Tuesday, November 11, 2014

WhatsApp @ Wasap

Apa itu WhatsApp????

  1. WhatsApp Messenger is a cross-platform mobile messaging app which allows you to exchange messages without having to pay for SMS. WhatsApp Messenger is available for iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android and Nokia.
di alih bahasa kan

WhatsApp Messenger adalah cross-platform aplikasi pesanan mudah alih yang membolehkan anda bertukar-tukar mesej tanpa perlu membayar untuk SMS. WhatsApp Messenger yang tersedia untuk iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android dan Nokia.

---------------------------------------------------------------------

ha tiba2 kak jemah nak cite pasal whatsapp plak yerk...

bukannye apa peah wei..akk ni selalu ditanya oleh rakan2 atau kawan alam maya...SELALUnya melalu emel (add emel akk tertera di sebelah kanan atas sekali)

ada kawan lama akk tu pernah tanya..laki akk mcm laki dia tak..mengadap whatsapp jerk malam2...

akk ckp jujur la...ada tu ada..takde la kerap sgt...bila bersama keluarga...kena la luangkan masa ye dok...

dia kata la..laki dia kata...dia on wasap sebab bos dia selalu msg malam2 bagi tugas...

wah keje TWENTY FOUR SEVEN ye temah....

pikir positif je la temah...bukan laki hang je pun gitu....bos aku pun gitu...wasap je tak kira masa..kalo dtg idea dia mari...dia taip...kalo kul 12 kul 12 la dia taip...tapi terserah la pada kita nak baca bila...bos pun mesti paham..kul 12 ramai dah tido...dia taip tu sbb dia takut dia lupa esokknye nak bgtau..jadi dia bgtau siap2..dan dia tau mesti pagi2...ramai on wasap tgk msg bukan tgk alquran...ahahahahahhahaha haktuihhh...

maknanya kita kena salahkan bos la ye...sbb bukan bos laki kawan aku je ni...bos aku pun gitu.....ini semua salah bos....ikikikiki

hey temah...xyah nak salah kan sesape...be positive... bos ni mcm2 ragam...tapi xsemua gitu..jadi kita layan je la..kalo malam2 tu buat ignore sudah..sbb bos paham...malam2 kita bersama family...esoknye reply ar....bos pun ada family...dia confirm paham....

sebenarnya kak jemah ni byk dah dgr aduan rakan2 pasal buruk baiknya whatsapp ni...yg paling banyaknye akk dengar buruk la dari baiknya...ye dok....

terserah kepada masing2...untuk menggunakannya ke arah kebaikan atau keburukan

ada juga yg msg cikgu tanya pasal baju persembahan la, baju gi rombongan la......baju bola jaring la....(eh eh mcm tau je sape...aku ler tu)
adooooiii pasal baju wasap cikgu malam....letih cikgu nak layan tau.....anak murid dah la ramai..kalo semua ibubapa wasap.....cikgu sdri xterlayan anak sendiri.....

ada juga msg kawan sepejabat...nak tanya pasal menu2....atau umpat2 la sekali.... boleh buat whatsapp grup kan...jadi waktu pejabat tak dan nak umpat...umpat kat whatsapp la kiah wei....

ada juga whatsapp grup kawan2 lama...leh imbas imbas kembali perihal lama...atau create perjumpaan baru akan akan datang....

ada juga msg dgn xbf lama...mintak gambar la..xlena tido la tak dpt gambar...haish mcm2 kiah ni....ko tgk gambo laki ko leh tak...atau ko tgk gambo anak2 ko kalo ko dah ada anak....

ada juga yang msg nurse malam2.....
msg nurse???buat apa...
ye la nak tanya...nurse kalo free leh tak tlg cucuk kan sy...sy dah lama tak kena cucuk....kalo boleh bagi yg virus hiv terus la...atau bagi racun tikus dlm tiub terus...

wah kalo nak taip lagi dan lagi ni....mau sampai ke kaki karangan aku ni kang.....ok sudah sudah....itu je contoh akk jemah nak bagi...byk lagi sbnrnya....

ok la temah temah akk jemah nak buat keje opis dulu....kang dok halal pulok gaji akk....

walau apa2 pun alasan laki korang beri..korang fikir positif sahaja la....yang laki hang tengah menerima msg whatsapp dari BOSS nye........sbb bos hang pun gitu ye dok....walau pun boss dia tak msg pun ahahahahahahahahhahaha.....

bekoja la kita sekuatnya....mana tau leh APC taun depan....bukan ke rezeki hang jugak tu....

pagi tadi kak jemah terserempak dgn satu kete yg jarang2 anta anak ke sekolah..bas sekolah rosak kot...kui kui kui......lama je dlm kete selepas anta anak...mesti tgh on wasap kan...on kat umah kang kena soal hendap dgn bini....opssssss ok positif positif...dia tgh tgk msg dari BOSS.... kot2 bos suh p CUTI BERGAJI SELAMA 3 BULAN BERTURUT2 DI ISRAEL....

harapan kak jemah, harapharap kerajaan memikirkan ELAUN BAYAR DATA CELCOM SBB TUGAS HAKIKI PEKERJA2 KERAJAAN SEKARANG NI ADALAH MENGADAP WHATSAPP...(sila masukkan dalam bidang tugas di FAIL MEJA masing-masing)....terutama PA tau..kena print screen emel2 bos bagi boss...jadi hphone PA kena la lagi canggih dari boss...sbb yg berat nanti hphone PA.....iikikikiki...elaun hphone jangan dilupa utk PA2 semalaysia....hashtag SPMALAYSIA ;)


sekian wassalam dari kakjemah yg havoc havoc...

lama tau kak jemah tak menulis di blog...gian sudah mari......

lepas ni kita cite bab alam maya sahaja la....semakin kronik dah manusia akhir zaman ni....






6 comments:

cik dah faridah said...

sy pun kadang ada jgk terlalai dgn whatsapp ni..seronok sgt sembang ngan kawan2 skolah..sampai org umah kecik ati x layan dia..huhuhu.tp seb baik cpt2 sedar..alhamdulillah..pk positif terus kuar dr group yg kdg ada sembang merapu x tahu pnca..
syg suami syg anak2...=_=

~aSHa~ said...

betuk cik dah...byk merapu dari jurus nye....

kalo grup adik beradik tak la serancak grup lain pulak kan kan kan

eima said...

bab elaun HP ngan elaun topup tu aku setuju ... byk abih duit nk topup je tau ....

LYAfrina said...

hihi.. kna mitak la elaun tu sha.. lya connect guna wifi free kat ofis. mmg xdelah reload semata-mata utk internet ni.. kbetulan kt rmh mmg dh ada wifi.. klo keluar..mmg x on9 la sha..tp pnh sekali dua reload data sbb msa tu mmg ada hal perlukan internet..

lya mmg xde join grup sgt. mmg byk left grup. cuma grup bestfren je la.. fliz star..still maintain. hehe.. mujur lya bukan kaki chatting..jd mmg xdela bhabis masa dgn whatsapp ni..

cuma.. biasa memudahkan saling nak mereport kat papa asya.. klo nk suh beli apa2 pon sng..send je pic. hehe..

~aSHa~ said...

eima...eehehehe tu la...elaun tambahan utk staff

~aSHa~ said...

lya--- kdg2 ada utk kebaikan kalo kita bijak gunakan....kan

Sharing : Baja Ezigrow

Kebun Mini, Baja Jimat, Duduk Kampung, Poket Kembung  😍 🌱 🍀 ☘️ 🌿 Kredit to Kak Rosid. Terima kasih Kastemer saya yang baik hati Kak...

Labels