Friday, May 14, 2010

Gambar Murah, Tapi Nilai Berjuta,

tgk la gambar ni...persekitaran yang tidak bersih, tapi HATI NYE BERSIHHHHHHH sebersih bersihnya


syahdu betul aku tgk gambo ni...

terus teringat kat anak2....abg dan baby...

hayati dulu ye kawan2...



gambar ehsan dari blog @juera


tgk la ada botol susu,

tido duduk beralaskan kotak je..

ada selimut kecik tuk adik

janji lena..adik boleh tido lena

siannya aku tgk...rasa nak amik jadi anak angkat je..


sori la babe..aku tak reti nak buat ayat pujangga yg boleh buat hati korang terharu..

tapi aku rasa sekeping gambo ini pun dah boleh buat hati korang TERHARU..

benar tak?


bila tgk gambar2 SEPERTI ini..sure la aku ingat kan anak2..

abg danish dan baby..


boleh ke abg danish jaga adiknya baby mcm gambo di atas tu?

boleh ke abg danish?


wahai teman2...

kiranya aku pergi dulu (maut tidak diundang, tiada signal)

anggap la ini wasiat dari hati seorang MAMA


kalo anak2 aku lalai...tlg la sbg teman peringat kan dia


'abg danish, mama harap kalo mama dah tiada di dunia ni..jaga adik baby maisarah sebaik2nya....spt gambo di atas...rasanye sekeping gambo itu cukup memberi seribu ERTI yg sukar diucapkan atau diterjemahkan...skrg abg danish tak faham...tgu la bila sudah dewasa..mama tau abg danish dpt mengerti maksud mama di sebalik sekeping gambar itu...abg danish la HERO mama...mama tau...abg danish mmg 'ultraman' kan? penyelamat....jaga baby ye sayang...jgn gaduh2...biasala gaduh skit2 tu...tapi wutever dia adalah darah daging abg danish...lahir dari perut mama yg sama...kasih sayang yg sama, tidak berbelah bahagi....tgk2 la baby hingga dia cukup dewasa untuk berfikir, walau dia sudah berpunya suatu hari nanti..tak salah seorang abg menjaga adiknya...kerana itu kan darah dagingnya'


i love so damn much both of u...

u r everything for me..

tiada apa2 yang boleh buat mama berhenti menyayangi mu

(aku lupa english daaa...selalu ingat...ptg ni dah blur..nak balik dah)

20 comments:

ardinihumaira said...

betul kak.... huhu... sangat menyentuh perasaan bila tengok gambo ni... muli betul hati abangnya.. kasih pada adik... adik yg masih perlukan bantuan abangnya.. abang yang rasa bertanggungjawab pada adiknya.. oh... hu.. nak ngalir air mata

MRS. K said...

syahdu nyer entry ni...

iz-AnN عبداللطيف said...

hurmmm...syahdu ar plak pepagi jumaat ni...huhu

arman said...

erk..pagi-pagi dah bukak page ni..sayu lah pulak..terus teringat kat anak..

nak pinjam post boleh ek? nak post kat blog gak..tq

honey amour said...

huhu..cedey lak...

Frodo Baggins said...

kasih sayang itu ....



((bang long mintak maaf, bang chik banyak susahkan bang long selama ni. errr ~ esok2 kita bersamurai lagik!))


wooohaaaa

>>__<<

kella said...

terharu sungguh... betul menyentuh perasaan.. tetiba terfikir.. apa, bagaimana, dimana mereka sekarang.. mesti dah besar panjang.. camana keadaanya..

uhh.. lebey sudah..

hye.. slam singgah di sini..


MATHARI

@juera said...

sedih kn tgok gambo tu..pnuh dgn makna yg tersirat...

alyyani said...

uuu..sgt terharu tgk gmbr tuh. betul lam teringat kat anak2. alamak, emo di pagi jumaat ni :(

Farazila said...

terharunye..sedih mcm ne anak2 nk survive....
hidup serba kekurangan..tp diri ini x pernah bersyukur apa yg diberi oleh Nya pd sy....

sI tEDI said...

sebak tgk!

ada ke di reliti?

~farah~ said...

sob sob...sedih :(

umilia said...

sob..sob..sob..aku mmg takleh tgk gmbr2 cmni..msti nangis..aku sll ckp kat ank2 aku syg same2 sndri..setakat ni alhamdulillah abg syg sgt kat adik..klu adik tdo msti dia cium dahi adik n ckp syg adik..hm..sayu sgguh..hrp2 adik pun syg abg cmtu..sbb stakat ni adik suke buli abg..tp abg tak pnh melawan..syg sgt2 kat 2 permata hatiku itu..

Zura said...

gambar mencitekan segalanye...

honey amour said...

darl..amik awards kat blog i oke..
http://honeyamour02.blogspot.com/2010/05/tak-kreatif-pun-aku-nak-amik-jugak.html

aLoNg@Na said...

very touching la...terharu..

fiezaradzi said...

rasa sedih plak.. tgk gambar tambah baca entry kak asha.. huhuu.. tapi tu la.. kasih sayang adik-beradik.. tapi masih de gak yg bergaduh hanya kerana perkara kecik.. huhuu..

::Ida:: said...

bloghopping :)
i pon sangat sebak tengok gambar ni..
terus teringat my son yg tengah tido .. kesian... rasa mcm nak amik jadik anak jugak :(

SuRayA^i. said...

i saw diz pic sumwhere b4..mmg sdeyh..
xpe sis, doa kite sume pnjg umur..sis bley tgk ank2 sis mmbesar dpn mate =D

job said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社