Sunday, January 18, 2015

tlg like gambar2 saya di IG....


kawan2 sape ada IG angkat tangan..

tlg like pic sy di IG id irzamsha #ohsemINTAN yerk

tima kasih banyak2

ada 2 picture


se lagi xdpt nak attach plak

Thursday, January 15, 2015

Bantuan Persekolahan RM100


Sekolah mereka bantuan persekolahan ni dapat pada 13 Januari 2015
jadi 2 orang dapat la RM200
baru nak update..
ok mak temah mcm biasa..takde la sepantas kilat..
tapi taip masih lagi pantas ni (ewaahhh...kalo tak pantas jangan jadi PA okehhh)

mereka dah request untuk simpan RM100 ni untuk gi LEGOLAND 
ok la...mama setuju janji bukan dari poket mama
ahahahhaaha
mmg mama n papa didik mereka kalo nak sesuatu simpan duit / kumpul
xleh nak request sesuatu sesuka hati
lainla keperluan wajib..tak perlu request mama n papa akan sediakan...

alhamdulillah
mereka positif tentang ni
harap berterusan...
mama juga ajar..
sehari kalo nak sesuatu dari kedai...satu sahaja..
tidak boleh lebih lebih...

ingat orang2 yang susah di sekitar...di negara-negara lain..nak makan pun susah
kalo keperluan wajib seperti ayat di atas...xpe beli....
kalo bukan benda yg wajib dan keperluan.... NO NO NO..only one per day


Wednesday, January 14, 2015

ku 'sumbang'kan lagu petang ni... tiada kena mengena dengan sesape

Lirik Lagu Masih Mencintainya – Papinka




Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku

Namun kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu


Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Kerna kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semogaku bisa tuk melupakannya
Kerna ku masih mencintainya

Namun kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya
wooo wooo

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Kerna ku masih mencintainya


My baby girl


ermm ngada2 dia ni..
(anak no.2 ni mmg suka nak amik perhatian kan kan...ahahaha)

dia tgk mak mak kawan2 lain datang waktu rehat..
dia pun request mende yang sama
pengsan mak macam ni...
xpe ikut kan je la..utk awal2 sekolah ni
nak menjawab dengan bos mcmana ni..
haiyaaaa......mak mcm lipas kudung dah ke sana sini 
dan kena ada pejabat sharp jugak tau nak

cerita kedua hari kejadian sama (Rabu 14 Janauri 2015)
pagi tadi si adik xnak ke tadika sbb baju sukannya besar..maluuuu
dah sampai sekolah takmo turun tengok kawan2 lain smart jerk
dah tu anta balik rumah, sampai rumah nak ke sekolah balik
pengsan mak lagi...

(ni gambo smlm, arini pakai baju sukan)

gambar ni dah pusing jadi elok pesal xelok2..
abaikan..nak tjk muka cheeky tu




ermmmmm papa owh papa...
xkan nak suh papa cuti manjang..
sian papa kamu nanti
for ur information papa
 sayang punya cuti tahun ni 50 hari..
sekian terima kasih...abang jangan jeles dehh...




Promosi daripada MAS : Diskaun Penerbangan Antarabangsa, Domestik






jadi apa berlegah lagi
cepat2 klik kalo ada yang dah rancang percutian...
mak temah taun ni dah rancang untuk keluarga temah..tapi dlm negeri sahaja...tidak menaik kapal terbang  

haaaaa.... nak diet jugak yerk....


ha kantoiiii..
bibik bagi epal yerk....mmmmmmmmm (geram ni)
sib baik besar...leh dia main gigit..
kalo kecik takut tertelan wehhh


tahan plak masam tu...


nak diet mcm mama yer...makan epal hijau siang malam
ermmm
mama kata jgn diet lagi..tgu 7 thn baru diet..

"kalo amik epal tu dari tangan dia mau dia ngamuk, nangis sekuat hati mcm kena cubit"

#nakslimpunyapasal#


Monday, January 12, 2015

Dengarlah Bintang HatiKu

*
Dengarlah bintang hatiku 
aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku hanya kaulah yang ku tuju
Dan teringat janjiku padamu suatu hari pasti akan ku tepati

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

ULANG *

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku
Karena bagiku engkaulah nyawaku

De'Meises

Thursday, January 8, 2015

Temerloh koi datang bawak rodong wehhh






kali ni skuad cuci INTIM ke Temerloh plak..pada 7 Januari 2015 (Rabu)
mula-mula mak temah deal nak ke area umah koi la
tapi bila dah berhubung dengan tok 4 kawasan dan tok 4 di paya pulai
kami terpaksa mengubah laluan..
kerana di kampung koi dah ramai dan hampir semua dah hampir siap cuci rumah.....
di paya pulai pulak...sekolah dah dicuci..tapi tak la sepenuhnya...tapi sedang dicuci masa mak temah deal tu...kiranya kami datang pada keesokan maybe dah tak banyak kerja nya.

lagipun pasukan sukarelawan dari INTAN Bukit Kiara dah ke Paya Pulai, 2 buah bas koi selisih semalam


 jadi ke sini kami setelah berhubung dengan bos lama koi YB. Dato' Haji Ismail Mohamed Said, 
Parlimen Kuala Krau aka Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat ( Deputy Speaker Parlimen)


\  
Sek Keb Paya Ara, Kerdau, Kuala Krau

YB melawat kawasan

sambil tgk ni sambil lap peluh...fuhhh byk lagi weiii


ketinggian air di kawasan sekolah ni adalah bangunan 2 tingkat...
hampir 90% tenggelam banjir...

skuad kami...



siapa la punya idea ni..kalo tanya koi...koi buat ayat lain
ahahah suka2 komplen kan..
patut gini..TEMERLOH KOI DATANG

Bersama abam sado


wah welfie tak bgtau mak temah kat depan yakk..

Air Naik???


ni kejadia pagi ni jam 10.45 pagi...

masuk dalam blok pejabat



alhamdulillah dah surut...sekarang jam 12.52 pm
hujan lebat sangat arini...


apakah benar 7 -9 Januari 2015 ni????




Tuesday, January 6, 2015

????

Hari ni mcm monday blues plak..padahal dah tuesday..

macam blur nak buat yang mana satu....xtahu mana yang patut didahulukan dikemudian kan..ahahaha

apakah??

ermmm kita mulakan dengan bismillah..

wah mcm update facebook..

update blog terus link ke facebook....wah mak temah...class gitu...

Operasi Skuad CUCI


 
 kami geng skuad cuci...wah tak komercial nama mcm org lain..
kalo dari IKRAM mrk gelar I-BANTU...

kami tak terpikir utk upgredkan nama skuad tu...


 

INTAN Prihatin
ha idea ni mmg dtg spontan masa borak2 dgn opismate aka bos admin..
bgtau dia...buat la skit banner utk kita bawak ke mana2
dan jangan tulis tahun jangan tulis utk apa..
sbb nanti next time boleh guna utk pelbagai program
seperti ziarah menziarah ke rumah anak yatim ke rumah orang tua tua ke..
atau apa sahaja la utk keperluan kebajikan

jadi masa kami cuci2...bos admin msg ke opismate yang masih ada di opis...
mula2 gambar yg diberi ada titisan air....yg tu nampak mcm utk banjir jerk..
jadi mak temah request la mintak yg nampak boleh guna utk semua program..xmo air2 hujan xmo gambo ribu2..atau gambo rumah2 terbakar kena banjir ke....
jadi inilah hasilnya....


tq to my hUBby yang join skuad cuci...
 bos pun turun padang....
 suka sgt yerk bos main water jet tu..
ahahahaha
 


Monday, January 5, 2015

Rezeki Terpijak

masa cuci2 kat umah mak...
terjumpa duit ni...fuhhhh rejeki rejeki.....
tapi bukan duit dari org lain yg terdampar di rumah yerk...
ini mmg duit mak..mak pun lupa dia ada duit ni...
dia selamatkan duit yang dia ingat sahaja...

sib baik akk n mazri jujur..xsonglap sbb tau mak mmg lupa punya...ahahahahaha
bertuah punya anak...
nak sekeping tu mak tak bagi...ahahahah puas tau cuci n keringkan
mak kata nak beli katil baru..
ok mak upah penat kami yang sampai awal....
belikan katil utk kami dehhhhh 
katil kami yg 10 tahun udah reput sbb kena air banjir...
angkat jerk perakkkkk bunyi nya terus patah tanpa segan silu... 
sad...xde kenangan dah...almari jerk ada tapi pun sudah kembang2 semangkuk

hepi besday abang danish ke 9

 wah dah besar rupanye anak mama...maknanya mama pun sudah meningkat ketuaan ni
ahahahaa
my buah hati pengarang jantung


mama doakan abg danish jadi anak yang baik, soleh, berbudi pekerti, hormat orang tua, berbudi bahasa..cerdik dalam dunia akhirat dan duniawi dan menjadi abang yang BAIK utk adik2
u r alwiz my good son...i love u...

 

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels