Posts

Showing posts from April, 2015

happy secretary's week

Image

PUAN BOS KE KAT INTIM??????

Image
gurlpppp
soalan dari pemanggil 'misteri' dia nak bertanyakan 'sesuatu' jadi dia cari dalam portal jabatan dan kebetulan... bos akak sudah bertukar sekarang menunggu boss baru dan nama akak naik la ke atas sbb nama bos dah delete..nama yang memangku dari zaman 'toyi' tak di add nye..ntah nape...bukan kerja akak..ahahahaha
akak bukan boss ye...walau duk di sudut teratas..ikikikiki tapi kat terengganu ni BOH belaka...jangan bimbang...

Rezeki Terpijak pijak

Image
Rezeki terpijak betul rasanye di kala ini... dikala sedang mengumpul untuk 'sesuatu' alhamdulillah lepas la bayar hutang2 yang ada...ahaha
maaf open table xde ye akak bitau awal2...
cek ni bukan hasil nuffnang sebagai blogger ini sebab surrender dari insurans... ntah ke bila akk join insurans tersebut mesti mereka ni 'pukau' akak masa akak tgh 'mabuk' kepayang semasa membunting dan akak tak pasti berapa dah bayar untuk insurans tersebut.... akan akak cek...tapi kalo cek jugak tentu2 jumlah tertera je la jugak dpt kan kan.. cuma nak kan kepuasan biar paham.. xmo dah terpedaya dengan panggilan2 insurans ni... ni cek ni pun dapat selepas berjuta kali mereka call akk suh renew... arhhhh pigi dah...malas akak layan.. last sekali akak cakap.. PAHAM TAK SAYA DAH TANAK RENEW..SAYA MMG ADA INSURANS KHAS YANG LAIN
ha lepas dia paham dia keluarkan surat surrender tersbut dan akak dpt sedikit balik dari bayaran2 yang telah dibuat.. alhamdulillah dapat dikala waktu yang se…

Arwana Perhentian Resort Pulau Perhentian

Image
Kesinambungan percutian ringkas dan tidak dirancang ini diteruskan  dengan bermain2 di tepi pantai... ha kalo kat umah kompem akak tak bagi main2 pasir ni kan
 so alang2 kita bercuti di tepi pantai agenda tepi pantai bermain pasir jangan dilupakan boleh asah daya kreativiti budak2 jugak so kita biarkan mereka nak membina apa
 si adik jgn dibimbang.. aktiviti makan hobi dia..ahahahha
 si abg adik suka sgt la ditanam mcm ni mandi kolam takmo..tapi swimming suit dia paling byk.. 3 helai (xde la byk mana..ikiki poyo jerk ayat...tapi byk la dari kakak n abg..)
 giliran adik ditanam mula2 ok jerk..   lepas tu meraungggg uwaaaaaaaaaaaa
 walau dah petang2....cuaca masih panas... mmg kena byk minum air kosong duk pulau ni
 masa ni kami ke pulau kecil melihat resort baru dibuka..  ni resort nye... Ayumni House nama tu sempena nama anaknye  ni la ruang 'receptionist' nye ada mini library, ada dobi, ada mini kedai juga...all in one.. akak tgk suasana sini ala2 kat Hawaii jerk... ecehh m…

Percutian Ringkas

Image
**cerita yang tertunggak** pada cuti sekolah yang lepas kami anak beranak ke  Pulau Perhentian so kami menginap di Arwana Resort this resort recommended kalo nak gi ke sana....xleh memandai2 dari sini terus gi kena la booking2 dulu... akak bagi nombor manager marketing tu nanti jangan lupa sebut nama akak tau  ahahahaha
 wahhhh dah ramai kan anak akak...jadi jgn sekali2 bertanya bila mau tambah lagi... cukup cukup sudah....ihiihihi  tema kami putih pada hari tersebut tengah syok tgk frozen berkali dan kali kali lagi.. tengok la nak...janji diam si adik jerk susah nak diam...
 masa pergi kami naik bot besaq boleh dimuatkan dalam 30 orang kalo tak salah.. akak lupa nak kira la nyahh
 kena inteprem kan skit gambar papa nye yang bawak kami bersama-sama semasa kerja
 ha ingat gambar papa sahaja.. mama pun mau inteperem jugak...
 ini la pemandangan resort Arwana tersebut dari pemandangan laut
 kami dapat family room
 muat la kami berenam beranak tido  mereka seperti biasa tak sabaq sabaq …

Feeling Down

Image
ayah mertua di Mekah menerima ujianNya ketika sedang menunggu solat Maghrib pengsan di Masjidil Haram
Sekarang Masih di ICU (tempat dirahsiakan) Mak disisi tabah menghadapi...Mak bagitau dia Redha kalo apa terjadi pun

zikir penyembuh
Al Azim Al Ghani
InshaaAllah percaya kepada Qada n Qadar


------------------------------------------------- maaf xdpt blogwalking untuk seketika

Sepanjang berblogging dari 2009

Image
start berblogging ni bila kawan2 yang listnya sebelah kanan di bawah ni ajak pindah dari fotopages ke blogspot.  permulaan yang hambar ahahahahaha tapi kawan2 byk support sekarang kawan2 yang support dah sepi menyepi ada yang aktif suam2 kuku tapi tak sudi singgah takpe lahhh 


 ni sahaja pendapatan saya sepanjang perjalanan...370 dah selamat cash out...ada lagi 90 lebih tak aktif mana macam orang lain xreti nak tukar2 kat nuffnang tu... sbb tu xlaju mana.. jawab2 survey bagai

 semenjak 2 tahun sudah ramai yang google ke blog ni tentang hotel di kemaman terselit2 jugak tentang tetek tentang tetek ni dah lama...apa kess??? akak cite apa yerk??? ahahahhaa
tengah on going 18....tapi xselaju mana...xberlari sangat ahahaha
kunjungan dari serta negara...ewahhhh
*entry ni khas yang tanya akak blog dpt duit ke???? kalo anda aktif, rajin blogwalking boleh la yang.....dan pastikan letak iklan nuffnang di sudut tepi atas dan antara entry* check yang lepas bukan hasil nuffnang xcecah lagi 10k..…

Temerloh Sebelum dan Kini (Cerita Banjir)

Image
sekarang kering kontang cuaca panas aritu balik kampung tak tahan nak bukak cooler xberani..sbb cooler kena banjir....xcek lagi.... semua ini ujian dari Nya

Sireh Junjung

Image
Bulan-bulan yang sudah punya cerita ni (kes gali gali gambar lama ni) semasa menghadiri Mesyuarat Agung Tahunan PUSPANITA akan dan kawan2 melibatkan diri dalam gubahan sireh junjung ada 2 pertandingan se lagi gubahan untuk kuih hasidah
  ni hasil air tangan akak...berair2 tangan akak mengubah nye tau

 ecehhh punya la byk akk snap..close up sedikit lagi
 ni kawan akak yang punya...cantik kan  eh yang akak lagi..mana gambar utk gubahan sireh junjung sorang lagi kawan akak.. haiyaaa ketiga2 peserta dari jbtn kami menerima saguhati... yang menang tempat pertama guna sireh palsu... apa kessss?????? ((xde pulok icon face muka cebik ahahahaha))
mana akak???  akak berlari2 anak g ambil anak dari sekolah tak dpt tungguh hingga ke akhir... tapi akak dapat jugak cabutan bertuah awal2 lagi.. akak dapat apa ek... arhhhh kena recall balik memory ni...byk makan semut betul jem jem puas akak fikir akak dapat apa.... yg pasti mmg akak dapat jugak cabutan bertuah tu ahahahhahaa