Monday, March 1, 2010

Aku suka baca blog org bila.....

aku suka baca blog org bila....

1) santai dan pelbagai..tak lah fokus pada satu mende je...kadang2 gambar tak perlu byk....tapi jalan cerita yg santai dan seronok....kadang2 gambar perlu gak diselitkan...bagi cuci mata sekali sekala....

2) aku komen dia reply...sbb terasa dihargai...sbb terasa apa yg aku tanya di jawab...malah aku akan terjah semula nak tgk, komen aku direply ke tak...sbb kadang2 aku tanya soklan tau berkenaan entry dia tu, tapi TAKDE JAWAPAN.......ai mencik tau kalo kita tanya org tak jawab..hebat sgt ke org tu? alaaalalalala....tapi kadang2 den lupa juga blog yg den dah terjah dan tanya tu...mula la ternganga, eh blog mana ek yg aku tanya bab itu ini....ahahaha (padan muka sape suh tak masuk dlm blog list) dan kadang2 ai terlupa gak nak reply komen2 uols...kalo ada aku tak jawab..sila la kemukan di azrisha03@yahoo.com kat situ aku perasan ada emel baru..kat sini tak perasan ada komen baru kat entry lama...(aku pun tak letak komen terkini kat sidebar)

3) blog yg JUJUR...mcmane ek nak kenal jujur ke tak...ehehehehe terpulang pada ayat2 nye....dan skrg aku suka baca blog seseorang tu...blog tu la sesatunya aku baca yg aku nak tau cerita sebelum sebelumnya...sbb semua cerita dia kesinambungan....bersambung2, so mmg kena baca dari mula2 dia tulis blog......blog dia takde pung gambo2 menarik...tapi cerita nye menarik dan kadang2 buat aku terfikir2....DUNIA INI BERPUTAR....kadang2 kita di atas kadang2 kita di bawah...blog sape kah itu? itu rahsia..aku takut nak promote kat sini...nanti dia bagi readers terpilih je leh baca blog dia....so susah la aku nak jadi readers terpilih,...sbb dia tak kenal aku....kiranya aku silent reader dia ar.....

oh ye sape kata aritu 'xkan nak tulis cerita yg keburukan diri atau kejatuhan diri kat blog sendiri'....owh blog org itu dia cerita serba serbi okeh.....sbb tu ai suka baca blog dia...JUJUR...maybe ada dia selit2 rahsia sedikit..tapi byk ai tgk...takde rahsia pun...

dia tak pernah terjah ke sini ok...dan dia takde di blog list sini...ai letak kat peberet link je...

4) blog yg berinfo....berteka teki....so boleh la tajam kan minda sekali sekala

5) blog yg ayat mencuit pankreas aku...kadang2 tercuit gak paru² ni...eheheheh...nak contoh ke? ermmmmmm ehehe ramai...korang la tu...sbb tu aku tetap ikuti cerita korang okeh...

6) blog yg org letak komen kat blog aku yg tak femes ni...tapi komen dia tu menarik dan tertarik2 ke blog dia....tapi selalunya aku akan terjah ke semua pemilik komen di blog ini...maaf la ye takde shoutbox...kalo ada pun ai tak leh guna sgt pung...syusyah.....

7) blog yg suka berkawan dgn aku..... tq tq...

hebat sgt ke hang sampai ngada2 buat entry sebegini...

den tgh ada idea dan semangat ni..jgn la lemah kan den...dah la nak amik mood kembali beraktif tu susah...ehehehehe

tq to all becoz alwiz b my visitor unique...

46 comments:

fikaryna said...

sama la kita..huhu..hebat2..hik2..

Ieza said...

sapa punya blog la agaknya tu kn..
setuju la bab jujur tu..x perlulah nk jadi hipokrik sangat..
cakap jujurpn bukannya org kenal kita..takat dialam maya jer..x salah berkongsi cerita walaupn tentang keburukan sendiri..sekurangnya ada org yg boleh beri pendapat..dn pandangan..

IbuHakimHaikal said...

salam asya..jd silent reader blog awk tp xslalu tglkan komen..kire blog ni kategori blog hebat nih..huhu..maklumlah sy ni blogger mentah lg...

gina marna said...

huhu ai pon jujur gak...hihi tp citer ai x menarik sgt utk mengumpul follower....entri kontes byk arrr...keh3

LYaFRINA said...

huhuhuuuu...
dimanakah sy ni tcampak sha???
d kategori y mana tu...????
x kisahla... y penting enjoy dgn dunia maya ni...
tp still kna bhati-hati.. kalo tsilap lgkah tu mbawa padah...
I LOVE MY BLOG !!!!!
I LOVE MY BLOGGER !!!!!
I LOVE BLOGJOGGING !!!!!
I LOVE BLOGWALKING !!!!!
I LOVE BLLOGJUMPING !!!!
I LOVE ALL!!!!

**bab2 jwb komen tu lya mmg sokong.. cz lya pon akn k blog y lya tgl komen tu... nk tau respond...

Sharinginfoz said...

memang betul kan suka sangat bila kita comment diaorang reply.. tapi kadang2 tak boleh nak reply semua kan....

Ena said...

samer la ngan ena ni akak.. suke bace blog & leave comment..
cume akhir nie jer ena x banyak buat kunjungan balas sbb keadaan yg x berapa ok tp skrg InsyaAllah dah ok.. sedang kembalikan mood seperti sediakala nie.. :)

.:fyzz:. said...

lor tang mana aku pi tinggalkan komen tadi zidah..heran bin ajaib nih..punya pnjng aku mengomen..apapun nk ulang balik cam dh lupa ayat2 menarik ku itew..heheh..hmm yes fakta2 yg ko berikan mmg benar zidah...aku sngt setuju..dn aku sgt suka terjah blog ko..mmg femes blog ko nih..kalau ada award utk best bloggers..aku rasa ko akan tercalon hehhe

::Mamalyna:: said...

iyer gidah, aku akan balas komen ko...hehehe

E.d.Y said...

oh..my blog xde dalam list..so xsuka baca la kan..:)

Farazila said...

saya pon suka blog yg santai ..apa2 je r yg x membuhsankan..saya x suka bc blog yg suka kondem org lain....what for kan??huh...

sy suka blog ttg diri sy...itu bermakna sy x keseorangan...

zue @ annaleeya said...

saya sokong yg no 2 tuh.. saya pon suke klu komen saya di reply balik... nak tgk ada respond atau tak kan???

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, aSHa, terima kasih lawat blog makcik Lipislady, bz sangat makcik tak sempat nak update Teratak Murni, nantilah ada masa nak update juga...ASHa apa khabar sekarang, sihat selalu hendaknya..

nizamsani said...

setuju.

SuRayA^i. said...

reason sy suke bc blog org pun lbey kurg sme cm sis..sy plg x suke bc blog org yg salu cte psl politik -__-"

kakchik said...

salam asha,
rasanya alasan kita suka baca blog orang ada banyak persamaannya. bab jawab komen tu kadang2 kakchik lambat jawab tapi pasti akan jawab juga. takut orang pula tak jawab komen kita.

Epul Azimi said...

Setuju ngan cik asha....:)

~aSHa~ said...

fikaryana --> ehehehe ermm ramai yg berpikiran sama kan

~aSHa~ said...

ieza --> sekurang2nya leh jadi pengajaran kan kpd kawan2 kan?...tapi ada kala kita kena gak sorok keburukan diri..yg mengaibkan..tul idak?


/////me
terpaksa reply satu satu ni...sbb intenet down aje..nanti tak leh publish naye akak...

~aSHa~ said...

ibuhakimhaikal --> thanx sudi terjah2 sini..asha perasan...sy pun masih mentah ni...ehehe visitor unique pun tak ramai mana...ahahaha..sama la kita..


yg lain2 sy reply ye...mlm skit ke...ada keje plak..ni pun terjah jap jap..tapi dah baca semua

*Miss Geli^ said...

aku tau sape yang ko maksudkan...

tapi ko tak kasi aku pablish kat sini kan??ok aku tak bgtau

umilia said...

aiseh..aku ni temasuk dlm no bp ek..mcm td aku mkn cili je sbb terase pedas ni..hahaha..sorila kdg2 aku tak smpt nak bls blk ape org komen kat blog aku..apepun aku tiap2 ari singgah blog kwn2..cume kdg2 je dpt bg komen..apepun blog ko mmg femes beb..tgk ni..aku je org ye ke21 bg komen..klu blog aku tu stakat 2-3 org je bg komen.. ;-) no heart feeling..

~aSHa~ said...

gina marna --> uhuhu sape kata tak menarik cite cite u..ehehehe gosip yg u cite aritu...sgt menarik tau...yu tak tau

~aSHa~ said...

lya --> blog yu ai suka terjah..kiranya kategori blog yg hepi hepi selalu....i love to terjah blog yu...

ai pun suka tau jumpa kawan blog face to face..merapatkan hubungan

~aSHa~ said...

sharinginfoz --> kadang2 tak tau gak nak reply apa...sbb takde tanya soklan..kena pk mcmana nak bagi respon..maybe leh letak --> :) atau ;)

/me kadang2 terlepas gak nak reply kalo ada soklan mencabar MINDA

~aSHa~ said...

ena --> semoga kembali mood ye..mak dah sihat?

fyzz --> blog aku femes? ish ko ni salah info ni..mana dpt info gini..best bloggers konon2....itu perlian ek...ahahahahha

~aSHa~ said...

mamalyna --> ha reply tau tang ong keng siong tu walau ko tak tau nak jawab mende...ahahaha

edy --> bukan kalo takde dlm list ai tak terjah..ai terjah tau...blog list tu lama tak update..kena amik masa dan releks baru leh update...

maklum la dah tua...kadang2 rabun gak duk depan pc ni lama2

~aSHa~ said...

farazila --> u r not alone....ehehehe...lagu tu khas tu...ye betul betul..i suka cerita u ttg ofismate...atau suasana ofis...

zue @ annaleeya --> ni dikira respon ke idak? respon la kan? ;)

~aSHa~ said...

LIPISLADY --> sihat alhamdulillah...semoga makcik sihat gak selalu...sy masuk dlm bloglist yg lagi satu...rupanye ada yg lain..so ingat dah tak update2....rupanye 2 blog..ehehehe


nizamsani --> ye tanpa bantahan...ehehehhee

~aSHa~ said...

suraya --> blog politik ni memberatkan otak je..tapi kadang2 kena gak amik tau..tapi bermusim...kalo time biasa...aduhhh beratnye kisah itu...


kakchik --> sy pun kadang2 lmbt jawab..kena buat bidang tugas dlm SKT dulu..ehehehe..kalo free leh terjah2....

~aSHa~ said...

epul azimi --> ye ye...sy dah puan ni...nti terbaca plak cik abe pangey cik..ahahaha dia ok..dan selalu baca sini..jgn takut plak ye dik..
erk adik ke? jap akak cek..akan diterjah mlm ni blog epul....

miss geli --> u tau ye ai suka baca blog sape....ehehehe...adakah bloy u? sbb tiba2 u komen ni? ahahahaha gelak besarannnn

umillia --> jgn terasa beb...korang tak termasuk dlm cerita ini...semua ini seme takde yg brkenaan kot..ehehehe...aniwei...topik bukan topik blog sape palign femes..ehehe lagipun blog aku mmg tak femes pun...visitor unik aku tak sampai 100 pungg...so mmg tak femes...


**********
'so asha jgn perasan okeh?'
'baiklah asha, sy tak perasan pun, saje terdetik idea ttg entry ni'

sendiri tegur, sendiri jawab ;)

.:fyzz:. said...

fuyooo mantopss..giler byk tui pengomeng2 kt sini..nescaya hg la bloggers plg fofular tatkala ini..lor nih adalah kebenaran..tak bodek pumya..heheh

@juera said...

agak2 sy pnye blog ni akak suka x baca??ke sy yg SS ni..hehehehe..^_^

~aSHa~ said...

fyzz --> kalo kebenaran..aku dah joli katak bersama katak2 sefamily dengan duit nuff...ini skit tak merasa lagi..ahahaha

@juera --> akak suka baca wut...sape kata SS...sains secretary ke? ehehehehehe... betul ni...at least tau ttg percintaan yu...

hanismalik said...

salam....hai...belok awk best=)

~aSHa~ said...

hanismalik--> erk? aniwei tq...sy jarang update..tak best mana....ehehehe

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
lama tak mnjenguk ke page akak nie..
luanGkn masa mmbaca jap..huhu..
nyway im agreed with u ab0ut that..

Ieza said...

he3..tul la tu xkan nk cite keburukan diri sendiri lebih2..nk ckap menceritakan tentang diri sendiri sebenarnya..
sorry semua..tersilap..

~aSHa~ said...

azrai ahmad zamri..--> thanx singgah lagi...akan dibuat kunjungan balas..

ieza --> tak perlu mintak maaf..itu pendapat ieza...so betul jugak apa ieza kata..tak perlu hipokrit....tapi tu la kadang2...ada mende yg kita kena sorokkan..sbb leh mengaibkan diri,keluarga, atau masyarakat sekeliling... ehehehehe

Ain said...

akak sama ngan sha suka baca balik komen yang kita dah tinggalkan sbb nak tau apa respon tuan rumah tu kan....

bila komen tak berjawab rasa cam cakap sensorang jer...huhuhu...

~aSHa~ said...

kak ain --> itu ar..rasa mcm tak dilayan je bila kita kunjung ke blog tu...

SuRayA^i. said...

hehe, kalo yg bese2 ok lg sis..tp kalo yg tulis tu org yg fanatik politik kn, mmg pneng ah~

~aSHa~ said...

suraya --> ehehhee mcm yg kena tangakp tu ke ;)

nurKN said...

slm kak aha,

lame xbork2 ye..slalu saye jd silent reader akk je tp xrajen sgt komen. klu de pun xigt dh tang N3 mne, time bile komen..huhuhu..spesis xsuke org xlyn tp bile dh sndri xigt..xleh nk ckp pe la..May Allah bless u..

Jard The Great said...

blog ku ok tak? ehehehe

~aSHa~ said...

nurKN --> itu ar...bila kita komen, tak ingat dah blog mana2..mula la teringat2..nak tgk balik apa jawapan nye ke kan...tapi link tu byk sgt kat dlm history..tak tau yg mana...

jard the great --> blog mu..mesti ar great...nama pun dah terpampang great tu..mesti hebat..

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels