Monday, June 14, 2010

Mama, Papa Mana?



mdm1: mama, papa mana?


Soalan tu pagi2 keluar dari mulut mdm1...


sejak dua menjak ni, (lebih kurang 2 bulan kot)...Mr. hUBby dah lama tak outstation.

so dia la yang menghantar anak2 ke school...beli breakfes tuk aku...


tapi minggu ni mr. hUBby attend exam di luar kawasan..

so pagi ni bermula la aku anta amik anak² aku....


smlm ptg....(marin) aku siap dapat sms lagi berbunyi

'syg, abg kat xxxxxx dah ni, jangan lupa amik anak² ye'


dalam hset tak leh bold...tapi aku boldkan kat sini sbb nak sampaikan maksud disitu..

aku pun apa lagi jawab la


'la ada anak ke...sib baik ingat kan ada anak....kalo idak...nak balik terus je ni'


ciskek tul bapak n anak ni..sama2 duk perli aku nampaknye..

(ye la sejak 2 menjak ni jugak la aku duk pulun kat kedai...sampai tegang urat kaki aku, bukan setakat tegang...tapi SAKIT dah....smlm baru lepas urut...lega rasanye, tapi ada org tau aku sakit? sbb aku sakit aku tak tunjuk...aku jalan kan jugak keje2 aku...kat laki aku je aku ngadu...alamak ter membebel lak...)


dulu mdm1 tak pernah pun keluar SOALAN menguji minda mcm tu...sbb dah biasa kena tinggal...kalo tanya pun sekali je...dan bila


aku jawab : papa work...

dia pun : owh papa work ke


lepas tu takde dah tanya2.....


tapi bleh plak pagi ni tanya lagi..padahal malam semalam dah tanya....


ermmmm ajaib... penangan papa dia kali ni...ehehehe

21 comments:

LYaFRINA said...

hehhehe.. itula ..
mcm asya..papa dia xde skit mula mgigau cari.. kalo lya xde ok jer... xpela.. nati sngla,, kalo ditakdirkan lya pegi dulu..sbb lya dh tau asya ada papa y baik utk jaga n bimbing dia..

**tb2,,rsa sedih...(shaaa..sedihhhhhh)..


JAGA DIRI ELOK2... RILEKS2 JER OK

Ena said...

hehehe..

anak2 ena walaupun dah diterangkan berkali2 akan tanya juga soklan yg sama.. dan ena akan jawab jawapan yg sama.. tapi bile dok pusing soklan yg sama setiap jam.. malas dah nak jawab tapi akan pandang denngan muka yg sangat serious!.. pastu bila si kakak tgk dier sendiri akan jawab soklan tu.. dier tahu tapi saja jer nak suh jawab juga.. hohoho..

sianya.. abis sakit urat kaki yeh!.. nasib baik senang nak p urut.. kalo ena ntah bile la nak p urut.. alamaknya urut sendiri la.. huhu.. sob sob sob..

fikaryna said...

mksd papa efektif la tuh!..hehe..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehehe...tanpa papa idup tak beerti la mama...:p

{ e'mie } said...

danish dah besar zidah..kihkih..dah ader adik pun..dier faham apa yang dier tanya..dier faham apa yang ko jawab..tu lah pasal..kihkih..ko tu zidah,memang dari dulu, sakit ker aper ker..aku of course ler tak tau..keje tetap dijalankan jguak..sampai dah terangkak2, dah tercirit2 kat tengah jalan..baru nak ngaku sakit..ish..pelik aku..

::Mamalyna:: said...

ermm anak papa tue..

~aSHa~ said...

lya --> jgn gitu lya...ajal maut di tangan Nya...kita tak tau kita pg bila..walau kita sakit2 ke...sihat pun belum tentu panjang usianye....kan?

~aSHa~ said...

ena --> kakak dah hafal jawapan mama dia..eheheh sebelum mama ubah jawapan....baik dia ulang balik...

asha jarang gak urut2 ni...selalu urut tapak kaki je....last sekali urut last year...lepas sukan di kedah...

~aSHa~ said...

ryna --> ehehehhe pandai la yu..

~aSHa~ said...

izan --> ek? ye ke? org kata..lelaki tak leh idup tanpa isteri..tapi isteri leh idup tanpa suami...goner tu?

~aSHa~ said...

emie --> bila plak aku tercirit tgh jalan..ko jgn mandai2 fitnah aku ye..kalo fitnah aku ni jelita bab jelitawan ke tahan la jugak..ini cirit...(jap aku pk..ada ke peristiwa cirit di tgh jalan???) teng teng teng

~aSHa~ said...

mamalyna --> ek? anak papa ke? kena beli baju tuk dia i love papa la lepas ni..ingat nk cari baju orkosh yg i love mummy tu

..nOj.. said...

ko kan penah terlupa ambk budak2 tu. tu sebab muncul sms sebegitu

~aSHa~ said...

nOj --> ye ke pernah terlupa? bila? pesal ko leh tau hal rumah dan tanggan dalaman aku ni...ahahahha

SuRayA^i. said...

hehe, die sa tbese papa die anta ambik tu..

Ain said...

agaknya sbb mdm1 dan terbiasa papa yang ambik dan hantar, tu yang dia teringat kat papa dia....

macam sarah jugak, lepas abah ambik sarah mesti gi ambik mama pulak, kalau tak dia nangis nak mama.......

so rutin tu macam dorang dah set dalam mind....

pssst, mama mdm tak rindu papa mdm ke....

hehehe....

~aSHa~ said...

suraya --> itu ar baru 2 bulan lepas ni je jadi rutin harian...kalo dulu selalu la out the kawasan...so takde la heran sgt agaknye...

~aSHa~ said...

ain --> ehehheeh amboi kak ain...tak rindu pung...ehehe...sbb papa dia bekal air selama tuk 3 hari..(cis bleh plak sy keluarkan kenyataan ini)ahahahahaha

Epul Azimi said...

papa dan mama sama2 ade kasih sayang kat anak2 mereka........:)

tak sabar nak ade anak.........hehehe

ayang said...

hehehehe gitu la anak2..
cam nasrul la sama jek.. even ayah depan mata pun tanya.. mama ayah mana?? boley gitu??

.:fyzz:. said...

papa jgn papa nakal sngt..papa tahu mama penat..uuuuu smbil nyanyi2..
suka la panggian papa..tp nak wat gena..pia panggey ayah dier dad...hehe..
wey rindu la..lama tk jengah blog hg.n kengkawn yg len..