Posts

Showing posts from December, 2014

Gambar banjir sekitar Temerloh, Kampung ku

Image
pagi sabtu yang lepas bersamaan dengan jam 10 pagi 27 Disember 2014 inilah gambarnya....air disekitar rumah di kampung mcm air lecah jerkkk..

air semakin naik semakin naik menjelang petang


bandar Temerloh di sekitar Maybank
di area Paya pulai kalo tak salaj
ini rumah kawan saya


ni depan rumah jiran yang di atas ekali tu..menjelang ahad
jalan masuk ke kampung ke
jalan menuju ke cabang tiga ke kampung ku
Bandar TEmerloh
gambar banjir sekitar KFC Temerloh
Lebuh Raya Pantai Timur (LPT) kawan bagi, husband nya keje di LPT
LPT today
jiran kampung bagi

surau kampung bangau parit

mak abah saya berada di rumah sepupu saya di Mentakab.. Terima kasih kepada sepupu sepapat sedara mara tok 4 Lie jugak..
jasamu dikenang...

cuti sekolah dah berpenghujung

Image
ha kantoiiii nak nenen besau ye...

kembali kepada tajuk... cuti sekolah hampir berakhir.. anak-anak takde la ke mana2 sgt pun.. balik kampung pun tak lagi ni.. hujan la plak bila mak amik cuti siap2 dah.. jadi......??? ke mana la kita ye

Kem Cuti Sekolah Anak-anak INTIM 2014

Image
Alhamdulillah.. mak temah (sbg biro kebajikan) dan biro modal insan (bagi kelab kebajikan dan sukan jabatan) telah berjaya menjayakan program tersebut di atas walaupun musim2 hujan ni ada yang tak dpt hadir kerana menunggu rumah bersama mak pak nye sekali dan ada yang tak hadir kerana menyambung tidur selepas bangun subuh katanya..sbb hujan...sambung la tido.. kerana tak hadir terpaksa balik kampung... dan mcm2 lagi la alasan belaka.. tapi terima kasih la kepada ibubapa yang bersusah payah membawa anak2 ke program tersebut di atas. anda ibu2 cemerlang bak kata ustaz semasa sesi belajar asas solat kita mulakan dengan tayangan movie dulu...cerita yang tengah hot FROZEN
selepas tu pertandingan mewarna.. semua dapat hadiah..cuma ada perbezaan untuk yang menang 1 -3 yang lain saguhati.. semua dapat sbb ada lebih kurang 12 tidak dapat hadir
selepas tu kem solat.. kita jemput ustaz... yang ni yg sedih sbb partner program sy bersusah payah jemput ustaz... ustaz dtg penuh semangat....tgk2 tak…

mdm4

Image
berkerut2 dahi memikir...kejap ada kejap takde...
si mdm4 ni mmg susah skit nak dgn org tak biasa... eh papa pun tak biasa ke.... hor la blk hujung minggu jerk... tapi dia ni kalo pandai pujuk nak je dgn sesape.... 
kalo kena cara dia akan beri kerjasama untuk brgambar...

Meja Study RM39.90 sahaja

Image
Meja study untuk my mdm1 dan mdm2 persediaan buka sekolah... malam tadi gigih papanye pasangkan belinya sabtu lepas..


Meja study ni beli kat giant. Promosi giant ni sah dari 11 - 24 Disember 2014
so sape2 berkenan leh la gi grab sebelum kehabisan... ada di pasaraya besar giant sahaja.


kalendar 2015 cuti sekolah dan cuti umum

Image
2014 hampir melabuhkan tirai.. mari la kita merencana ke masa hadapan pulak.. apa agenda di masa akan datang??

kalendar 2015






PublicNational Holidaysand State Holidays DATE HOLIDAY APPLICABLE TO 1 Jan (Thu) New Year All except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu 3 Jan (Sat) Prophet Muhammad's Birthday
(Maulidur Rasul) National 14 Jan (Wed) Yang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilan's Birthday Negeri Sembilan only TBC (Sun) Sultan of Kedah's Birthday Kedah only TBC (Jan/Feb) Thaipusam Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only 1 Feb (Sun)

Rombongan Pra Sekolah MDM2 ke Kilang Roti High 5

Image
Assalamualaikum..
kesinambungan rombongan anak tu, hari seterusnya kami ke kilang High 5 Untuk pengetahuan sebenarnya cikgu plan nak ke kilang Gardenier... tapi dah full house time tu oh sedihnye..sbb roti gardenier la my peberet...
nak masuk kat kilang ni..cikgu kata kena byr RM15 seorang..dan cikgu telah menguruskannya ke kIlang Roti Gardenier, Free je..xde charge2
Owner High 5 adalah seorang Berbangsa Cina  ha roti giant di pintu masuknya...
sebelum melawat kilang diberi taklimat dahulu
anak-anak diwajibkan memakai pakaian berwarna merah oleh cikgu
para mak mak pak pak dan cikgu-cikgu
her best fren
ada sejarah2 tentang roti sebelum masuk ke dalam kilangnya
ni pembakar roti zaman dahulu kala ye
berubah mengikut zaman 
give 5..
dapat la goodies sorang satu dari Kilang.. walau apa pun say tq to High 5

Rombongan Pra Sekolah ke I-City Shah Alam (part 2)

Image
Kesinambungan rombongan pra sekolah my mdm2
sebelah malamnya kami ke ICT Shah Alam

banyak peningkatan dari dulu...
















ha peningkatan lagi adalah tingkatnya jumlah WANG keluar kalo kat sini.. mcm2 mainan nak main jerk..tapi mak temah limit kan rm30 sahaja.. no lebih lebih yer.....
1 game pun kat sini paling murah RM5 kalo tak salah la... mak temah pun hampir lupa..ahahaha yg kereta tu mahal skit..RM10 rasanye..