Thursday, August 19, 2010

Bonus 2010


Tahun ni dengar ura-ura takde bonus ye...ehehehehe sahih ke..insyaAllah betul tu.....


jadi peruntukan lebih duit raya takde la ye adik², anak².....ahahahaha


ada ke takde ke bonus tahun ni 2010, nasihat ai yg ai pinjam dari seorang member ni...


janganlah merancang perbelanjaan masa depan dengan duit bonus....

itu kan bonus.....

kalo tak dpt, rancangan mcmane???????????????

bonuskan pada diri sendiri, ada lebih... simpan ke mana tau ada terdesak nanti atau 'bonus' kan la pada yang memerlukan....lebih afdal

22 comments:

Rizziela said...

Untuk kakitangan kerajaan ker ni?

gina marna said...

huhuhu...baru igt nak bayar kuih raya dgn bonus...muehehehe :)

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

betul2 aku setuju...
aku takde pun merancagn apa2 ngan duit bonus...sebabnya ayoh jib ni aku tak harapkan apa2...hehehe

~aSHa~ said...

rizziela --> ehehehe a'ah lupa nak ckp kakitangan kerajaan....org swasta untung every year

~aSHa~ said...

gina --> ahahaahah ai pun tak ckp pitih nak bayo kuih ni...tapi sib baik taun ni order skit je...alahai..tapi bln ni ai kena bayo kain batik sutera tu la....ehehehehe

~aSHa~ said...

izan --> ayoh jib tu apa?

::Mamalyna:: said...

dengar citer takde bonus, menabungler yer..

cheqna said...

kalu ada alhamdulillah
kalu x dop..sebek r....huhuhuhu

~aSHa~ said...

mamalyna --> dgr cite gitu la kan....ehehehee...kena la korek tabung sana sini tuk buat bajet DUIT RAYA...ehehee sib baik baju raya ada dah skit2

~aSHa~ said...

cheqna --> raya nanti kita jumpa ye..eheheh

ibu amirul said...

ayoh jib tu Dato Najib lah asha.... bonus???? Hmmmmm entah lah....

mamalieyna said...

herm...kita pun rasa nya takde bonus, so apa2 plan, pakai la duit gaji jer..huhu..

umilia said...

bonus mungkin takde..tp hrp2 dptla bg duih saguhati 500 mcm dlu tu kan..tu pun memadai..tp tak beharap ape pun..klu ade rezki ank2 la tu..

fazRul said...

haah akak..bonus taun nie takde..tak beshlar raya taun nie...;(

cancel semua baju nak sewa..tpksa pkai baju taun lepas..hehe

~aSHa~ said...

ibu amirul --> owh pak jib ke...lor bikin sape la tadi...

mamalieyna --> ala private mesti byk ong kan..

umilia --> harap2 ada la rezeki lebih nak bawak ke kg, kalo idak bawak yg ckup2 je...

fazrul --> akak pun cancel nak buat open house...ehehehhehehe

Zura said...

erm...cm ne nk spend duit tuk raya nie...

zue @ annaleeya said...

akak keje swasta nih lagilah... takde ura2 nak dpt bonus pon... pkai duit gaji jerlah... huhu!!

ardinihumaira said...

psssssssstttt... nak duit raya ;D hehe

Ain said...

tahun ni akak pun tak merasa duit raya kot....

huhuhu....

nasib baik kerajaan ganu bagi duit ehsan, boleh jugak tampung mana2 yang bocor...

~~*Lady Salwa*~~ said...

betul tu... nasib baik la bulan lepas dapat kenaikan gaji utk PA tu... boleh la guna sket utk raya ni... hehe

aiDieNa said...

Dari manakah angin² itu bertiup.. aduhhhh.. betulkah dunia??

.:fyzz:. said...

AKU Pun dengar 'kura-kura' eh ura2 mengatakan ada bonus..tp tatau la kan..ada..ada la..takdak plak nak buat cm ne..nasib badan...cian kt kita kan..