Wednesday, February 25, 2009

hadiah utk diedarkan...

perghhhh tajuk..mcm aku ni santa clause plak...ehehehheehhe...

smlm ptg...aku dgn cik rahmah, g la jalan2 cari pasal....hajat di hati nak beli hadiah tuk bakal bb izan, dan tuk mazri....dah lama benar mazri tak beli kemeja baru, baru2 ni ada ura² dia nak beli bila gaji, (so kebetulan sebelum gaji ada duit claim mazri masuk, dan dgn tanpa segan silu nye duit tu menjadi duit aku la...ehehehehe....'mmm claim ni pun satu..masa balik kg aritu takmo masuk'....takpe la....)so aku plan nak beli la sblm mazri beli sendiri, konon² hadiah la,...(hadiah duit penerima hadiah...ehehe) aku kan suka bagi hadiah.....ihikssss.....so rahmah yg sedia baik hati ni teman la aku nak cari baju tuk mazri dan bakal bb tu....masa nak beli tu....cik rahmah ni bantai gelak kat aku...sbb nye...ehehe aku bukak buku 555 aku nak tgk kaler aper yg aku plan nak beli...sampai tahap tu kelupaan aku....ehehhehe....ermmm ada 3 kaler...salah satunye lite purple....so korang tgk ni biru ke lite purple? confius ni....tekaan ni takde hadiah ye....then lepas cari baju mazri, pg lak butik anakku...so dpt la baju yg dihajati tu...maaf ye pn izan, hadiah tu X la semahal mana mcm ko bagi aku..ehehe segan lak aku..anakku pun takde buat offer2 lak....so tambahan2 barang lain...botol susu dan mandian anakku je...botol susu ni murah je....dulu aku dah plan...takmo dah beli botol mcm ni (ntah mcmana leh beli plak, ermm note takmo beli botol mcmni harus ditulis dlm buku 555 neh)..yg ada kat bawah tu...sbb susah nak cuci...kalo cuci kena bukak sekali yg bawah, kalo tak air sabun berkumpul kat bhg bawah,....korang tahu tak botol ni mcmane?pernah korang beli tak...? baju tuk anak izan...korang tgk kat blog dia la esok ye....

lepas shoping2 bagai....aku n rahmah teringin la nak makan burger cheese kat tepi jalan tu...marvellous, dah lama tak makan burger gerai ni....lagi best dari Mc'D....tp jgn memain..burger gerai ni berharga RM4.20 tau...ha sama harga je dgn Mc'D tu....ehehe nak tau nape...sbb double daging, dan mcm2 aksesori la lagi dia letak...le ke guna ayat aksesori..leh je la kan....masa duk tgu org tu masak burger...kami gi la jalan2 kat area building casa limbong..dan ternampak la spa fish kat situ...tanpa segan silu nye...kami pun kata nak buat terapi tu..ehehe 15 minit je...so ngam2 la burger masak......ehehehe gambo masa terapi ni...ada kat rahmah...masa ni tak bawak kamera....skrg dia jadi LO utk Pensyarah INTAN Timur Leste....so gambo tu tgu la...seronok sgt tau terapi spa fish ni...5 minit habis tuk gelak2 je..sbb terasa mcm danish je geletek tapak kaki aku ni....ehehe mmg tul2 leh terapi minda la wei...serius....bila dah lama2 baru selesa skit dan tak geli2....
ops lupa...tujuan asal..nak letak gambo request dari ibu izan...dia nak tgk model cilik bergaya pakai baju tu dan 'kemessraan danish n bb' ...tapi sukar nye la nak snap gambo danish kiss bb...bila snap je..terlepas..dia plak takmo tgu lama2 hingga abis snap....huhhh.....maklum la kamera cap ayam je..kalo kamera izan dan mcm biras aku tu...cantik la gambo walau terlepas dari aksi yg nak diambil tu...mmmm bak kata izan, tuko je la lain..ehehe takpe la...biar je la..benda tu bukan keperluan pun..sampingan je....so takde dlm list utk tahun ni nak beli benda tu...ehehehehe..kalo izan nak bagi yg dia...aku amat alu2kan...malah aku bagi kiss 4 kali tuk dia....ahahahahaha......kiss lagi...


tgk la gambo tak jadi ni...ni selepas danish kiss dah peluk bb tau...bb rimas...dia lari la...danish tgk je..sian lak danish...bukan dia takmo cium..tapi bb rimas lama2, eleh mentang2 la pakai baju baru...bb act la ek.....ehehe kamera la tak leh catch dgn pantas...

ni hadiah tuk izan dan echa jugak ayang....belum dipos lagi....tgu en wan yahaya ambil (echa n ayang, tak sempat la nak balut...ehehee..sbb sdg mengarang karangan )




sekian wasalam.....pjg tak karangan aku....100 w.p.m taipan ni tau...

