Thursday, June 24, 2010

CeRita untuk Hilang Stress

Rahmat ialah saksi satu kes jenayah berat, kelihatan gementar dan gugup ketika diminta memberi keterangan oleh seorang peguam. Dengan suara yang lantang, peguam itu bertanya, adakah anda sudah berkahwin?.
Sudah, Tuan. jawab Rahmat dengan suara yang tersekat-sekat.
Peguam : Sudah berapa kali, kamu berkahwin
Rahmat : Sekali sahaja.,
Peguam : Dengan siapa kamu berkahwin?,
Rahmat : Seorang perempuan, Tuan!
Kerana panas mendengar jawapan dari Rahmat, dengan marah, peguam berkata, Tentulah kamu berkahwin dengan perempuan. Kamu pernah dengar ke ada orang yang kahwin dengan lelaki? ,
Rahmat : Ada tuan, adik perempuan saya berkahwin dengan lelaki, tuan.
--------------------------------------------------------
tedi aku suka sgt cerita ini..jadi aku copy dari kamu

15 comments:

~anna&anuar~ said...

ahhahahahhaha... mmg aku gelak baca ni kakkkkkkkk... siooott tolll pepagi wat perut ai tburaii..... hahahahhahahaha...

~aSHa~ said...

anna --> elok tu perut terburai..sbb mlm smlm senak perut makan @ melantak byk sgt...ikan 3 ekor...ikan masin lagi...mmg ko ada belaan la ana...ehehehehehhehehe

sI tEDI said...

ha ha ha..

benda ni tak mustahil berlaku sbb tak semua org berani nak jadi saksi bila di aju soalan bertubi2.

peluh jantan pun boleh mengalir. ekekekekeke.

~aSHa~ said...

tedi --> ehehe betul betul...bukan senang jadi saksi ni...bleh jadi blur nak jawab soalan..

::Mamalyna:: said...

hehehhee...hahahahaha...ngok ngek betul!

LYaFRINA said...

heheheheh.. kepala otok sengettt dah...

~aSHa~ said...

mamalyna + lya ---> ehehehheehe

Ena said...

ingatkan yg menjawab tu dah tukar jantina.. t pasal la dier kawin ngan lelaki,, muahahhahah..

camtu la kalo jadi saki kan!.. blur terusss... hoho

..nOj.. said...

heheh mengom tul la. aku kalo saspen jadik gini gak la kot. lurus bendul. hehe

aiDieNa said...

Lurus bin Bendul.. hehehe

~aSHa~ said...

ehehe wei aku baca cite 3 kali pung masih gelak...ehehehehe ntah pesal..aku rasa lucu tul lawak simple ni

eiffel said...

wakakaka..dah adek dia pomfuan..mustilah kawen ngan laki =P




p/s :: usha2 r

Farazila said...

so sweet..hahah..hari ini saya asyik gelak..akk sy ada cerita utk kamu baca di blog sy...hehehhehe...sy juga turut gelak...

.:fyzz:. said...

jadoi tui..aku gelak kuat2 nih..hahah..leh jawapn mamat itew cam tuh yer..hahah gabra punya pasai..

lemangcute@chah said...

keh..keh.. kelasssssssss...!!!! menghoyan peguam jumpa encik rahmat nie..huhuhu