Posts

Showing posts from November, 2014

Lirik Lagu Sahabat – Najwa Latif feat Syam Kamarul & Sleeq

Lirik Lagu Sahabat – Najwa Latif feat Syam Kamarul & Sleeq [Najwa Latif]
Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku [Syam Kamarul]
Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku [Sleeq] 
Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukanku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)
Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau [Najwa Latif dan Syam Kamarul]
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga ra…

SCREENSHOT....

Image
tak ingat dah screenshot dari sape..maaf la yerk sesape tu....
kak jemah ni mmg suka sgt screenshot dulu kalo xsempat membaca atau xsempat nak tunjuk kat anak2...
ni motif screenshot ni tunjuk kat anak... terutama untuk si abang danish..
supaya dia melihat kasih sayang seorang abang kepada adiknya...




ni masa tournament taekwondo...
dia kalah masa 3round....
sedih dia kata..sbb mama tak tgk...
uhuhuhuhu my mdm1


Ceria boboi...

Image
tayang gambar la dulu arini.... budak yang melucukan setiap hari.. mdm3

Carta Hati...

Image
Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku Aku mulai resah
Hatiku jadi kebah
Melihat dirimu aku rebah
Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati

Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selamanya Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggalku sendiri
Jangan tinggalkan carta hati Kau janjikan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selama-lamanya



Dan Sebenarnya.....

Image
Ohh bulan... 
Enggan melayan diriku lagi
Pabila... 
Airmata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio
Seolah-olah memerli aku
Pabila... 
Kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan disebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku... 

Ku enggan berpura-pura ku bahagia
Ku enggan melihat kau bersama si dia
Ohh ku akui cemburu mula menular dalam diri
Pabila... 
Kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan disebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi 
Disaat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan disebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku
Ohh ohh oh... 

Dan sebenarnya, dan sebenarnya, 
Aku rindu... 

WW me n baby

Image
owh mama...so hot...


olololo baby...


tired
me too

anak papa??

Image
like father like son



ww Biar Gambar BerBicara

Image
presenting our mdm4
dapnye kerepek
yg disana pun sedap....

yey papa beli kerepek byk utk saya





mama smile pls

WhatsApp @ Wasap

Image
Apa itu WhatsApp????
WhatsApp Messenger is a cross-platform mobile messaging app which allows you to exchange messages without having to pay for SMS. WhatsAppMessenger is available for iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android and Nokia. di alih bahasa kan
WhatsApp Messenger adalah cross-platform aplikasi pesanan mudah alih yang membolehkan anda bertukar-tukar mesej tanpa perlu membayar untuk SMS. WhatsApp Messenger yang tersedia untuk iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android dan Nokia.
---------------------------------------------------------------------
ha tiba2 kak jemah nak cite pasal whatsapp plak yerk...
bukannye apa peah wei..akk ni selalu ditanya oleh rakan2 atau kawan alam maya...SELALUnya melalu emel (add emel akk tertera di sebelah kanan atas sekali)
ada kawan lama akk tu pernah tanya..laki akk mcm laki dia tak..mengadap whatsapp jerk malam2...
akk ckp jujur la...ada tu ada..takde la kerap sgt...bila bersama keluarga...kena la luangkan masa ye dok...
dia kata la..laki dia kata..…

Besday Abg Adik Darwisy

Image
September Eleven ha dah lepas pun....gambar je baru transfer dari kamera...

hepi besday my son... semoga jadi anak yg soleh dan sentiasa menceria hari2 mama... de boboy ni mmg lucu skit....walau nakal nye tetap ada...budak2 tentu la nakal...baru nampak akalnye..... panjang akalnye...luas pemikirannya....

kek ni mama buat sendiri tau...

----------------------------------- tak pernah lagi perkenalkan my mdm4 kat blog ni... inshaAllah sat sat lagi

ADA KETIKA.....

Ada ketika, kita perlu korbankan perasaan sendiri demi kehendak orang lain
Ada ketika, orang tak hargai pun pengorbanan kita
Ada ketika, kita menyimpan rasa terkilan demi memuaskan hati orang lain
Ada ketika, orang nampak salah kita, tapi tak nampak puncanya dari mereka
Ada ketika, kita rasa letih di atas semua ini
TAPI ada ketika, pasti semua ini ada jawapannya selagi kita memilih jalan untuk bersabar..

Lirik lagu TEPI SIKIT

Lirik Lagu Tepi Sikit – Sleeq ft Joe Flizzow Apa yang kau mahu
Semua ku beri
Apa yang kau mahu
Mahu apa lagi
Bagaimana aku pula
Aku serik
Jadi ku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit
Tolong tepi sikit

Verse 1 [Joe Flizzow]

Terima kasih untuk semua memori
Sekarang masa untuk aku naik pesawat
Dibumi ku berpijak sentiasa rendah diri
Tapi sekarang masa ku berlari atas awan
Pada mula kalau betul hilang
Tiba tiba diam
Yang lain cuma bisa meminjam
Gayaku nak ambil simpan
Ku kata gayaku Pablo
Mereka tak kenal Picasso
Jadi semua berkoba koba nak jadi macam Escobar
Itu aku
Ikhlas
Kau nak e class
Ku bagi e class
tapi sekarang memang jelas, wang tidak boleh beli class
Duit tidak boleh beli masa
Masa dulu mungkin rasa ni tak buang masa
Tapi sekarang rasa macam kena paksa
Mungkin kita berdua jadi mangsa
Cita rasa berbeza walau sama budaya dan bangsa
Jadi tepi sikit, tumpang lalu
Biar yang lalu jadi yang lalu
Apa yang jadi hari esok, itu esok baru tahu

Apa yang kau mahu
Semua ku beri
Apa yang kau …

Ujiah Apakah Bakal Ditempuh

Berdebar-debar rasa di hati...

Setenang air di kali....gelora di hati siapa yang tahu....

Apakah bakal akan ku lalui masa masa mendatang...

semoga ku dapat hadapi dengan tabah dan tenang seiring usia yang meniti...

Harapan ku...bukan bertuankan nafsu untuk mengecapi erti kebahagian.....

Andai kau tau...

how much i love u..
u just count how much i hate u...
i hate u becoz i love u...

---------------------------------------------------------------------------------------------
 Setenang air di kolam
Begitu wajahmuGelora hati di dalamTiada yang tahu
Sentiasa terukirSenyum di bibirLindungi perasaanDi balik gurauan
Namun dari riak mataKudapat membacaAda garis keresahanJiwa antara kita
Dalam gelak dan tawaHati terlukaDi dalam keriuhanEngkau kesepian-----------------------------------------------------------------------------------------------------
what is going on...i've no idea...just my heart say something that i dont know...