Monday, August 26, 2013

Bercuti ke Langkawi

Percutian tempoh hari (Mei) 

punya la amik masa untuk abdikan disini..nampaknye gambar raya tahun ni...raya haji nanti la kot publish..ehehehe....mak jemah ni selalu buat buat sibuk...

ok teruskan pengceritaan dari kesinambungan Mei spt di link diberi



kami sampai sana dah thari....lepas makan2 thari dan cari kondo yang disewa  kami ke Pantai Chenang
dah alang2 ke situ gi la masuk ke Underwater World...bawak budak2 ok la masuk kat sini...kalo kita mak mak yg kaki shopping...tak masuk pun takpe kan...



aktiviti dalam ni melihat2 ikan yg pelbagai jenis...obor2, tapak sulaiman dan ada juga burung bangau, penguin...budak2 mmg suka la tgk




habis diterokai...dah lewat ptg time ni..tak ramai dah pengunjung...







ini harga tiket untuk rujukan sesiapa yang berminat nak gi nanti....

pada sebelah malam kami singgah ke Haji Ismail Group....(usha-usha dulu...tak beli lagi...tapi my brother n sister dah beli coklat2 dah)

Next day kami ke Idaman Suri dulu...
sementara menunggu kaum hawa mencuci mata dan bayar  'zakat'  dalam tu...mereka duk main kat luar....
kalo nak ngekor mak mak.....tak senang mak jemah nak belek2 pinggan mangkuk

sebelah petang....mereka mandi manda di area kondo yang tempat kami sewa tu 

Selepas dah rehat...kami keluar lagi (eh apa barang gi bercuti duk dalam bilik je kan....bukan honeymoon)
agenda seterusnya kami ke Makam Mahsuri 


Tiket sebagai rujukan...
kalo yang dah pergi ke Langkawi berulang kali malas dah masuk kat sini kan...
tapi oleh kerana kami bawa mak abah...jadi masuk la tgk...nanti kata tak sah la kalo gi langkawi tak gi sini

 lewat petang kami dibelanja oleh adik menaiki bot round tasik... tempat ni namanya Pulau Lang kot...eh mak jemah lupa la....sori sori...tapi kat sini la tempat untuk aktiviti Eagle Feeding (Bagi Makan Helang)
 jurumudi kami ni akan mengangkat enjin bot dan membuatnya berbunyi seperti sesuatu untuk menarik perhatian burung helang (burung2 ini telah dilatih begitu) Makanan yang disediakan untuk Burung Helang ini adalah kulit ayam. Kulit ayam ini diperolehi dari restoran terapung di kawasan sungai ini.

sebenarnya burung helang banyak yang datang..tapi kami tak sempat nak ambil mereka berkumpulan....ye la mereka terbang ke sana ke mari kan



Aktiviti seterusnya bagi makan ikan pula....banyak sangkar kat sini....
makanan memang telah disediakan oleh penjaga sangkar ni...
jadi kami hanya tgk je la...kalo berani boleh cuba bagi makan pari ni....


Aktiviti hari akhir adalah....kami ke Haji Ismail Group lagi...
 Beli mana yang terlupa beli...
sementara budak2 tinggal dgn mak dan abah.
adik pun tak berapa sihat time ni...selsema..



kat sana aku try guna GPS...ermmmmm
tak jadi la nok...ok lagi kalo guna GPS ni di Kota Bharu..tak sesat aku walau first time aritu drive di KB...

16 comments:

eMMe said...

Salam Asha... syok kan jenjalan kat Langkawi.. Me kalo gi Langkawi, takde maknenye GPS.. kami redah je.. jgn risau, takkan sesat di Pulau Langkawi itu.. pi mai pi mai tang tuuu jugak, heeee....

Kniedaz said...

lama betul tunggu entry ni..hahaha, baru keluar ^_^

~aSHa~ said...

emme --> betul2.. pi mai pi mai...situ gok....pulau tu tak lari ke mana...

kniedaz...ehehehe tu ar...tgu transfer dari kamera pun amik masa....sbb transfer kat rumah..tapi kat rumah tak sempat nak update...ikikkik

Ena said...

langkawi.. digamit memori.. heheh

~aSHa~ said...

ena --> apakah itu? tmpt honeymoon yer

umilia said...

gi sane tak jmpa pijot ke..tak naik cable car ke..amboi..byknye tanye..hahaha..

♥cikmOt♥ said...

lama tak p langkawi...bye

~aSHa~ said...

umilia --> eheheheh aku naik flight....kalo ikut darat leh singgah umah dia

~aSHa~ said...

cikmot --> bkn ke langkawi rumah kedua ko ker? eejhehehe

Rizziela said...

lamanya teringin nak g langkawi..x kesampaian lagi

Sharinginfoz said...

Memang seronok pi langkawi

mama lieyna said...

Syoknye ke langkawi..ramai2 pulak lg best kan..
Byk gak tempat boleh terjah, boleh beraktiviti..bersoping.. :-)

eima said...

hmmm syok nye balik kg ai ...

mama3heroo said...

bestnye..m3h lum pernah sampai langkawi lg

~aSHa~ said...

mrk pun first time juga

Che Rosliza Che Mat said...

seronoknya bercuti langkawi...