Sunday, April 18, 2010

PERSATUAN MEMPERBAIKI AKHLAK?????????

 wah tak sangka aku..mcm2 org buat duit..mcm2 org bizness...

pusat memperbaiki akhlak pun leh wujud...ehehee...bagus betul niat itu....ni kedai cina...
maybe kalo tuk islamik pun ada gak...kelas membina semangat ke,kelas bina insan ke....kelas fardun ain ke...lebih kurang jugak la kan?

kedai ni di tepi bengkel kereta di area taman cukai utama...

terkezut gak mula2 baca papan tanda.....

aku rasa aku nak try daftar masuk la...
ehehehe nak perbaiki mutu akhlak aku yg kadang2 kurang sopan ni...
ada sape mau join aku?

22 comments:

Epul Azimi said...

kang dier blaja care fengshui lak...hehehe

ttg gath tu insyaallah nanti kalau takde halangan sy bagitau ok sbb skunk sibuk skit sepupu ramai kawin..:)

Miss Izah Mohamed said...

hoho... dasat laa..
chinese ade buat pusat camni..
not bad.. hhee

if muslim nk join sah2 laa terikut akhlak chinese lak.. hoho :P

ardinihumaira said...

hoh? memperbaiki akhlak? ada mesin setting akhlak ke? wow.. ganazzz la diorang.. :p


jom kak kita try usha hehe

AISHA SAAD said...

waahh, macam bagoss nih..
kenapa bukan melayu or islam yang buat eh??

padahal aku tengok melayu ramai jugakk yang rosakk.. kan2?? huuu~

btw, kang dah join tell me the resultt okk?? hee

~aSHa~ said...

epul --> kalo ajor kungfu molek gak dari fengshui

~aSHa~ said...

miss izah --> chinese pun ada islam, kat negara cina sekalipun ramai islam...yg lagi hebat keislamannye dari malaysia..

~aSHa~ said...

dni --> akak pun ingat mereka ada mesin la..ehehehe leh ubah mana yg patut gitu...

~aSHa~ said...

aisha saad --> ish xkan sy nak daftar masuk...saje lawak je...tapi kalo pusat ni dibukan oleh chinese islam mana tau kan..

sy setuju dgn awak...melayu jugak yg byk rosak...huhhhhh

IbuHakimHaikal said...

Akhlak sape lah yg nak dibaiki ni..hehehe...mcm2 kan asha.. ;)

iz-AnN عبداللطيف said...

issh ko ni sha...jangan mudah terpedaya...kang ko nengok signboard lain, dalamnya lain....mana tau sekadara nak mengaburi mata orang ramai...

LYaFRINA said...

heheheh.. dah lama tau.. mybe nak membina akhlak utuk agama budha tu..

..nOj rawK.. said...

aku rase cina mmg byk mende2 camni. ni kira rehab gak la kan. kelako betul ayat tersebut

zue @ annaleeya said...

hahaha... ade gak persatuan cmni???? ni pestime nengok.. kt kuantan x pnah lak jmpe...

Ain said...

lawak la sha nie.....

takkan nak masuk sini kot....hahaha

~aSHa~ said...

ibuhakimhaikal --> mcm2 persatuan la ni...bizness punye pasal

~aSHa~ said...

izan --> betul jugak tu..entah2 dlm tu dia ajar mende lain kan..ehehe kita buat edisi siasat la

~aSHa~ said...

lya --> sib baik tu agama tu..kalo tak nak gak mencuba..ahaha a(tipu je)

~aSHa~ said...

nOj --> aku pun rasa nak gelak mula2 baca signboard tu...aku rasa lain pada yg lain..sbb tu aku usaha snap gambo..ahahaa

~aSHa~ said...

kak zue --> sy pun tak pernah tgk...sbb tu sy rasa teruja amik gambo

~aSHa~ said...

ain --> ehehe kak..xkan sy nak join kot...lawak je...baik sy masuk kelas fardu ain ...leh betulkan tajwid sy ni skit

miemiey said...

kat mana tu....kot sesuai tuk bangsa cina je kot...

gina marna said...

ape laaa...ni kelab hokkien mane u nak join nii

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels