Posts

Showing posts from January, 2015

tlg like gambar2 saya di IG....

Image
kawan2 sape ada IG angkat tangan..

tlg like pic sy di IG id irzamsha #ohsemINTAN yerk

tima kasih banyak2

ada 2 picture


se lagi xdpt nak attach plak

Bantuan Persekolahan RM100

Image
Sekolah mereka bantuan persekolahan ni dapat pada 13 Januari 2015 jadi 2 orang dapat la RM200 baru nak update.. ok mak temah mcm biasa..takde la sepantas kilat.. tapi taip masih lagi pantas ni (ewaahhh...kalo tak pantas jangan jadi PA okehhh)
mereka dah request untuk simpan RM100 ni untuk gi LEGOLAND  ok la...mama setuju janji bukan dari poket mama ahahahhaaha mmg mama n papa didik mereka kalo nak sesuatu simpan duit / kumpul xleh nak request sesuatu sesuka hati lainla keperluan wajib..tak perlu request mama n papa akan sediakan...
alhamdulillah mereka positif tentang ni harap berterusan... mama juga ajar.. sehari kalo nak sesuatu dari kedai...satu sahaja.. tidak boleh lebih lebih...
ingat orang2 yang susah di sekitar...di negara-negara lain..nak makan pun susah kalo keperluan wajib seperti ayat di atas...xpe beli.... kalo bukan benda yg wajib dan keperluan.... NO NO NO..only one per day

ku 'sumbang'kan lagu petang ni... tiada kena mengena dengan sesape

Lirik Lagu Masih Mencintainya – Papinka


Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku

Namun kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu


Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Kerna kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semogaku bisa tuk melupakannya
Kerna ku masih mencintainya

Namun kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya
wooo wooo

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Kerna ku masih menc…

My baby girl

Image
ermm ngada2 dia ni.. (anak no.2 ni mmg suka nak amik perhatian kan kan...ahahaha)
dia tgk mak mak kawan2 lain datang waktu rehat.. dia pun request mende yang sama pengsan mak macam ni... xpe ikut kan je la..utk awal2 sekolah ni nak menjawab dengan bos mcmana ni.. haiyaaaa......mak mcm lipas kudung dah ke sana sini  dan kena ada pejabat sharp jugak tau nak
cerita kedua hari kejadian sama (Rabu 14 Janauri 2015) pagi tadi si adik xnak ke tadika sbb baju sukannya besar..maluuuu dah sampai sekolah takmo turun tengok kawan2 lain smart jerk dah tu anta balik rumah, sampai rumah nak ke sekolah balik pengsan mak lagi...
(ni gambo smlm, arini pakai baju sukan)
gambar ni dah pusing jadi elok pesal xelok2.. abaikan..nak tjk muka cheeky tu



ermmmmm papa owh papa... xkan nak suh papa cuti manjang.. sian papa kamu nanti for ur information papa  sayang punya cuti tahun ni 50 hari.. sekian terima kasih...abang jangan jeles dehh...



Promosi daripada MAS : Diskaun Penerbangan Antarabangsa, Domestik

Image
jadi apa berlegah lagi cepat2 klik kalo ada yang dah rancang percutian... mak temah taun ni dah rancang untuk keluarga temah..tapi dlm negeri sahaja...tidak menaik kapal terbang

haaaaa.... nak diet jugak yerk....

Image
ha kantoiiii.. bibik bagi epal yerk....mmmmmmmmm (geram ni) sib baik besar...leh dia main gigit.. kalo kecik takut tertelan wehhh

tahan plak masam tu...

nak diet mcm mama yer...makan epal hijau siang malam ermmm mama kata jgn diet lagi..tgu 7 thn baru diet..
"kalo amik epal tu dari tangan dia mau dia ngamuk, nangis sekuat hati mcm kena cubit"
#nakslimpunyapasal#

Dengarlah Bintang HatiKu

*
Dengarlah bintang hatiku  aku akan menjagamu Dalam hidup dan matiku hanya kaulah yang ku tuju Dan teringat janjiku padamu suatu hari pasti akan ku tepati
Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku Walau ku tahu ragamu tak utuh Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh Karena bagiku engkaulah nyawaku

ULANG *

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku Walau ku tahu ragamu tak utuh Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku Walau ku tahu ragamu tak utuh Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku Walau ku tahu ragamu tak utuh Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh Karena bagiku engkaulah nyawaku Karena bagiku engkaulah nyawaku
De'Meises

Temerloh koi datang bawak rodong wehhh

Image
kali ni skuad cuci INTIM ke Temerloh plak..pada 7 Januari 2015 (Rabu) mula-mula mak temah deal nak ke area umah koi la tapi bila dah berhubung dengan tok 4 kawasan dan tok 4 di paya pulai kami terpaksa mengubah laluan.. kerana di kampung koi dah ramai dan hampir semua dah hampir siap cuci rumah..... di paya pulai pulak...sekolah dah dicuci..tapi tak la sepenuhnya...tapi sedang dicuci masa mak temah deal tu...kiranya kami datang pada keesokan maybe dah tak banyak kerja nya.
lagipun pasukan sukarelawan dari INTAN Bukit Kiara dah ke Paya Pulai, 2 buah bas koi selisih semalam

 jadi ke sini kami setelah berhubung dengan bos lama koi YB. Dato' Haji Ismail Mohamed Said,  Parlimen Kuala Krau aka Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat ( Deputy Speaker Parlimen)

\ Sek Keb Paya Ara, Kerdau, Kuala Krau
YB melawat kawasan
sambil tgk ni sambil lap peluh...fuhhh byk lagi weiii

ketinggian air di kawasan sekolah ni adalah bangunan 2 tingkat... hampir 90% tenggelam banjir...
skuad kami...


siap…

Air Naik???

Image
ni kejadia pagi ni jam 10.45 pagi...
masuk dalam blok pejabat


alhamdulillah dah surut...sekarang jam 12.52 pm hujan lebat sangat arini...

apakah benar 7 -9 Januari 2015 ni????



????

Hari ni mcm monday blues plak..padahal dah tuesday..

macam blur nak buat yang mana satu....xtahu mana yang patut didahulukan dikemudian kan..ahahaha

apakah??

ermmm kita mulakan dengan bismillah..

wah mcm update facebook..

update blog terus link ke facebook....wah mak temah...class gitu...

Operasi Skuad CUCI

Image
kami geng skuad cuci...wah tak komercial nama mcm org lain.. kalo dari IKRAM mrk gelar I-BANTU...
kami tak terpikir utk upgredkan nama skuad tu...


INTAN Prihatin ha idea ni mmg dtg spontan masa borak2 dgn opismate aka bos admin.. bgtau dia...buat la skit banner utk kita bawak ke mana2 dan jangan tulis tahun jangan tulis utk apa.. sbb nanti next time boleh guna utk pelbagai program seperti ziarah menziarah ke rumah anak yatim ke rumah orang tua tua ke.. atau apa sahaja la utk keperluan kebajikan
jadi masa kami cuci2...bos admin msg ke opismate yang masih ada di opis... mula2 gambar yg diberi ada titisan air....yg tu nampak mcm utk banjir jerk.. jadi mak temah request la mintak yg nampak boleh guna utk semua program..xmo air2 hujan xmo gambo ribu2..atau gambo rumah2 terbakar kena banjir ke.... jadi inilah hasilnya....

tq to my hUBby yang join skuad cuci...  bos pun turun padang....  suka sgt yerk bos main water jet tu.. ahahahaha

Rezeki Terpijak

Image
masa cuci2 kat umah mak... terjumpa duit ni...fuhhhh rejeki rejeki..... tapi bukan duit dari org lain yg terdampar di rumah yerk... ini mmg duit mak..mak pun lupa dia ada duit ni... dia selamatkan duit yang dia ingat sahaja...
sib baik akk n mazri jujur..xsonglap sbb tau mak mmg lupa punya...ahahahahaha bertuah punya anak... nak sekeping tu mak tak bagi...ahahahah puas tau cuci n keringkan mak kata nak beli katil baru.. ok mak upah penat kami yang sampai awal.... belikan katil utk kami dehhhhh  katil kami yg 10 tahun udah reput sbb kena air banjir... angkat jerk perakkkkk bunyi nya terus patah tanpa segan silu...  sad...xde kenangan dah...almari jerk ada tapi pun sudah kembang2 semangkuk

hepi besday abang danish ke 9

Image
wah dah besar rupanye anak mama...maknanya mama pun sudah meningkat ketuaan ni ahahahaa my buah hati pengarang jantung

mama doakan abg danish jadi anak yang baik, soleh, berbudi pekerti, hormat orang tua, berbudi bahasa..cerdik dalam dunia akhirat dan duniawi dan menjadi abang yang BAIK utk adik2 u r alwiz my good son...i love u...