pestime buat wei....actly anak dara tu suka makan..tapi smlm mood makan dia ke laut.....dan aku pun tak tau kenapa ada kuning2 kat kelapa tu...padahal kelapa tu aku mintak mesin nak yg putih jerk..takmo yg kena tempurung jadi koko tu semua bagai...ntah la nape jadi gitu..lama sangat kot kukus....(15 minit)....tapi yg pasti best....mr. hUBby ingat ini puteri ayu frozen...masuk dlm periuk, kukus sahaja mcm kuih pau...ceh betul....penat tau ai buat dgn teruna darwisy sampai jam 2 pagi...kiranye sedap la ni kan..sbb hUBby ingat beli segera...
xpe nanti nak cuba lagi....
Bahan-bahan ( 20 - 25 biji )2 biji telur
1 cawan gula
2 cawan tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
1 cawan santan
1 sudu kecil ovellete
1 sudu kecil perisa pandan
pewarna hijau
kelapa putih + tepung gandum dan garam
Cara-cara1. Pukul telur hingga betul2 kembang...(sampai berbuih)
2. Masukkan telur, dan pukul lagi hingga kembang...selepas itu masukkan ovellete dan pukul lagi
3. Masukkan tepung, santan, perisa pandan dan pewarna, pukul lagi hingga sebati
4. Masukkan kelapa putih ke dalam acuan, tekan-tekan supaya mampat, tuangkann adunan dan kukus lebih kurang 5-7 minit. (acuan di sapu dgn minyak supaya tidak melekat dan nanti mudah dikeluarkan.)
sekian....