Thursday, April 4, 2013

Jalan-jalan di Minggu Cuti Sekolah

Semenjak anak dah bersekolah ni..tak leh dah nak ikut suami OS sesuka hati
nanti rekod buruk pulak si anak...rekod buruk kehadiran (AL) mama xpe...ada byk lagi cuti...ehehehe
tapi dalam duk cuti sekolah pun anak2 tak kemana2 sangat...aptah lagi balik kg...
si abam danish je la gi balik rumah tokki...sian dia nak main dgn si aiman cousin sebayanya...yang lain nak ikut sebenarnya...tapi xkan aku nak tinggal sorang2..mati kutu aku ni..biasa ada budak2....tiba2 sunyi.....mak tak reti la nyahhh....


masa dlm perjalanan..dalam kereta kecil sahaja...bersempit la kita yang dah besar2 ni nak...
(bersabar la nak..org buat kita..inssha Allah kita ingat tuhan tu adil je)

aclty kami ikut papanye ke kelas jemputan kursus di De Rhu Beach Resort, Kuantan...dekat je...ada la rezeki skit2..boleh la anak2 tumpang mandi manda



mereka?
mereka hepi je...tak kira la kolam di depan rumah ke di mana2 ke kemain hepi nye


kat De Rhu Beach Resort ni luas tau dan banyak sangat kolam
ala lupa mak jemah nak kira berapa kolam lebih la dari 3 kolam...mmg lebih...ada 6 atau 8 kot...
yang pasti orang luar memang boleh nak mandi di sini dengan bayaran tertentu..tak silap mak jemah RM10 tuk satu kepala....dan dikhabarkan lagi...di pantai timur....di resort ini lah terbesar sekali kolam renangnya



si kecik...ermmm xyah ckp...bukan penakut air pun
dah la tu nampak tak gelongsor di belakang tu...ha jgn tak caya...
dia nangis2 nak naik tu dan turun...bukan sekali berkali2
berani tak dia....sangat berani compare dgn si kakak dan abangnya...

wah sifat berani ni mama tabik la sayang...mama jadi cuak tau..jantung ni berdegup kencang bila dia naik dan turun.....masa mama tlg pegang kan dia naik tangga..cepat2 mama p kat depan tgu dia..berlari2...mama langgar je orang tau...
oh ye time yg mama handle tu papa ada kelas...jadi mama handle sorang2.....fuhhh orang lain tgk je mama mcm tarzan....'ketepi ketepi..anak saya turun......'

wah takde malu2 dah....demi mu 



9 comments:

♥cikmOt♥ said...

ko patut berlawan tarzan ngan aku weii...

tapi cayalah abang awish memang berani...

~aSHa~ said...

eheheehe kiranye abg awish leh pikat si dara sana tak????

MRS. K said...

ni salah satu tempat cadangan family day kitorang.. huhu

~ yus ~ said...

Nampak best kolam2 yang ada, ada sikit macam TBR ekk. Akak budak2 cuti seminggu hari tu tak kemana pun

Mazri Mamat said...

super hot.mama....x sangka tarzan ade versi wanita....hehe...patutla org DRBC bgtau ade pengawal kolam baru jerit suh budak2 jgn terjun kolam...ghupenya my own family....haha..awesome..thanx cik puan jelita asha aka super hot.mama ...u alwiz da best..

mama lieyna said...

Waaa hebatnya si kecik tu, tak kenal erti takut ye..haishh..

Happy anak2 ha...

.:fyzz:. said...

best la ank2 main ayaq

.:fyzz:. said...

best la ank2 main ayaq

Kniedaz said...

kelas ko Asha..bawa 3 orang mandi kolam sorang-sorang...memang sah la jadi tarzan kikiki