Posts

Showing posts from October, 2015

Bilik 308

Image
Assalamualaikum,

Misteri Kamar 308 Samudra Beach Hotel Dan Legenda Nyi Roro Kidul Hari ini nak tarik perhatian tentang tajuk di atas....Bilik 308.  Tiba-tiba rasa nak sharing apa yang telah aku nonton di televisyen....
Masa tengok cite 308 di channel 131....aku ingat cite ni rekaan sahaja dari Indonesia...dan benar2 ingat bilik 308 tu rekaan untuk lakonan semata-mata...
Rupanya tidak....aku tiba2 nak google lepas tengok filem tu....sebab dalam adegan cite tu sendiri...pelakon tu ada google...dan keluar cite tentang bilik 308...so tertanya-tanya...eh memang ada ke dalam google...rupanye memang ada dan banyak kisah serta sejarah tentang asal usul bilik 308 di Hotel Inna Samudera terletak di kawasan Pelabuhan Ratu. 
Aku kongsikan gambar-gambar yang aku sendiri dapat dari hasilan google...maaf kepada tuanpunya gambar.....rasanye semuanye sama sahaja di mana2 blog...ihihihi....



ni luar pintu bilik 308... dalam filem tersebut pun memang ada benda ni


ni sedikit sejarah sape pemilik bilik 308
Siap…