Thursday, November 27, 2014

Lirik Lagu Sahabat – Najwa Latif feat Syam Kamarul & Sleeq

Lirik Lagu Sahabat – Najwa Latif feat Syam Kamarul & Sleeq
[Najwa Latif]
Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
[Syam Kamarul]
Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu
Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
[Sleeq] 
Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukanku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)
Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau
[Najwa Latif dan Syam Kamarul]
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
Sahabatku

Monday, November 24, 2014

SCREENSHOT....


tak ingat dah screenshot dari sape..maaf la yerk sesape tu....

kak jemah ni mmg suka sgt screenshot dulu kalo xsempat membaca atau xsempat nak tunjuk kat anak2...

ni motif screenshot ni tunjuk kat anak...
terutama untuk si abang danish..

supaya dia melihat kasih sayang seorang abang kepada adiknya...





ni masa tournament taekwondo...

dia kalah masa 3round....

sedih dia kata..sbb mama tak tgk...

uhuhuhuhu
my mdm1



Thursday, November 20, 2014

Ceria boboi...






tayang gambar la dulu arini....
budak yang melucukan setiap hari..
mdm3

Wednesday, November 19, 2014

Carta Hati...







Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku
Aku mulai resah
Hatiku jadi kebah
Melihat dirimu aku rebah
Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati

Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selamanya
Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggalku sendiri
Jangan tinggalkan carta hati
Kau janjikan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita
Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selama-lamanya




Dan Sebenarnya.....



Ohh bulan... 
Enggan melayan diriku lagi
Pabila... 
Airmata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio
Seolah-olah memerli aku
Pabila... 
Kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan disebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku... 

Ku enggan berpura-pura ku bahagia
Ku enggan melihat kau bersama si dia
Ohh ku akui cemburu mula menular dalam diri
Pabila... 
Kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan disebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi 
Disaat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan disebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku
Ohh ohh oh... 

Dan sebenarnya, dan sebenarnya, 
Aku rindu... 
Dan sebenarnya, dan sebenarnya, 
Aku tak mampu...

WW me n baby


owh mama...so hot...



olololo baby...



tired

me too

Wednesday, November 12, 2014

ww Biar Gambar BerBicara


presenting our mdm4

dapnye kerepek

yg disana pun sedap....


yey papa beli kerepek byk utk saya






mama smile pls

Tuesday, November 11, 2014

WhatsApp @ Wasap

Apa itu WhatsApp????

  1. WhatsApp Messenger is a cross-platform mobile messaging app which allows you to exchange messages without having to pay for SMS. WhatsApp Messenger is available for iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android and Nokia.
di alih bahasa kan

WhatsApp Messenger adalah cross-platform aplikasi pesanan mudah alih yang membolehkan anda bertukar-tukar mesej tanpa perlu membayar untuk SMS. WhatsApp Messenger yang tersedia untuk iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android dan Nokia.

---------------------------------------------------------------------

ha tiba2 kak jemah nak cite pasal whatsapp plak yerk...

bukannye apa peah wei..akk ni selalu ditanya oleh rakan2 atau kawan alam maya...SELALUnya melalu emel (add emel akk tertera di sebelah kanan atas sekali)

ada kawan lama akk tu pernah tanya..laki akk mcm laki dia tak..mengadap whatsapp jerk malam2...

akk ckp jujur la...ada tu ada..takde la kerap sgt...bila bersama keluarga...kena la luangkan masa ye dok...

dia kata la..laki dia kata...dia on wasap sebab bos dia selalu msg malam2 bagi tugas...

wah keje TWENTY FOUR SEVEN ye temah....

pikir positif je la temah...bukan laki hang je pun gitu....bos aku pun gitu...wasap je tak kira masa..kalo dtg idea dia mari...dia taip...kalo kul 12 kul 12 la dia taip...tapi terserah la pada kita nak baca bila...bos pun mesti paham..kul 12 ramai dah tido...dia taip tu sbb dia takut dia lupa esokknye nak bgtau..jadi dia bgtau siap2..dan dia tau mesti pagi2...ramai on wasap tgk msg bukan tgk alquran...ahahahahahhahaha haktuihhh...

maknanya kita kena salahkan bos la ye...sbb bukan bos laki kawan aku je ni...bos aku pun gitu.....ini semua salah bos....ikikikiki

hey temah...xyah nak salah kan sesape...be positive... bos ni mcm2 ragam...tapi xsemua gitu..jadi kita layan je la..kalo malam2 tu buat ignore sudah..sbb bos paham...malam2 kita bersama family...esoknye reply ar....bos pun ada family...dia confirm paham....

sebenarnya kak jemah ni byk dah dgr aduan rakan2 pasal buruk baiknya whatsapp ni...yg paling banyaknye akk dengar buruk la dari baiknya...ye dok....

terserah kepada masing2...untuk menggunakannya ke arah kebaikan atau keburukan

ada juga yg msg cikgu tanya pasal baju persembahan la, baju gi rombongan la......baju bola jaring la....(eh eh mcm tau je sape...aku ler tu)
adooooiii pasal baju wasap cikgu malam....letih cikgu nak layan tau.....anak murid dah la ramai..kalo semua ibubapa wasap.....cikgu sdri xterlayan anak sendiri.....

ada juga msg kawan sepejabat...nak tanya pasal menu2....atau umpat2 la sekali.... boleh buat whatsapp grup kan...jadi waktu pejabat tak dan nak umpat...umpat kat whatsapp la kiah wei....

ada juga whatsapp grup kawan2 lama...leh imbas imbas kembali perihal lama...atau create perjumpaan baru akan akan datang....

ada juga msg dgn xbf lama...mintak gambar la..xlena tido la tak dpt gambar...haish mcm2 kiah ni....ko tgk gambo laki ko leh tak...atau ko tgk gambo anak2 ko kalo ko dah ada anak....

ada juga yang msg nurse malam2.....
msg nurse???buat apa...
ye la nak tanya...nurse kalo free leh tak tlg cucuk kan sy...sy dah lama tak kena cucuk....kalo boleh bagi yg virus hiv terus la...atau bagi racun tikus dlm tiub terus...

wah kalo nak taip lagi dan lagi ni....mau sampai ke kaki karangan aku ni kang.....ok sudah sudah....itu je contoh akk jemah nak bagi...byk lagi sbnrnya....

ok la temah temah akk jemah nak buat keje opis dulu....kang dok halal pulok gaji akk....

walau apa2 pun alasan laki korang beri..korang fikir positif sahaja la....yang laki hang tengah menerima msg whatsapp dari BOSS nye........sbb bos hang pun gitu ye dok....walau pun boss dia tak msg pun ahahahahahahahahhahaha.....

bekoja la kita sekuatnya....mana tau leh APC taun depan....bukan ke rezeki hang jugak tu....

pagi tadi kak jemah terserempak dgn satu kete yg jarang2 anta anak ke sekolah..bas sekolah rosak kot...kui kui kui......lama je dlm kete selepas anta anak...mesti tgh on wasap kan...on kat umah kang kena soal hendap dgn bini....opssssss ok positif positif...dia tgh tgk msg dari BOSS.... kot2 bos suh p CUTI BERGAJI SELAMA 3 BULAN BERTURUT2 DI ISRAEL....

harapan kak jemah, harapharap kerajaan memikirkan ELAUN BAYAR DATA CELCOM SBB TUGAS HAKIKI PEKERJA2 KERAJAAN SEKARANG NI ADALAH MENGADAP WHATSAPP...(sila masukkan dalam bidang tugas di FAIL MEJA masing-masing)....terutama PA tau..kena print screen emel2 bos bagi boss...jadi hphone PA kena la lagi canggih dari boss...sbb yg berat nanti hphone PA.....iikikikiki...elaun hphone jangan dilupa utk PA2 semalaysia....hashtag SPMALAYSIA ;)


sekian wassalam dari kakjemah yg havoc havoc...

lama tau kak jemah tak menulis di blog...gian sudah mari......

lepas ni kita cite bab alam maya sahaja la....semakin kronik dah manusia akhir zaman ni....






Besday Abg Adik Darwisy


September Eleven
ha dah lepas pun....gambar je baru transfer dari kamera...


hepi besday my son...
semoga jadi anak yg soleh dan sentiasa menceria hari2 mama...
de boboy ni mmg lucu skit....walau nakal nye tetap ada...budak2 tentu la nakal...baru nampak akalnye.....
panjang akalnye...luas pemikirannya....


kek ni mama buat sendiri tau...


