Thursday, January 8, 2015

Temerloh koi datang bawak rodong wehhh






kali ni skuad cuci INTIM ke Temerloh plak..pada 7 Januari 2015 (Rabu)
mula-mula mak temah deal nak ke area umah koi la
tapi bila dah berhubung dengan tok 4 kawasan dan tok 4 di paya pulai
kami terpaksa mengubah laluan..
kerana di kampung koi dah ramai dan hampir semua dah hampir siap cuci rumah.....
di paya pulai pulak...sekolah dah dicuci..tapi tak la sepenuhnya...tapi sedang dicuci masa mak temah deal tu...kiranya kami datang pada keesokan maybe dah tak banyak kerja nya.

lagipun pasukan sukarelawan dari INTAN Bukit Kiara dah ke Paya Pulai, 2 buah bas koi selisih semalam


 jadi ke sini kami setelah berhubung dengan bos lama koi YB. Dato' Haji Ismail Mohamed Said, 
Parlimen Kuala Krau aka Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat ( Deputy Speaker Parlimen)


\  
Sek Keb Paya Ara, Kerdau, Kuala Krau

YB melawat kawasan

sambil tgk ni sambil lap peluh...fuhhh byk lagi weiii


ketinggian air di kawasan sekolah ni adalah bangunan 2 tingkat...
hampir 90% tenggelam banjir...

skuad kami...



siapa la punya idea ni..kalo tanya koi...koi buat ayat lain
ahahah suka2 komplen kan..
patut gini..TEMERLOH KOI DATANG

Bersama abam sado


wah welfie tak bgtau mak temah kat depan yakk..

6 comments:

Ibu Amirul said...

Saya tadi baru lepas gotong royong bersihkan rumah staf kat padang tenggala dengan kampung pangsenam

eMMe said...

wahhh... penat Asha.. tgk gambar pun penat rasanya..huhuhuh... hope misi berjaya yang...

lieyalatif said...

ya Allah...besar jasa korang2....moga Allah janjikan pahala utk semua yg sama2 membantu meringankan beban akibat banjir nie......

eima said...

hebatnye ...
alhamdulillah ... kami bangga dgn semua pasukan tu kak asha

dalila said...

alhamdulillah..Allah je yg dpt membalas..

Asha Lya said...

Tahniah skuad akak, trbaik..