Monday, March 15, 2010

Bila Ku Sedari Diri Disayangi, Langkah Kaki ini Semakin Berani


gambar ihsan dari abang google..(dari blog org lain plak tu)

ewahhhhh siap nyanyi ye...ye ye sy sedikit hepi dah skrg ni dari mlm tadi.....

sbb anak sy tak demam dah sejak mlm tadi hingga la arini..insyaAllah...amin Syukur kepada Nya dan berkat doa kawan2 sekalian

owh nape saya nyanyi lagu tu...sbb sy gembira..walau sy tak terjah blog kawan2..tak jalan2 secara merangkak atau terkedek2 di blog kalian, kalian sudi singgah2 disini melihat sy..terima kasih tidak terhingga...

sbb tu la terasa (perasan) diri disayangi..bila terasa tu mula la langkah seterusnya nak aktif semakin berani..ewahhh....

ok ok...patutnya saya buat tajuk lain..sbb sy nak masukkan slot ini

LINK-LINK yg saya dapat berkenaan penawar dan cara2 mencegah dari H1N1...insyaAllah spt kawan2 ckp..ini semua ujian dari Nya...sakit kan ujian...betul betul betul....tapi kita sbg khalifah di muka bumi Nya..kena la berusaha....

1) http://mysuperkids.net/bagaimana-mencegah-selsema-babi-dan-penemuan-penawar-h1n1/
thanx puan ain
2) http://littlemamadiary.com/967/penawar-h1n1/
3) rendam kurma di dalam air kelapa selama sejam..dan minum

4) Habbatus Sauda

5) makan epal hijau byk2....(ermmm sy pernah baca ttg khasiat epal hijau ni...ia mengandungi apa ntah ...owh benar2 sy sudah jauh ketinggalan dgn dunia sains...)
6) sup ketam (tapi ini lebih ke arah demam denggi)

NANTI SAYA ADD LAGI YE INFO2 ni...kita kena selalu refresh info ni walau berkali2 dan byk blog dah buat ttg info ni.....supaya kalo terkena sipi2 mcm sy ni tak la gelabah nak cari sana sini...
sy suka ttg kaitan sains dan Islam...mmg berkait rapat..itulah yang diturunkan oleh Nya melalui kitab2 suci spt Alquran salah satunya...


nanti sy cite bagaimana otak mengambil masa untuk menterjemahkan perut kenyang

(sbb tu makan kena kunyah slow2 <--sunnah Nabi)


jika ada ayat2 sy yg tak sesuai digunakan sila la beritahu ye..sbb sy ni try nak guna kan ayat2 yg menarik Islamik...sy budak baru belajar..

16 comments:

zarith said...

thanks.....sebab remind hehehe...ni ade beberapa petua nk hilang demam or sebagainya....boleh msk sup ketam,,,or tengok je ler info kat dlm ni....
http://littlemamadiary.com/967/penawar-h1n1/

Ena said...

eheheh..

ena siap sambung lagu yg jadi tajuk n3 akak nie.. muahahha..

Ain said...

tuan rumah gembira kami pembaca ni pun tumpang gembira....

syukur sara dah semakin sihat...

banyakkan bagi minum air kosong sha, sebab cuaca skang ni panas ya amat...

~aSHa~ said...

zarith --> tq ye jegah sini semula dan kongsi info tu...

ena --> ehehehe best jugak layan lagu lama ni kan...

kak ain --> tq...mmg panas skrg ni kan...kat area paka smlm masa lalu ada hujan sekejap...kat area petronas tu..tapi setempat je la..

LYaFRINA said...

Kat ofis lya ni pon ada.. doa utk mcegah H1N1.. act doa tu sbnarnya utk smua pyakit y bjangkit cam gni... nanti.. lya try send kat sha...

****holaaaaaa... i love u so much tauuu!!!!!!!!!!!!!!!

Siti said...

heheh..siti mmg amalakn habbatus sauda skang ni...
mmg bagus..kira penawar segala penyakit nih.

mamalieyna said...

sharing is caring! ..

baru lepas pekena kurma sebijik..sedapnya..^_^

iz-AnN عبداللطيف said...

mekasih kak...

..nOj.. said...

aku adelah contoh org yg makan secara kunyah perlahan2... btul x?

ainhany said...

alhamdulillah
bestnya..asha dah boleh kembali menari2 di gelanggang..
hati2 laa x over pulak..
sambil2 ikut petua dan penawar tu
berat mata mendengar rintihan berat lagi bahu yg memikul...kueng2

sayang3....

ardinihumaira said...

memang mujarab eh sup ketam? waaa.. kena cuba ni. hehe.. kak asha belanja! yesss

Epul Azimi said...

dulu mase kes h1n1 ni truk sy biase minum air kelape ngan 100plus sbb asid dlm air tu bleh mencegah virus tu....:)

btwhope kamu sekeluarge sihat dan ceria...hehe

~aSHa~ said...

lya --> tq tq....mmg i lap u lagi ar...

siti --> ermmm dah 2 kali dah dgr ttg habbatuts sauda ni..nampaknye mmg bagus

~aSHa~ said...

mamalieyna --> kurma ni byk kebaikan kan...kalo ibu menyusu tu...bleh bertambah2 susu

izann ---> sama2 dik

~aSHa~ said...

nOj --> a'ah ko bleh jadi model aku tuk next entry ttg perut kempis

ainhany --> bleh berdansa ria la ni, ni anak2 dah ralit tgk tv..tak lama lagi tido..depan mata je..

~aSHa~ said...

dni --> ada ke jual kat luar? kalo belanja di rumah belum tentu sedap akak buat....

epul --> ermm 100 plus pun bagus tuk org demam kan....betul betul betul

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels