Tuesday, January 22, 2013

Taraaaaa....Hari2 boleh tau....


Semangat untuk mendapatkan berat badan ideal mcm  zaman muda2 dulu semakin membara.....
Sekarang hari-hari boleh timbang kat rumah...tak perlu nak gi kat block sebelah semata2 nak timbang....
tapi penimbang yang ni mcm pening2 skit...ekekeke sbb murah kot...

Baru beli semalam... kat watsons...takde promosi... jadi RM19.90
rasanye kalo time promosi RM13.90 sahaja kot....
tapi dah tak tahan...beli saje la...ntah bulan bila ada promosi harga begitu..janji bawah rm20..
tak mampu nyah nak beli yang mahal2.....ehehehe

sekarang dah dapat kenal pasti punca2 naik berat secara mendadak2 dlm setahun ni (xde la mendadak sgt kan kalo dalam tempoh setahun..lain la dalam 2 minggu...mcm preggy...mmg kena minum air gula ar)

faktor-faktor berat badan naik secara mendadak yang telah dikenal pasti adalah :

1. ambil suntikan perancang yang 12 minggu..... sbb dulu rasanye utk 2 bulan sahaja...ada doktor tersebut..kalo amik yang 12 minggu ni...berat badan boleh naik berbeza skit dgn 2 bulan tu....baru ku teringat dolu2...amik yg 2 bulan tu sahaja...sbb tu kurus menten cun melucun (ecehcehhhh)....sampai org ingat aku ni hari2 susah hati....ceh podah cit..mcm yg berisi senang hati...kang aku bentang secara psikologi kangg..nangis uolss...eheheh

2. dah lama tidak senaman...ehehehehee makan roti sapu coklat nutella tu hari2...mcm makanan wajib selepas makan nasi..aiyarkkk padahal dulu coklat bar tu hari2...menten jerk...last month dalam hujung2 bulan  my hUBby tlg beli kat giant yang size besar tu...RM25 sebotol...dia beli 2 botol terus...sbb kat giant mmg murah skit dari kedai2 biasa...yang aku compare setakat ni la.....yang kecik tu beza dlm RM2..kat giant dlm RM14.50...kat kedai dalam 16.90 rasanye.. beza kan..

3. faktor lain..ermmmm aaaaa sbb laki lama dah kot tak peluk pagi2 sebelum pg keje..ekekekeke ahahaha (ok gelak guling2).dah kecoh2 uruskan anak anak anak kan.........dolu2..anak sorang senang la...mcm wajib je bagi dia..sbb dia kata panjang umur bagi dia....bagi wanita dari segi psikologi nya... mmmmmmmm insyaallah kalori terbakar sedikit setiap pagi...eehhehehehehee ada hormon apa tah yang keluar apabila suami peluk erat2 ....ni bukan peluk yang utk ehem ehem ehem...haiyaaaaa jangan la dirty sgt, pls laaa dah siap berbaju bagai ready nak gi kerja dah pun........ ehehehe peace yooo

sbb lain?????? xde dah kot.....tapi bila susah hati berat naik...lagi makan...ishhh mmg tak leh susah hati...lagi berat aku ni......




14 comments:

♥cikmOt♥ said...

sebab 4.
jangan fikir sangat...kalu fikir susah hati...pastu makan dan makan jek kejenya...so how???

eima said...

kan baguih klu aku pun leh naik berat .... hmmmmmm

eima said...

kan baguih klu aku pun leh naik berat .... hmmmmmm

Kniedaz said...

patah jarum penimbang tu kalau timbang hari-hari...kat rumah tu dah jahanam dek dibuat main si Yani dan Yana..so mama dia ada alasan nak makan nasi malam2...(adakah relevan?)

~aSHa~ said...

betul jgn fikir2..nanti lagi fikir lagi suap mulut..ahaahhahahaha habit

~aSHa~ said...

eima --> hormon eima bagus kot...

~aSHa~ said...

kniedaz... ok kira relevan jugak tu..ehehehehee sbb tak tau kg naik ke tak kan...ekekeke

Nad MamaZN said...

Saya dh lama tak menimbang ni kak
Hehe...
Tp saya ok je ngan berat skrg
Tkde risau2
(ecececece...tipu! Haha!!)

ieda immi said...

yes !
for motivation nie ;)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

eh murahnyer..
nk gi beli jugok la..
nk kurus gak, tp part mon*** je la..
huhuhu, ketat dh sluo jeans ni!!

Anonymous said...

Owh ader cucuk perancang untuk setahun terus ye muni-

~aSHa~ said...

mana ada tuk setahun kalo suntikan... 12 minggu tu dik.... bukan 12 bulan....

LYAfrina said...

hahaq... kelakar y no 3 tu,... maybe la kan.. lya pon leni koho berisi.. rasa pelik & x selesa.. sbb mcm bergesel je peha.. nk cari krim bakar lemak je..

Fieza79 said...

Sng ada pnimbang kt umh..tiap pg bgun je blh trus timbang brt ye dak..?