Tuesday, May 18, 2010

'Iman tak dpt diwarisi'.......(Kalo dia Alim sgt kang susah jugak aku ni....)

kalo dia alim sangat kang susah jugak aku kang wei...
ye la...kang itu tak leh, ini tak leh...
tapi................

kalo dia takde alim2 kucing skit kang...aku pun susah..susah di akhirat la babe...eheheheh
tapi aku rasa dia ni dah cukup sesuai la kot dgn aku yg kadang2 tunggang langgang ni...
teringat satu dialog dia aritu....dia kata gini dlm nada nyanyi...ala nada2 perli jugak..dia kan suka perli aku
'iman tak dpt diwarisi.......' lalalalala lagi...(pernah dgr tak lagu nasyid ni?????????)
ehehhehe tergelak aku..ye ar...selalu aku perli dia...cuba la ikut ayoh tu skit

terus dia buat nyanyi2 lirik di atas....ciskek tul dpt suami yg ting tong jugak ni....

tapi dlm gitu2...alhamdulillah...solat dia jarang dia tinggal...kalo tertinggal tu aku rasa sebab bola kan bang kan? (opsssssssssssssss terbocor rahsia), eh tapi kalo dia ke stadium ke apa ke..dia tetap cari surau jugak (cis puji laki sendiri...chaitttt)
walau apa2 pun dia 'buat'...dia bangun pagi solat dulu....kat rumah parent dia gitu la.....tambahan surau ayah dia dah dekat....jalan 6 langkah dah sampai surau ayoh dia...so jgn la ngade2 tak jejak ke surau...ada la suara SERUAN yg leh menusuk di hati tu kang..ehehhee...elok jugak tu...demi SAHAM untuk dibawa disana...aku suka what.....
tapi ai takut jugak alim sgt kang..tu tak leh ini tak leh...kang main piano pun tak leh...eheheh
tapi ai suka jugak tegur2 kalo ai ada buat salah..ai tau yu tentu syg ai kan....sbb tu yu tegur2..kalo ai terlebih cekci....
setakat ni dia masih ting tong mcm aku jugak...harap2 jgn terpesong sudah ye bang kan....ai takut api neraka...ai tak redi ni...tapi yu kata nak ampun ai bila2 je kan? kan? kiranya ai selamat ke tak ni bang...adehhh takut plak bila sebut mati ni...
(apa motip cite ni? xde motip..bukan tujuan nak tjk laki aku xtinggal solat..owh tidak sekali..sbb dia bukan tak pernah tinggal solat....tapi ai takde motip pagi2 ni...ehehehhehehehehehheh okeh leh terima?)

17 comments:

~anna&anuar~ said...

ai ponnn takottt mati... iskkk.. amal ibadat ciputt jek nak bwk bekalan... hrp2 tobat sntiasa diterimeeee..

kalo la ade neraka atas dunia ni, tobat org x wat dosa..

p/s: kak, ko buang pompuan jepun gedik tepi kiri tu.. ssh nak bacaaa.. geram jek... rase nak hempuk jek pompuan jepun tu bagi masuk dlm tanahhhh...hahahha.. maap kak..

~aSHa~ said...

anna --> dik tak leh buang..tu sifu akak yg letakkan...cekgu izan...pakar blog tu

..nOj.. said...

ko nk tunjuk laki ko pakai baju bunga2 ni kot?

~aSHa~ said...

nOj --> agaknye la kot motip aku

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

oit...ko yang suh letakkan kan...lempang kan...

motip:bagus entry ni...ingat mengingati amalan yang mulia...aku tekan button like tu ok...

~aSHa~ said...

izan --> ehehehe jgn marah cekgu...

cekgu aku tak nampak la button2 tu....adehhhh seme mende di sekat...sian kan

@juera said...

org lelaki ni klu dia tgur mknanya dia sayang kat kita kan kak??

mcm bru ni mai kena marah giler2 dgn boifren..sbb pakai seluar ketat.sikit je x de la ketat mn pon..dh la bju singkat..huhu..
tp dia marah giler..smpai dia x nak keluar ngn mai kalau x tukar seluar lain..adeyh!!tpkse la kna tukar seluar lain..dia ckp nk tnjuk dkt sape pkai ketat2 tu..huhu..kan dh kena..adeyh!!abis dia gak yg dtg tiba2 terpacak depan umah..kita mcm org gila br bgun tido nk siap2..tgu lma2 kang bebel plak..adoi..

~aSHa~ said...

@juera --> maknanye dia sayang yu la tu..dia takmo org tgk susuk tubuh mu...dia JELES....

zue @ annaleeya said...

betul tuh sha... akak pon klu bulih biarla en somi mcm skang... nak kate alim sgt pon tak... biasa2 jerk.. tapi bab solat mmg bulih puji tau... mmg tak pnah tggal... dan slalu ingatkan istri dia yg kdg2 ting tong nih... hehehe...

Ain said...

sekali sekala pakai cekci ok pe sha, tapi kat dalam rumah la....

hehehe....

~aSHa~ said...

zue --> ehehe kiranye kita serupa la ye...sekepala nampaknye...kak tak sabo nak buat gathering ni...tapi tak dpt lagi pg cerating....leh jumpa kak zue sekeluarga...dgn anak2 akak yg sweet dan ceria sokmo tu

~aSHa~ said...

kak ain --> ehehe kat umah mmg dah cekci dah...kadang2 naik segan sbb ketara sgt perut yg muncit ni...

Kniedaz said...

saling ingat mengingati tu kan baik.. ^_^

Siti said...

alhamdulillah...semer isteri inginkan suami yang soleh..dia lah pembimbing kita, syurga kita.

zue @ annaleeya said...

mmg tak sabo nih sha.. bila bulih jumpe nih????

Ain said...

kalau sha pakai cekci anak2 komplen tak.....

akak tak tahu reaksi anak2 akak camne sbb akak suka pakai kain batik ngan t-shirt jer....hehehe...

~aSHa~ said...

kniedaz --> saling ingati mean saling meyayangi kan...

siti --> isteri dambarkan suami yg soleh...yg boleh pimpin isteri

zue --> ehehe tgk weekend ni sha try ye kak

ain --> ehehehe tak komplen..sbb dah terbiasa dari kecik kot...ehehehe