Tuesday, December 27, 2011

Soalan cepu emas yang biasa selepas berpantang....(tapi yang ni buat aku gelak)

Mesti korang jugak selalu dpt soalan2 cepu emas apabila habis berpantang kan.... sama jugak kalo korang belum kawin, org tanya, bila nak kawin...kalo dah kawin, org tanya bila nak dpt baby, dah dpt baby, org tanya bila nak dptkan adik tuk baby tadi...mcm2..perkara biasa....bagi aku, aku dok marah dan terasa apa2 pun apabila diaju soalan2 cepu emas ini..sbb aku pun suka jugak buat soalan2 gitu tapi tak lah aku kerap sgt tanya kepada org yg sama...nanti sian org yg sama nak menjawab...ada org akan hangin bila di aju soalan2 begini, bagi aku, aku amik ini sebagai positif 'ala org nak berbahasa / beramah dengan kita, apa salahnya, lagipun dah takde soalan dah tu nak tanya..tapi nak jugak beramah mesra / berborak dengan kita...so aku dok kisah langsung'

ok biasa soalan2 cepu emas korang dpt selepas berpantang bersalin apa dia??

aku biasa dpt yg gini....

'pantang berapa hari ni...40 hari ke 100 hari?' (selalu aku jawab...'ehehehehehehehe')

'lepas ni  tahun bila pulak nak dpt adik lagi'

'pantang org moden2 ke pantang betul2?'

'dah minum ke ais?' 

dan mcm2 lagi la soalan kan....yg sengaja nak mengusik kita..ye dok....tapi ada seorang kakak ni buat aku gelak tak hengat bila diaju soalan ini, sbb aku tak pernah lg dpt soalan cepu emas yg ni walau dah beranak sebelum2 ni...nak tau apa soklan kakak tu?...ehehe 

kakak itu : baby dah pandai meniarap  ke (sbb dah almost 4 months kan, mesti tanya soalan gini)

aku : boleh dah skit2...tapi tak sgt la lagi

kakak itu : cik abe dah meniarap jugak ke? (sambil dia tanya sambil dia gelak)

aku : ha? (mula2 tak paham, lepas tu aku hentam gelak sama...) ahahahaahahaaha


15 comments:

~ yus ~ said...

hahahahaha, akak tu bukan main lagi soalan ya asha..hihi

~aSHa~ said...

kak yus --> itu la pasal..ehehehe mmg tergelak betul masa dia tanya soklan gitu..

cheqna said...

jahat doh soalan...........
hahahahahaha

zaidah said...

MEMANG SOALAN CEPU MAS BETUL KAKAK TU AJUKAN...HAHAHA

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..betul2 soalan cepu emas tuu.. :)

LYAfrina said...

SOKLAn bang bang boomm

Ena said...

ekekekekekke..


ena pun join gelak jugak ngan last soklan tu... ;P

.:fyzz:. said...

mmg la memula bila tanya kita ok ja soklan2 cam nk tambh anak la..itu la ini la.tp lama2 jadi boring..cam bz bodi lak..
berbalik pada akhak tuh.ish2 ...no comment..hahahahahhaha

ayang said...

mmg soklan cepu mas nie.. haha

r|nA @ ja|j|na said...

adoyai kakak ni, tu dah masuk bab 18sx, hahaha..

♥cikmOt♥ said...

bukan ke cik abe ko dah balik kuang dah..hahaha

umilia said...

ha ah..aku pun mcmf blur gak..hahahaha..

gina marna said...

amboi soklan...bkn ahkak ty kann...keh3

Papa Mifz said...

lain org lain soalan nye yer..

armouris said...

info tentang berpantang selepas bersalin - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang