Posts

Showing posts from July, 2013

22 Ramadhan

Image

Mereka

Image
pis yo...

21 Ramadhan

Image

20 Ramadhan

Image

Profesor USM Didakwa Palsukan Tuntutan Elaun Perjalanan

Image
bacaan penuh : http://mstar.com.my/berita/mahkamah/cerita.asp?file=/2013/7/18/mstar_mahkamah/20130718120017 

untuk peringatan diri dan kawan-kawan bersama



19 Ramadhan

Image

18 Ramadhan

Image

17 Ramadhan

Image

Telefon bimbit jejas kulit

Image
Saintis percaya meletakkan telefon bimbit bersebelahan ketika tidur amat membahayakan kesihatan. Ini kerana telefon akan mengeluarkan sejenis gelombang yagn boleh menyebabkan masalah kesihatan seperti kanser dan masalah kulit.

Satu kajian yang dijalankan di Russia mendapati telefon bimbit boleh menaikkan suhu permukaan kulit sehingga 4.7 darjah Celcius. Kerosakan akibat pemanasan ini boleh  menyebabkan kanser kulit.


Malah beberapa saintis memberi amaran pemanasan ini bukan saja merosakkan kulit malah membuatkan kulit cepat berkedut, tidak bermaya dan menjadi tua sebelum waktunya.

Lebih penting beberapa kajian menunjukkan radiasi telefon bimbit boleh menyebabkan kerosakan DNA dalam sel manusia berlaku dengan cepat, seterusnya merosakkan sistem imun badan untuk melawan jangkitan penyakit.

sumber : harianmetro

16 Ramadhan

Image

15 Ramadhan

Image

14 Ramadhan

Image

13 Ramadhan

Image

12 Ramadhan

Image

11 Ramadhan

Image

10 Ramadhan

Image

9 Ramadhan

Image

8 Ramadhan

Image

5 Sedang Berlari-lari Anak

Image
Berlari-lari anak jer...sbb amount pun ciput je dpt bagi setiap campaign...x aktif kan..ehehheee...kalo Berlari-lari apak....laju kat amount tu.........5 Campaign sedang On Going nampaknye kena la rajin skit walau mood tak berapa nak rajin bulan ramadhan ni....

ehehehe

Selamat Berpuasa semua kawan blogger....

7 Ramadhan

Image

6 Ramadhan

Image

5 Ramadhan

Image

4 Ramadhan

Image

3 Ramadhan

Image

2 Ramadhan

Image

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

Image