Posts

Showing posts from March, 2015

"Segmen Pencarian Bloglist April - Mei 2015"

Image
Segmen ringkas untuk mencari 15 blog untuk disenaraikan dalam bloglist Truly Love.  Syarat Penyertaan: 1. Follow blog Maria Firdz 2. Follow +Maria Firdz dan like page ni: 3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist April - Mei 2015" 4. Copy banner di atas dan backlinkkan ke Entry ini.  5. Publishkan entry dan tinggalkan URL penyertaan di ruangan komen entry ini sahaja. Segmen bermula20 Mac 2015 hingga 30 Mac 2015.
Kesemua pemenang akan dipilih melalui random.org. Jom sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini..

Melepaskan Penyu

Image
Semalam 'bos' (memangku) ajak join dia melepaskan penyu bersempena program kadet PTD  di Pusat Penerangan dan Santuari Penyu Cherating, Pahang   acara melepaskan anak anak penyu
 geli tapak tangan mcm digeletek

 come to me...mama kiss skit cantik tak body saya???

Jambu

Image
Melawat / ziarah rakan opis bersalin.. Langkah kanan... rimbunan jambu air menanti..
wahhhh heaven


aik mana gambar baby nye.. kata melawat baby??????????
hi la salamah ni

PROMO MAS DAN AIR ASIA

Image
Promo by Malaysia Airlines
 Ke Guangzhou pergi balik dah RM775 (30 kg luggage)


ke Ho Chi Minh City pergi balik RM375 (30 kg luggage)
ke Langkawi pergi balik RM135 (30 kg luggage)
SEMUA TARIKH TEMPAHAN ADALAH DARI 11 MAC - 29 MAC 2015 TARIKH TRAVEL ADALAH DARI 14 MAC - 31 DISEMBER 2015



Promo oleh Air Asia pulak
TARIKH TEMPAHAN TIKET ADALAH DARI 23 - 29 MAC 2015 TARIKH TRAVEL DARI 1 APRIL 2015 - 15 FEB 2016 tadi cek  ke Langkawi start from RM9 ke Ho Chi Minh City start from RM35 so pandai2 la cari yerk
TARIKH TEMPAHAN TIKET ADALAH DARI 23 - 29 MAC 2015 TARIKH TRAVEL DARI 1 SEPTEMBER 2015 - 31 MEI2016

tak berapa aktif

Image
joined dah lama rupanye..tapi aktif nye idak.... kawan join kita join..
follower lagi ramai dari kita following....ihihihi sebenarnya dulu id lain..lepas tu lupa...lepas tu create semula guna yahoo yang sama...
facebook pun dari tahun sebelum berpindah.. masih di pejabat putrajaya masa tu.. 2007.... lama dah tu...tak aktif jugak...(ye ke??? aktif kadang2..ihihihi.)
begitu jugak instagram....(follower lagi ramai dari kita follow..nampak tak xaktifnya) sejak pakai note 1 2011/2012...almost 4years note ni...wahhh lama tu.... sebab tu nazak sedikit..tapi xpe la..syukur la apa yang ada... tengah kumpul duit nuffnang ni...beli note baru...ahahahaha
kawan2 boleh tolong??? tolong klik kan iklan2 yang tersiar tu yerkkkk toce toce...

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih .

Image
http://www.kisahemasputih.com/2015/03/giveaway-cash-rm500-2015-by-emas-putih.html Hadiah : RM50 Cash x 10 pemenang Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015

COAST KEMAMAN

Image
KEMAMAN 15 Mac – Syarikat pemaju hartanah, UDA Holdings Berhad (UDA Holdings) melancarkan projek pembangunan komersial pertama di daerah ini dikenali sebagai Coast Kemaman bertempat di Sales Gallery Coast Kemaman di Kampung Besut, Chukai di sini. Ketua Pegawai Operasi Pembangunan Hartanah Kumpulan UDA Holdings, Datuk Mohamed Marzuk Mohamed Basir berkata, projek pembangunan tiga blok kedai pejabat yang meliputi 101 unit kedai pejabat tiga dan empat tingkat itu bernilai RM6.6 juta dan dijangka siap November 2017.
Projek pembinaan yang akan bermula seawal bulan ini di atas tapak berkeluasan 3.4 ekar akan dikendalikan oleh salah sebuah anak syarikat UDA di Terengganu iaitu UDA Land (East) Sdn. Bhd.
"Harga kedai pejabat Coast Kemaman apabila siap kelak akan ditawarkan serendah RM440,000 hingga RM1.4 juta bergantung kepada saiz keluasan lot kedai pejabat berkenaan dan harga yang ditawarkan ini bertepatan dengan harga pasaran hartanah komersial semasa," k…

Bila Berkumpul Sepupu Sepapat

Image
Rasa-rasa siapa akan menang dalam rebutan di bawah ni???
semakin rapat tu sekecik
kalo dia tak dapat tekan..harus la tu meroyan meronta
ni belum kesemua lagi cucu cucu to' ki mamat yang kecik tak padan ke kecik.... mau jugak join dengan yang besar

Terkini : Senarai Hotel di Kemaman

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera... arini akak nak share tentang senarai hotel di Kemaman yang terkini kat google...blog ni berada dalam senarai orang cari jadi akak terpanggil untuk letak yang terkini dengan harganya sekali ni salah satu minggu yang ramai mencari homestay dan hotel di sekitar Chukai @ Kemaman bab2 payudara tu...pejam kan je la mata..ahahahaha



Nama-nama Hotel beserta Nombor Telefon di sekitar Kemaman @ Chukai dan dengan harga-harga biliknya sekali yang homestay terlalu banyak...tak dapat akak nak sharing...

------------------------------------------------------------------ semoga dapat membantu

Dear Eima ( http://mysweetzlife.blogspot.com/ )

Image
akak tak dpt access ke link blog kamu..
dah guna crome, IG, dan mozila....pesal ek??
ke pesal kapal terbang terhempas tu???


Last but Not Least (Part 5)

Image
jangan lupa singgah di Ice Cream gulung di depan Muzium 3D (Jalan-jalan Cari Makan Langkawi <--- br="" jemah="" mak="" terjah="" wajib="" ye="">

 sekitar area kaunter skycab ke gunung mat cincang

 di depan muzium 3D


tata kami nak balik dah....comey tak kami???? kami tak mandi lagi tau ahahahahhaha 
--------------------------------------------------------------- HASIL HASIL TUAIAN MAK JEMAH akak jemah skit jerk brg..akk punya 0.5/5 jerk... yang 4.5/5 tu kawan2 jemah

 orang kata... p langkawi beg memang beranak... maybe mereka ni ke dayang bunting kot....



 2 troli sorang??? erkkkk ni mesti moksu punya
 7 beg ni terpaksa ditinggalkan kemudian.... sob sob sob sob kereta exora xmuat.....padahal exora tu 5 org jerk naik..kalo 7 org baru betul xmuat... so kami redha kalo apa2 terjadi kat 7 beg ni..ihihi kami serahkan kat tokey kereta sewa untuk tlg ambil dan hantarkan kepada kami kat airport Langkawi alhamdulillah...sampai …

Cara-cara Jadik orang Kenit

Image
taraaaaaa  jom buat kat umah..main dengan anak2..pasti seronok


Orang Kenit???? Ilusi Optik?

Image
siapa dapat bongkarkan bagaimana ia terjadi???




Museum 3D @ Langkawi @ Gunung Mat Cincang (part 4)

Image
meh mama kiss skit
ana dalam botol daaa
castle impian
buai laju laju ye kakak jemah
gerunnya na tgk kat bawah tu
dunia kartoon??
hati2 meniti
di depan pintu masuk (pesal letak bawah2 ni)
wahhhh INTAN BERLIAN
tarik zura tarik

ce akak nak acu skit
tolong2....ecehh
santai

mempersembahkan.....

masuk time kena serius..ahahaha
gayatnye kak jemah

tologn2 buka penutup tu
lu jadi bahan eksprimen guaa ahahahaha
kalo nak letak semua gambar ni mahu mencecah lantai tingkat 1 dari tingkat 6
Tiket masuk RM30 kalo warga Langkawi RM15 (half price) Warganegara asing RM65