Friday, October 8, 2010

Anak comel Mak bapak Tak comel

aritu masa pg cuci kete di Cyclone (tmpt cuci kereta automatik)....pekerja2 tu bangla disitu puji la anak dara aku...
'cantik lah anak kakak'
aku jawab la tanpa segan dan silunya
'eh mesti la tgk la mamanya cantik dan cun'
then secara berjemaah mereka gelak ke aku....(dlm hati...cilaka tul mat bangla ni...korang gelak kan aku ye) then salah sorang dari mereka cakap gini....
'kakak, tak betul tu, anak cantik, ibu selalu tak cantik la, kalo anak tak cantik, ibu dia cantik...ini betul ni'
dlm hati : amboi kamu, pandai sgt...mcm juri profesional lak nak judge aku...
aku pun selamba la balas lagi
'ye la, aku tak cantik, malas dah cuci kereta kat sini'
mereka gelak2 kecil dan cakap 'jangan begitu kakak'


aku merajuk membawa diri ke tasik kenyir la....huhhhh
pis..


----------------------------------
korang pernah dengar org ckp mcm tu?
aritu ada jugak pengomen tu ckp, masa aku buat entry adik MIA SARAh tu..org tu cakap, mak bapak mia sara tu biasa je..tak cantik pun..

gitu ke?



16 comments:

SUPERMAN said...

selalunya kalau mak ayah cantik, anak mesti cantik jugak...

tapi kalau anak cantik, belum tentu mak dan ayahnya cantik...

itu betul...

tapi mamat bangla tu memang sengal... kalau aku ada masa tu, memang aku turun sepak sorang2... cakap je la..

umilia said...

ntah ek..aku ngn laki aku cantik + ensem..dpt anak pun comel + ensem..cmne tu..hahahaha..kejadian Allah takde sape leh sangkal..walau dr mane pun asal usul nye..ceh gitu..hehehehe..

..nOj.. said...

seme budak2 cantek dan comei. itu kenyataan.

aku baca kt mane tah, kalo org ckp anak kte cantek, kte kena ckp 'alhamdulillah'. hehe

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

tul tu noj
seme kanak2 adalah comel...
kita dulu masa kanak2 pun comel per...sure masa kita kanak2 dulu kita comel nengok mak ayah kata tak comel...
ceh, walhal bukan darah dan daging gak ker...

az rina a.k.a jaijina said...

eh, gitu ke? cantik ke tak itu luaran kan..tp yg penting "hati juga mau baik"..haha, tetibe pulok sepiking bangla..

nizamsani said...

sampai ke tasik merajuknya.

eima said...

bleh plak cam tuh ... huhu

mamalieyna said...

haih sesaja je gatai mulut tuuu...anak comei for sure la makpak comei gak..mana mai gen comei tu..hehe...

SUPERMAN said...

tasik kenyir sangat cantik...

Rizziela said...

tak pernah plak ada orang cakap mcm tu..

Biasanya diaorang kata mcm ni....anak awak comellah....macam mak dia :D

Bangga sampai tak boleh nak tutp mulut dah :D

imanamani said...

hehe...abaikan saja..paling penting masa kecik ..kita tetap comel pada pandangan mata mak abah kita..

anak anak kita tetap comel pada pandangan kita pula....kan kan....

2H Garden said...

hehehe... merajuk sampai ke kenyir... hehe... takla kak, anak akak mmg la comel tp maknya cantik jer. hehee

E.d.Y said...

tu semua kuasa Allah...mak bapak cantik pun, xtentu anak die jadi cantik gak...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

mak pak cantik pe?..
kalo tak mane leh anak shantek...
olololo, jgn la majuk hati..
abg bangla gurau je tu.. hahahahah..
takut puji mak nya nnti, bapaknye kasik kelengkung atas kapla.. :P

~aSHa~ said...

ehehehehe

.:fyzz:. said...

kecantikan adalah universal dn sangt uniq..kecantikan bukan dinilai dari luaran sahaja..tp dr sudut dalaman..ewah..ala ko cantek la..saja je bangla tuh jaki...hehhe