Tuesday, December 27, 2011

2 MLM SUDAH

MLM kat atas tu bukan Multi Level Marketing tau...dan bukan jugak MaharajaLawakMega tau....itu singkatan MALAM...ehehee..ntah pesal tadi mmg aku taip terus singkatan, takde sengaja2...jadi bila aku tgk balik..mcm singkatan Multi Level Marketing plak..uhuhuhuhu..

Ok terus kepada topik...dah 2 mlm dah aku tak leh tido lena ni...ni bukan kerana anak dua org yg besar tu 'membesar bijik' mata di waktu malam spt biasa, smlm mereka tido awal jerk...ni dek kerana si adik...ada juga dugaan membesarkan 'ustaz kecik' ni...(bleh ke panggil dia ustaz? leh kan) dah dua malam dia tido tak selesa, sian betul...tapi smlm agak hangin jugak aku, nyesal pun ada marahkan dia, dia bukan tau apa, kalo boleh dia pun takmo rasa tak selesa..hidung dia tersumbat skit, aku dah sedut dgn mulut, tapi hingus nye tiada pun, gatal2 kepala lagi, aku dah sapu ubat..tapi lite lite je sapu, nanti dia garu, lepas tu jari nak masuk mulut lak, tu kena pantau jugak..ubat sapu gatal tu racun kan...

sian sungguh, dgn hidung tersumbat, dgn gatal2 kepala skit..tu pun aku tak bagi dia garu, kalo dia garu, haru, luka, aku gosok2 dgn kain jer bagi hilang gatal...tapi dia bukan jenis merengek2 sepanjang dia gatal tu....kalo ada pun skit2 je..sbb tak selesa hidung, tak dpt nak tido..jadi dia nak berdiri je la...maybe selesa skit kot dgn posisi berdiri tu...aku dah sapu vicks seme bagai, tapi mcm tak jalan jer..sian betul...pagi tadi aku mintak maaf dgn dia, sbb marah dia takmo tido, tapi dia sengih je la dgn apa yg aku ckp..ehehehe maybe dia pun rasa bersalah buat aku lambat bangun...ahahaha...rasa nak cuti jer ni..tapi arini nak p kursus...jadi separuh hari jer ni...so masuk la jap opis...(pi kursus bawak anak2 tau)

 'mama mintak maaf ye dik' 'adik pun mintak maaf tau mama'...ehehe sama2 mintak maaf kan bagus

 sian tul jadi adik kan..lembik2 terpaksa ikut abg kakak buat peace
mana mama lalu, mesti muka tu berpaling tgk mama....pantang ada bau mama....kalo idak mata tu pandai sgt dah tgk laptop....tenung je..mcm pandai membaca dah....


kalo waktu siang, hidung dia ok, tido pun lena, pengasuh yg bitau..dan aku pun masa balik tgk, mmg lena betul, takde bunyi hidung yang tak selesa ke apa ke...

8 comments:

ieda said...

tulah cabaran kita jadi ibu nie dikk
tidur x lena semuanya lah

ape2punn semua itu akan terbalas kalau anak2 membesar dengan sihat dan berjaya ..

yelah si tecik2 tuu geram tgk :)

♥cikmOt♥ said...

hurmm...kalu anak2 kecik selesema memang menakutkan weii...,,,minta simpang dari seme tu kan..

cheqna said...

deybaknyer..tobak geram...

Fieza79 said...

masa pantang haritu awal2 bby dh kena selesema..bkn main risau bla malam die mcm xleh bernafas dgn selesa...terpaksa la berjaga 2 beranak smpai siang huhuu..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

get well soon si tecit.. =)

hahah, sian adik kena dera suh buat peace di akak n abg die..
psst, kursus mane?

fiezaradzi said...

cuaca skg kot.. anak pun macam tu.. selalu lau malam kata doktor, virus serang.. tah la.. tapi lau batuk selsema tu mmg biasa jadi malam atau waktu sejuk..
sabar akak ek, moga adik kecik tu sihat nanti.. ameen..

umilia said...

ko ok gak anta ank kat pengasuh..aku ni anta kat nursery selsema tu ilang bile time cuti kat umah je.msuk nursery tak lame kene blk..sian tgkkan..aku sndri klu slsma tak leh tdo ni kan plak baby..sian kan..sabo je la..

.:fyzz:. said...

cian kt baby tomey dan gebu.gebus...takpa zidah hg ada hubby leh look out..maksudnya berganti silih ganti.cam aku nih smua aku kena wat la..tnggu hujg minggu baru nuar bntu...tp mujuq la safiiy ok takat nih alhamdulilah..mungkin Allah tau kepayahan aku jaga anak2 sorang diri..