Tuesday, March 10, 2015

Percutian Bajet Bajet ke Langkawi (Part 3)


Kesinambungan Percutian girl days out MAK JEMAH
(ada org berbulu dgr mak jemah ni....kami nak tukar nama yg lebih komersial..ada nama? ikikikikikiki)
mcm dah sebati mak jemah
gambar di atas ni akak jemah lupa waktu bila...
yang pasti bukan permulaan mulakan soping2 cuci mata n pokek kawan2 akak tu..
sbb kat belakang sudah penuh...
yang sehari sebelum hari tersebut di atas tu dah penuh dan siap letak kat bilik...
yg ni pun dah penuh jugak...
uh uh uh uh...

(jangan marah akak tak rotate..akak dah rotate berkali kali) ;) 
Lawatan dan membeli di Kilang Minyak Gamat ni memang akan menjadi lagenda kepada pelancong2 ke Langkawi..
macam perkara wajib pulak...
dan yang heran dan tak bape nak heran...akak jemah tak beli pun minyak gamat...ahahahahhaaha
sbb akak guna minyak / lotion kuning utk sapu luka
ok tak pe tak pe..akak promote jugak la replika besar gedabak ni...
kilang @ kedai ni terletak antara pekan kuah ke pantai chenang atau ke Airport Langkawi..
mudah je cari nya...
pusing2 itu aje la...


aktiviti seterusnya diteruskan untuk program JALAN JALAN CARI MAKAN DI LANGKAWI

bergambar welfie skit....
ha masa ni kami nak suh teka kami kat pantai mana
tiba2 aku p update berada di Pantai Chenang tepi Airport...
ciss kan dah kantoi kak jemah...ahahahaha

dengan menggunakan waze kami cari kedai Laksa Kaw Ikan Sekoq
ha kedai ni wajib terjah tau kalo p langkawi

taraaaaaaaa ini lah kedainya...
ok kami pun tak sangka..rupanye gerai..
gerai pun masuk waze tau..
memang meletops la kedai ni

welfie skit...mereka kata best best best..
dari ayark muka pun kita dah tau...mmg best


menu diet kami ikikikiki....
sorang je makan rojak..
rojak dia pun sedap tau

kita pose skit kat banner Laksa Kaw Ikan Sekoq

wajib p tau untuk jalan jalan cari makan

welfie lagi..ok ini kak jemah lupa masa bila dah..maybe masa nak pulang..sbb kak jemah dah duk tepi tepi...ikikiki





eh singgap lagi??? kali ke 4 kot singgah ni..
ok kak jemah tungguh di sini ye..kawan2 jemah p la masuk
ha yg dua org lagi ni..tengah cek online baki di bank masing maisng....ihihihi
banyak lagi tu kak...sambung lagi esok yerk..penuh dah bonetttttt

makan malam di sponsor oleh kakak kepada salah seorang kawan jemah
besttttttt dulu pun kami pegi dia sponsor steamboat..

rezeki rezeki..jimat duit tabung kami....
orang kata rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari..
jadi meh makan makan.. kedai makan ni di area Dataran Lang

tempat wajib p jugak
pose skit kat LANG..

berkali kali p berkali2 jugak amik gambaq kat sini noh...

ok tata.....
to be continued


2 comments:

LYAfrina said...

bestnyer..
sesekali makan angin dgn geng2 sndiri pon best kan.. y penting kna ada geng sekepala

~aSHa~ said...

itu la...kalo satu kepala mmg best...

mereka sgt best...bab makan semua xberkira....seronok sgt

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels