Sunday, July 28, 2013

Thursday, July 25, 2013

Telefon bimbit jejas kulit

Saintis percaya meletakkan telefon bimbit bersebelahan ketika tidur amat membahayakan kesihatan. Ini kerana telefon akan mengeluarkan sejenis gelombang yagn boleh menyebabkan masalah kesihatan seperti kanser dan masalah kulit.

Satu kajian yang dijalankan di Russia mendapati telefon bimbit boleh menaikkan suhu permukaan kulit sehingga 4.7 darjah Celcius. Kerosakan akibat pemanasan ini boleh  menyebabkan kanser kulit.


Malah beberapa saintis memberi amaran pemanasan ini bukan saja merosakkan kulit malah membuatkan kulit cepat berkedut, tidak bermaya dan menjadi tua sebelum waktunya.

Lebih penting beberapa kajian menunjukkan radiasi telefon bimbit boleh menyebabkan kerosakan DNA dalam sel manusia berlaku dengan cepat, seterusnya merosakkan sistem imun badan untuk melawan jangkitan penyakit.

sumber : harianmetro

16 Ramadhan


Tuesday, July 16, 2013

5 Sedang Berlari-lari Anak

Berlari-lari anak jer...sbb amount pun ciput je dpt bagi setiap campaign...x aktif kan..ehehheee...kalo Berlari-lari apak....laju kat amount tu.........5 Campaign sedang On Going nampaknye kena la rajin skit walau mood tak berapa nak rajin bulan ramadhan ni....

ehehehe

Selamat Berpuasa semua kawan blogger....

7 Ramadhan


10 Amalan Berpantang Yang Patut Buat Tetapi Semakin Di Abaikan. Mama Wajib Baca Ya! 12

Sebaik sahaja anda selepas bersalin, anda akan melalui fasa pemulihan diri selepas melahirkan bayi. Tempoh ini amat penting untuk mengekalk...

Labels