-----------------------------------
tak pernah lagi perkenalkan my mdm4 kat blog ni...
inshaAllah sat sat lagi

Sunday, November 9, 2014

ADA KETIKA.....



Ada ketika, kita perlu korbankan perasaan sendiri demi kehendak orang lain
Ada ketika, orang tak hargai pun pengorbanan kita
Ada ketika, kita menyimpan rasa terkilan demi memuaskan hati orang lain
Ada ketika, orang nampak salah kita, tapi tak nampak puncanya dari mereka
Ada ketika, kita rasa letih di atas semua ini
TAPI ada ketika, pasti semua ini ada jawapannya selagi kita memilih jalan untuk bersabar..

Lirik lagu TEPI SIKIT

Lirik Lagu Tepi Sikit – Sleeq ft Joe Flizzow

Apa yang kau mahu
Semua ku beri
Apa yang kau mahu
Mahu apa lagi
Bagaimana aku pula
Aku serik
Jadi ku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit
Tolong tepi sikit

Verse 1 [Joe Flizzow]

Terima kasih untuk semua memori
Sekarang masa untuk aku naik pesawat
Dibumi ku berpijak sentiasa rendah diri
Tapi sekarang masa ku berlari atas awan
Pada mula kalau betul hilang
Tiba tiba diam
Yang lain cuma bisa meminjam
Gayaku nak ambil simpan
Ku kata gayaku Pablo
Mereka tak kenal Picasso
Jadi semua berkoba koba nak jadi macam Escobar
Itu aku
Ikhlas
Kau nak e class
Ku bagi e class
tapi sekarang memang jelas, wang tidak boleh beli class
Duit tidak boleh beli masa
Masa dulu mungkin rasa ni tak buang masa
Tapi sekarang rasa macam kena paksa
Mungkin kita berdua jadi mangsa
Cita rasa berbeza walau sama budaya dan bangsa
Jadi tepi sikit, tumpang lalu
Biar yang lalu jadi yang lalu
Apa yang jadi hari esok, itu esok baru tahu

Apa yang kau mahu
Semua ku beri
Apa yang kau mahu
Mahu apa lagi
Bagaimana aku pula
Aku serik
Jadi ku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit
Tolong tepi sikit

Verse 2 [Alif SleeQ]

Kau semakin kejam
Caraku pelan
Lembut dan
Ku tak membantah
Hanya mengalah
Ku disuruh cuba
Ada pendirian sikit tak boleh ke ha?
Kau ni lelaki banyak songeh ah, ha?
Kau ada tau kisah ke
Atau kau saja nak buruk sangka
Yang buruk sangka tu tolong simpan kata kata sebelum terlebih belanja
Aku Alif, erti yang pertama
Tak salah dengarkan aku kata
Tak salah yang aku pernah cuba
Yang pernah gagal
Berdiri semula
Masa lalu, kelap kelip
Semakin sempit, tepi sikit
Sebelum aku naik bingit
Sebelum darah aku naik
Dah bagus tu awal awal ku pesan kau patah balik
Wow
Kenapa muka ketat, apa kau mintak peluk?
Kita sudah dewasa, dewasa pun nak merajuk?
Ku sudah kata kalau hidung tinggi, tak lihat apa di bawah
Jadi kalau kau tersandung batu, padan muka
suka?

Sunday, November 2, 2014

Ujiah Apakah Bakal Ditempuh

Berdebar-debar rasa di hati...

Setenang air di kali....gelora di hati siapa yang tahu....

Apakah bakal akan ku lalui masa masa mendatang...

semoga ku dapat hadapi dengan tabah dan tenang seiring usia yang meniti...

Harapan ku...bukan bertuankan nafsu untuk mengecapi erti kebahagian.....

Andai kau tau...

how much i love u..
u just count how much i hate u...
i hate u becoz i love u...

---------------------------------------------------------------------------------------------
 Setenang air di kolam
Begitu wajahmuGelora hati di dalamTiada yang tahu
Sentiasa terukirSenyum di bibirLindungi perasaanDi balik gurauan
Namun dari riak mataKudapat membacaAda garis keresahanJiwa antara kita
Dalam gelak dan tawaHati terlukaDi dalam keriuhanEngkau kesepian-----------------------------------------------------------------------------------------------------
what is going on...i've no idea...just my heart say something that i dont know...

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels