Friday, January 8, 2010

Gelagat budak skrg ke Skul

waktu pagi...bersiap2 ke skul...arini aku pakai baju kurung dan melayu...(khamis)
beg skul

taska yayasan di bawah PERMATA dah skrg ni...so ada buku catitan harian..komen guru dan ibu bapa...nak tgk pencapaian anak2..hari2 kena isi..uhuhu...kami plak ada homework...
buku ni buat sendiri, ikut kekreatifan...yg borang di dalam je cekgu bekalkan sehelai..dan potostat je la byk2..
sarung fail, saje aku belikan supaya takla terkena hujan time angkut mengangkut anak2
time balik...ceria, kadang2 ceria, kadang2 protes je..mcm geram di hantar ke skul...kalo kat umah pengasuh, leh manja byk..kat skul kena lukis, kena main2...tido thari je..yg lain seme aktiviti penuh

budak2 sekarang ni tak mcm kita2 dulu...dulu kita pg skul bawak beg plastik merah tu je...tapi budak la ni..huhh mcm2 dah kenal beg, tp yg pasti kenal beg yg ada nama2 karton popular spt ben ten la, oltromen la, cicak men la, mickey mouse la..dan mcm2 lagi...kita dulu, ada? oltromen pun kenal time umur darjah bape agaknye...tapi budak skrg umur 2 taun dah kenal...kalah dah kita2 ni...

aritu kak mimi sekeluarga ada dtg singgah ke rumah masa dia cuti2 malaysia di awana kijal,...then anak2 dia pun sama...ada beg ben ten..dan si adik dia plak beg dora..amboi kemain budak skrg..mmg tip top...oh lupa plak nak amik gambo budak2 ni susun 4 beg teratur je....kak mimi tak kuar kan kamera gedabak dia..segan la aku nak kuar kan kamera cap ayam ni..



time nak pg skul...payoh tul skrg ni nak pujuk suh mandi...time kita tak suh,nak mandi sgt..bila di suruh budak2 la ni mana nak dgr...jgn disuruh, kalo boleh RELA hati..baru la tak amuk2 di pagi hari..

pesanan mama setiap hari : jgn nakal2 ye nak .. main elok2 dgn kwn



13 comments:

Aidi-Safuan said...

hehe...budak2 sekarang addicted dengan ben 10 erk. banyak jer product ben 10 skarang nih. huhu

udacun said...

jgn nakal2..hehehe..pesan kat budak2 cumel itu yeaaa

udacun said...

jgn nakal2..hehehe..pesan kat budak2 cumel itu yeaaa

~aSHa~ said...

aidi-safuan --> katon2 ni bermusim ke? jap ben ten, jap cicak men...kejap itu ini..

~aSHa~ said...

udacun --> baik la cekgu, sy tidak nakal lagi...eheheh 'jawab budak2 tu..'

ardinihumaira said...

Hi, nice blog ;-) berminat untuk join contest? Click here..
Thanks!

http://ardinihumaira.blogspot.com/2010/01/contest-petua-kecantikan.html

Zimah's Depart said...

dah beso anak ko ek zidah...

~aSHa~ said...

ardinahuimaira --> nice name..aritu nak letak nama anak humaira..huhuhu..tapikena ada M.D jugak.... ok sy join..sbb sy yg sokong kan?

~aSHa~ said...

zimah --> masa ko jumpa aritu kecik lagi kan..adam pun dlm peyut lagi..

::Mamalyna:: said...

cam lyna, aku mandikan before p taska...kesian jugak kadang2 tengah lena tido, aku kejutkan terus bukak baju n mandi...peh pakai baju semua, lepak tengok barney...skang dah tukar taska, thari aku tak bleh tengok dah..petang kul 5, baru jumpa lyna

~aSHa~ said...

itu la kesian tgk kena paksa mandi2..uhuhu taska yg dulu kat putrajaya..aku just tuko pampers je...basuh2 muka...meke ni pun kaki barney gak..atau mickey mouse...

skrg hari2 berputik rindu la ek kat lyna...tak dpt jumpa kerap

..nOj.. said...

aritu aku mandikan jugak anak anak seblum g skul... tp skang larangan keras dr nenek belah apak dia xbg mandi awal sgt takut nanti problem ngan paru2 dia... tunggu dia beso sket 2 taun ke baru leh mandi pagi

Mandi pagi adelah kul 6pagi

~aSHa~ said...

mmg sangat pagi..mcm mandi wajib plak...sbb awal sgt

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels