Monday, March 9, 2015

Misi Ke Langkawi Bermula (part 1)


Alhamdulillah perancangan mak mak jemah dah lama...
dapat jugak dilaksanakan dengan izinNya dan izin suami masing-masing..
tqsm kepada my hUBbydUBby yang memberi keizinan sejak awal lagi...
dan apply cuti utk jaga anak2 dari bulan yg lepas

masa mak mak jemah ni cakap2 nak gi jalan2...dgn gegirls sahaja...
sorang kakak temah ni suh selalu cek tiket ke langkawi...
kami yang lain? cek tu boleh la...pitih mana la cukup time tu..

jadi ada sorang kak temah tu..huluq duit...
nah p beli tiket n book bilik n kereta kat sana nanti..
wahhhhh org menghuluq kita menadah...kah kah kah..
apa lagi...akak n sorang lagi mak jemah yg lain ni mulakan perikian harga2 flight yg murah2...


rezeki katanya'
cek yang MAS murah lak time tu...Air Asia xsemurah gitu
OFFER masa tu... ke KL atau dari KL ke mana2 RM80 sahaja (domestik)
jadi KETUA KLIK2 TIKET pilih la tarikh2 yang cun melecun
tarikh kami pilih masa tu adalah cuti di Terengganu
jadi orang lain tak cuti...jadi tak la ramai sangat nanti di Langkawi kan kan kan 


(guna boarding pass di handset pun boleh)  a.k.a mobile boarding pass 

lama dah kami beli tiket ni...
last year...2014 Disember kalo xsilap....

jadi selepas tiket n bilik hotel selesai...
kami melantik bendahari jemah
sebulan kami buat collection RM50
so dapatlah kami kumpul RM200 seorang  X 5 orang = RM1000
ini utk makan2...tiket2 nak masuk sana sini...kereta dan minyak kereta...

ni bendahari kami ;) 

ok nanti mak jemah sambung lagi....
banyak gambar kena edit sebelum publish 

-----------------------
nota kaki
kami merancang untuk pergi seramai 7 orang
tapi last minute seorang termengandung
seorang lagi anak tak berapa sihat..
jadi dari 7 ke 6 last minute jadi 5 orang shj..
sedih tapi perancanganNya tentu ada hikmahnya



1 comment:

LYAfrina said...

mmg terbaik la cara ni..
ofis lya pon ada kumpul rm10 sorang ..utk pompua je la.. mcm2 dah plan, tp satu pon x jln lg.. hehe..

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels