Wednesday, April 22, 2015

Arwana Perhentian Resort Pulau Perhentian


 Kesinambungan percutian ringkas dan tidak dirancang ini diteruskan 
dengan bermain2 di tepi pantai...
ha kalo kat umah kompem akak tak bagi main2 pasir ni kan

 so alang2 kita bercuti di tepi pantai
agenda tepi pantai bermain pasir jangan dilupakan
boleh asah daya kreativiti budak2 jugak
so kita biarkan mereka nak membina apa

 si adik jgn dibimbang..
aktiviti makan hobi dia..ahahahha

 si abg adik suka sgt la ditanam mcm ni
mandi kolam takmo..tapi swimming suit dia paling byk.. 3 helai (xde la byk mana..ikiki poyo jerk ayat...tapi byk la dari kakak n abg..)

 giliran adik ditanam
mula2 ok jerk..
  lepas tu meraungggg uwaaaaaaaaaaaa

 walau dah petang2....cuaca masih panas...
mmg kena byk minum air kosong duk pulau ni

 masa ni kami ke pulau kecil
melihat resort baru dibuka..
 ni resort nye... Ayumni House
nama tu sempena nama anaknye
 ni la ruang 'receptionist' nye
ada mini library, ada dobi, ada mini kedai juga...all in one..
akak tgk suasana sini ala2 kat Hawaii jerk... ecehh
mcm akak pernah gi Hawaii....puiiii.
akk tgk tibi jerk nyahhh
 **this resort recommended**

 resort ni berdekatan dengan Arwana Perhentian Resort (Pulau Besar)
kalo tak salah ini Samudera Beach Resort, Pulau Perhentian
 pemandangan di sekitar pulau perhentian besar
 ada 2-3 kedai makan area pulau besar ni
oleh kerana kami duk Arwana, makan semua ditanggugn beres..
kedai makan @ Restoran sekitar sini kebanyakannya dibuka sekitar jam 6.00 petang hingga ke 1 pagi
 kalo akak tak salah ini Haloc Inn, Pulau Perhentian
 sib baik akak snap nama setiap resort..kalo tak haram akak akan ingat

 ini Samudera Beach Resort yang seperti di atas tu..
sama kan resort nye..


 ini bilik Arwana di tepi pantai
bilik akak dekat dgn swimming pool
 jika sape2 p kat resort lain nak tumpang mandian di swimming pool...
pun boleh...ada charge dikenakan
Dewasa : RM10
Kanak-kanak : RM5 sahaja
 surau di Arwana
jadi kalo nak buat kursus pun menarik la di Arwana ni
sebab lengkap

 suasana di malam hari
hari last dah ni...
akak tak ingat mereka lihat apa???
awekkk ke???
anak n bapak nye sama jerk....tgk awek tak berkelip yerk..
ahaha kalo berkelip bukan gambar namanye..itu video..ikikiki

---------------------------------------------------------------------

alfatihah untuk ayahanda mentua..supaya sentiasa dilindungiNya semasa dibawah jagaan hospital...

5 comments:

nur anis said...

huhu..terkejut kot kena tanam tu...

Falsya said...

part adik kene tanam tuh wat falsya tergelka besau..ahahhaa..comel sgt..

tingin nak bawak anak falsya gie pantai kak..nak bg die main pasir..;D

Azura Wawa said...

wahhh bestnyeee..tiap kali balik kelantan, misti lalu jln nk ke jeti perhentian nih..ntah bile la nak merasa pegi sana..

wahida said...

saya tak pernah sampai lagi perhentian..ada member baru balik dari sana, subhanallah, cantik sungguh airnya..

eima said...

syok nye tak penah sampai lagi pulau cam ni ...mmg canmpak besh la