17 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

uikss...bagus²...ada gak kemajuan weii...rajin lak ko menaip dan buat karangan panjang ini hari...hahaha...pepun tahniah tuk ko...

1. tul ke alamat aku tu weii...aku dok aras 2 ni...bukan aras 3...tapi tak pelah, si penerima bungkusan kat Admin dah cukup sinonim ngan nama aku tu...hahaha...


2. cumel ar bb kai baju tu...nampak gegirl siap ngan sepit bagai...tak sia² aku li saiz baju 2 tahun punya...sib baik...

3. belilah kamera cap canon weii...cam aku punya baru baper hinggit...tak sampai riban pun...tak pung ko pinjam nset aku ni...hahaha...

4 sekian terima kasih...

~aSHa~ said...

aler cap ayam aku tu tak sampai 500 pun....cap canon ko tu....kalo rm1 lagi nak rm1k..aku kira secara bundar kan...rm1000 la...huhhh..mahal tu...so tidak harus mimpi la buat masa ni...

.:Iz-aNn (",):. said...

aler mana ada weii...murah jek...aku beli kat pasar malam...ada jual lambak tau...hahaha...

ayang said...

ye ye dpt adiah.. tq tq.
bb cumel la.. pandai izan ukur sais eh??
aku lagi pulak kemere xde, kemere enpon ade tapi xleh nk transper... gune jek le kemere laptop.. haha

.:Iz-aNn (",):. said...

yang...kat laptop tu dipanggil webcam...hahaha...jadilah dari tadop...:P

sya's said...

izan.. pasni senang la kalau ko nak poskan baju aqeef kan? ko tengok jek saiz badan dia.. heheehhe.. saiz dewasa.. hahahahaa... zidah.. kamera tak sampai 1 k pungggg.... aku li baru baper hengget...

~aSHa~ said...

aler ko ni echa...tak sampai ke sampai ke...takmo la mimpi2 tahun ni...skrg ni kan aku sdg tgu kunci umah wei...itu lagi la mcm2 nanti nak beli...kabinet la, grill la..aku tgh mimpi umah tu hari2 ni....ehehehehe....mimpi ngeri dah neh

ayang said...

emm... Nasrul pun nak jugakkkk

sya's said...

yelah.. orang tu mimpi umah.. aku ni mimpi stiap malam mimpi yg sama jekkkk.. jadi kaya.. jadi kaya.. heheheh..

~aSHa~ said...

mimpi ngeri wei..nanti bila dah start potongan umah tu...aku takde dah nak beli hadiah2 ni bagai...ahahahahaha

.:Iz-aNn (",):. said...

memang mimpi ngeri...hahaha...opismate aku ni ha...gaji bersih bulan ni rm200++ jek...sebabnya, potongan umah tu dah bermula...siap nak buat kutipan amal dah tu...sian dia...

~aSHa~ said...

erk rm200...itu dah tolak2 bayaran taska anak, susu anak, kete dan brg dapur umah ke? erkkkk aku kalo tolak2 yg anak, susu, dan selain2 tu...rm200 la jugak kot...uhuksss...so kena buat kutipan amal gak ke...

sya's said...

aku yg dah lama terbiasa ngan gaji bersih rupa itu patutlah dari dulu kena buat kutipan la ek.. ???? sabar.. sabar... ada rezeki nanti tu... ni blom lagi tolak duit umah bagai.. cam tak cukup jek baki tu... hahahhha

~aSHa~ said...

echa,kalo gaji bersih ko rupa gitu..itu setelah ko bayar zakat kat JJ...ha itu aku percaya wei....ehehehe

ayang said...

cam area2 gaji aku jek.. pun nak wat kutipan amal la jugak.. hehe nak leleong baju2 yg dh xmuat lagik tuh.. ada sapa mau beli?? hehehe

.:Iz-aNn (",):. said...

asha...tu lum termasuk bayar taska dan barangan anak bagai...ni gaji bersih yang tertulis kat slip gaji tau...rm200++...tapi sib baik la dia ada income lain...kutipan sewa tuk 2 buah umah...kira masih lagi bernafas...kalu aku...huwaaa...sure sangap la....

sya's said...

zidah... aku berzakat yg penting jek kat jusco tu... hehehe.. skang ni zakat kena berpada-pada... tapi sius ar... gaji skang ni ciput sangat.. sesuai ar omar ceupacs tu mintak naik gaji lagi.. hahahaaha

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels