mudah kan?

ai buat sambil layan anak lagi...

Bila dia galok

Image
ni time dia galok...belum dtg angin manja dia....asyik nak dukung jer..nak susah nak berdukung dgn org....haiyaaaaa dah la anak teruna....manja terlebih plak yg ni....susah tau mama nak buat keje...ke sana ke mari ngekor jerk...kalo duk toilet tu..sure dia jadi penunggu di pintu bilik air tu...uhuhuhuhuhu


adik la adik.....

test from...

Aiskrim goreng...