Monday, April 26, 2010

tag sepuluh dari Leily

pagi ni kita layan tag dulu
kali kedua buat tajuk@tag ni, so copy paste yg lama je ye
dapat tag dari http://lilo80.blogspot.com/

Copy tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda. Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya

1. Siapakah diri anda di rumah?
di rumah? sy bos kot...itu yg laki aku perli aku...mcm bos je arah2, mintak tlg skit kata arah.....huhh malas nak terang lebih lanjut..ahahahaa...
tapi yg pasti saya adalah mama cantik... di rumah skrg ye..kalo di rumah mak lain plak cite nye dan jugak mentua..

2. Siapakah diri anda disamping rakan?
ermmmm rakan sekerja ke rakan bloggers ni? (aku plak tanya soklan..muahahhaa)
sy adalah teman tapi mesra dan tak mesra

3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
3.1 bercuti, mmg tak tercapai2 lagi neh....mencik....(kalo ikut suami pg ceramah bukan kira bercuti ye...)
3.2 sy nak kereta mewah....(mesti la kena idam ni)
3.3 sy nak duduk rumah sendiri (sedih rumah terpaksa disewakan...jgn buat rosak ye umah akak tu)
3.4 sy nak ada duit lebih dari biasa...sbb nak bagi lebih kat mak abah lebih dari biasa...
3.5 nak ada pembantu rumah

4. Siapakah nama pasangan anda?
MM

5. Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
5.1 tlg jemur kain time pagi dan bagi ai pg keje awal skit dari u...tq tq
5.2 masih mahu lagi pujuk aku walau merajuk aku dah 365 x 5 tahun - 2 tahun = 1095 kali...
5.3 gagah perkasa dan hensem (uhuhuhhuhu mlm jumaat kena la ckp gagah perkasa dan hensem kan)
5.4 suka tiru kaler baju apa yang aku nak pakai pg keje atau keluar...(tapi kalo takde jugak kaler yg padan sbb tak sempat iron...bedal je la kan)
5.5 tlg anta anak bila yu tak outstation..alalalala

6.Bila tarikh anda couple?
ermmm bila ek....ahahahah ntah...tanpa disedari..cinta datang tanpa diundang tanpa dicipta...ia dtg secara semula jadi...anugerah dari Nya..

7.Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
owh byk...ahahhahaha...kalo cite kan...sampai cecah lantai...
(tapi yg penting ai nak terima kasih kepada orang yg tlg buatkan kenangan itu sangat pahit untuk ditelan mauahahaha...tima kasih ye..next time ur turn plak...)

8.Lagu tema cinta anda?macam2..haha..
im urs nyanyian jason mazri bukan jason marz ye, muahahaha....
lagi lagu 'i know u want me, u know i want cha'

9.Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
BERHENTI MEROKOK SURE YU JADI GEMUK MCM MULA2 TAHUN KITA CINTAN2 TU

10.Tag 10 rakan anda yang lain
"sape lagi yg tak kena?????????? sila la kena kenakan diri"
thanx kepada leily sbb sudi mengeTAG asha..
(nanti sms ye kalo jadi dtg sini...tq)

10 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hikhihkhik.. macih completed dat task!..
waa.., part gagah perkasa tu part statement x dpt blah tu.. hihihi, ofcos... puji la melambung.. mlm permintaan kaum ibu kate bdk2 opis i.. hihihi

Ain said...

sha, hubby sha tak gemuks sbb sha banyak dera dia kot....hahaha....

nak ke hubby sha gemuks cam hubby akak tue?

takyah la.....

Siti said...

hahaha..lelaki kan tak suka kalau kita duk suruh2 diorg buat itu ini. sama la ngan papa. kalau nak suruh pun kena mintak ngan cara baik. perkataan tolong tu mesti ada kat depan ayat..huhu..

.:fyzz:. said...

part benti isap rokok tuh susah skit nak jawab..aku pun sama la ..tuh la anuar slim river ja..bab impian tu...aku pun sama nak gak..keta mewah..tp bulan depan insyallah kompem..aku pindah rumah ku sendiri..syukur...:)

ardinihumaira said...

haha hari tu kak tiha tag dni yg ni. lupa lak dah wat ke tak. rasa cam sudah. best baca tag orang. nak jawab tu yg susah hehe :p

~aSHa~ said...

leily --> ehehehe cama cama kaceh.... itu la yg ni diedit time mlm kami..asha paste je tadi..lupa nak adjust skit

~aSHa~ said...

ain --> sy nak dia gemuk mcm tu ar...lebih gemuk dari sy...segan la sy gemuk dia kurus...huhhh dia aktif sukan lak tu...

pssttt sy mmg suka dera dia...ehehehhee

~aSHa~ said...

Siti --. kadang2 lelaki lupa..tanggungjawab dia sebenarnya memasak membasuh mengemas...kalo tak mampu sila la amik amah

~aSHa~ said...

fyzz --> itu ar pijot..dulu dia benti..berisi skit body nye...ber kg kg naik

~aSHa~ said...

dni --> akak ni pun amik masa nak buat..ehehehehe dah la broadband rosak...skrg ni tgh buat assignment pun leh jawab tag jugak..

sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels