Friday, September 9, 2011

Tidak sabar menanti....

Mood nak berupdate tentang raya tidak mari2....ehehhehe...gambar plak semuanye berat2...dah la tu takde kat aku lak...jadi lagi la takde mood...

tambahan sekarang ni mood menanti kehadiran orang baru je....tapi dia (mdm3) takmo keluar2 lagi....ingat aritu dpt la 31hb Ogos (ehehe leh sama dgn anak buah aku) ehehehhee leh sambut 3 perayaan org kata..... hari raya, hari merdeka, hari kelahiran....tapi tak dpt...kecewa sedikit....ehehhehehehe....adik oh adik (mdm3)....jenuh mama amik cuti 2 minggu awal untuk menanti kelahiran tau...bazir gitu je cuti mama ni....nak masuk keje balik sure ler malas...dah la kat opis skrg ni pelbagai aktiviti sedang dijalankan lagi la malas.....btw kakak baby mdm2 tak dihantar ke taska dah....dia hanya belajar mengaji je pagi2...dari jam 8.15 - 9.00 pagi....belajar kat taska permata tu...sbb cikgu ckp tak lama lagi ada pemilihan untuk pelajar yg boleh hafal ayat lazim....untuk ke peringkat negeri terengganu mcm abg danish mdm1 dulu....seperti disini
(gambar dari Majlis Hafazan 23 Surah Lazim tahun 2009)

jadi abg danish je la di hantar ke tadika....tapi separuh hari...separuh hari pun dah 180...kalo sampai jam 12.00 cikgu ckp 150 je...tapi tak mengaji la...kalo sampai jam 1 ptg...mengaji sekali...so sampai mengaji sekali la....insyaAllah kalo cuti byk lagi ingat bulan 12 nanti...amik cuti rehat...jadi kesemua mdm1, mdm2 dan mdm 3 tidak dihantar ke mana2...ehehehe jimat duit mama bulan tu....ehehhehehe bijak tak???

kena la bijak mengurus wang lepas ni bila dah ada anak ramai...lain la org berpendapatan tinggi...tak heran itu semua....aku yg suam suam kuku pendapatan ni...kena la pandai berjimat lepas ni...nak pakai mekap simplysiti gamaknye waktu pagi je..(eh bukan ke aku mmg mekap di pagi hari je waktu gi keje..lepas tu malas nak layan mekap2 dah...ehehehe)

ok la itu saje ngomelan aku sbg intro untuk mood kembali berblogging....
ehehehe ramai bertanya diam je kak...bersalin dah ke.....lum lagi la dik...akak mmg tak sabar dah ni..
dan ini 1st time kaki bengkak...dulu2 tak pernah bengkak pun kaki...ke sbb byk berehat di rumah..seminggu dah berehat di rumah....tapi byk gak keje rumah dibuatnya..selain thari masak2....leh anak, suami makan di tenghari di rumah...

9 comments:

mamalieyna said...

selamat hari raya~

oooh sedang menanti ke, dh bercuti eh..take care..hope cepat2 la mdm 3 kuar, takla bazir cuti kan..hee~ tp gomen cuti 3 bulan kan..takpe ada masa lgi..hee~

tulah kan, bertmbh anak, kena lebih teliti bab berbelanja ni, yelah kita gaji biasa2 aje kan..hee~

hope dipermudahkan segalanya..Amin...

Uncle Lee said...

Hello Asha, you got great looking kids.
I'm sure you and family had a fabulous hari raya.
You have a nice weekend, and keep a song in your heart.
Lee.

♥cikmOt♥ said...

kita samalah...kena bijak menguruskan wang..pedulik la orang nak kata pe...janji sesak tak nyusahkann orang lain kan...huhuhu...

aku skang ni dok debar2 menunggu perkhabaran gembira dari ko...eh aku lak yang ober ni tau...hahaha

Ena said...

tu la.. ingatkan dah bersalin dah..

tak pe.. nanti nak kena pantang lama.. syoknyer dok umah kan.. :)

.:fyzz:. said...

laa hg amik cuti awai ya...? emm takpa la leh rehat2...tui2 aku setuju dh ramai anak nih kena la rancang perbelanjaan..cam aku anak dua pn terasa jugak la...kita kalau leh hntar ank kt tempt yg boleh mendidik diorang jd insan berguna..
take care..bersalin nnti gitau ya amigo...

cik dah faridah said...

ooo igtkan dah bersalin..sunyi sepi lepas raya...

dakpe2 sabo nnt mdm3 kuar la tu.....berpantang kat mana nnt?

♥cikmOt♥ said...

kak, tahniah di atas kelahiran bb boy yang kedua...ti jangan lupa bitau nama bb...3.44kg tu...semangat weii...

ieda said...

selamat hari raya dik
oo asha sedang menanti bb baru ye ..
ekekek selalunya anak pertama kita x leh nak jangka kelahirannya .. tapi nie anak ke 3 kan .. selalunya tarikh tuu dah x lari banyak sgt :)

x per2 dia nak main2 dlm tuu x puas duk dalam lagi ..

ps : akak baca komen last bb dah lahir yaaa .. waduh semangat 3.44 kg TAHNIAH

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tahniah babe..
baby boy tu.. =)
nnti blk kmn. text me k.. =)

pssttt, selamat berpantang..