Monday, May 31, 2010

pesal plak letak kat aku....aku kan Perempuan...

ok ckp ttg entry sblm ni..tade niat plak nak emosi @ luahan perasaan..tiba2 terluah plak..tambahan plak korang bagi komen mcm aku tgh sedih sgt...eheheh mana ada sedih wei aniwei tq ye...aku tak sedih pun..sbb aku anggap itu kan sebagai kata2 SEMANGAT...CABARAN hidup..aku ckpkan..itukan kata perangsang...supaya aku lebih berusaha dan bersungguh2 skit..meke tu suh aku bersungguh


ok ini cite bab lain dah......merujuk kepada perkara di atas....
satu hari tu..rsanye bukan satu hari aku kena ni...dlm 2-3 hari jugak la...aku suka pg kedai tu....
sbb kedai tu ada ikan patin..best jugak la..tapi tak leh lawan temerloh punye ar..
then bila aku tgh makan..spt biasa.....tokey kedai akan mengira dan letak note kecik kat tepi pinggan....biasa nye meke2 ni letak kat tepi org lelaki..tapi aku tgk sejak 2-3 hari tersebut..asyik letak kat aku je
aku sound la kat laki aku tukang pembayar sebenar...
*
'pesal letak kat ai plak ni...'
*
laki ai jawab
*
'dia tau je yu ada cash ai xde cash skrg ni kan...mmg dia pandai'
sambil gelak2..nak ngelak bayo la tu kan...
*
'ok fine..ai byr...nanti ai curi duit ye dari m2u spt biasa'
*
'x ikhlas tul nak belanja'
*
'hello, ada ai kata nak belanja ke?....ikhlas x ikhlas lain cite...tanggungjawab 'makan' sape yg kena, hampeh tul akak ni letak kat aku...aku KAN PEREMPUAN, patut letak kat LELAKI..baru la gentlemen'

sekian cerita pendek aku kali ni....

19 comments:

@juera said...

oo..tp kn bese klu mkn ngn abg, x pnh lg pelayan kdai ltk note kt adik..msti ltk kt abg..haha..mgkin dia ingt x kn org ppuan lak nk byr kan..hehe

sI tEDI said...

hik hik hik.

ske org lerak mcm ni sekurang2nya sambil makan leh congak betul ke amaun nye sama benda yg kita makan. ekekekekke

LYaFRINA said...

HEHEHEHEHEEE..
BIASA MAKAN BAYO DIRECT KAT KAUNTER @ DIA MAI KAT MEJA.. KALO KAT SEKITAR OFIS TU.. BIASA LA... DPT BIL2 GINI..

**KEDAI MANA?? KALO IKAN PATIN BKN KE RESTORAN....tutttttt.. MMG SLALU RAMAI ORG SITU.. KALO SITU LAAAAA.. SBB LYA SUKA MKN IKAN PATIN DIA...

zue @ annaleeya said...

org pompuan kan menteri kewangan dlm umah.. sbb tuh letak kat asha... heheh...

..nOj.. said...

betul la tu dia bg kat pompuan, sbb tokey tu pk 'pompuan ni malas nk masak kt umh, jadik dia la yg kena bayo'. betul x?

umilia said...

hahaha..btul2..aku stuju tu nojah..aku plak kdg2 bg kat aku kdg2 bg kat laki aku..tp sll laki aku yg byr..ego beb lelaki..takkan pmpuan nak byr lak..nnti org tgk malu..hahahaha...

~aSHa~ said...

@juera --> mai..rasanye kedai tu tau kot...akak ada duit..ehehehe..tak kira...ai korek dari m2u

~aSHa~ said...

si Tedi --> tuk makan dgn ikan patin je rm6...sib baik patin biasa..kalo tloh tu dah belas2 dah

~aSHa~ said...

lya --> a'ah kat kedai tut tut la..pandai yu ni tau

~aSHa~ said...

zue --> betul jugak kata akak tu...sbb tu la dia bg pompuan kan..dia tau...pompuan ni bijak urus uwang

~aSHa~ said...

nOj --> ehehe ye ye apa ko ckp tu mmg la betul...ini situasi makan thari tau..tak kose ai nak berpeluh2 di thari di dapur...ye la ye la ai bayo...then ai curi balik duit

~aSHa~ said...

umilia --> ko sama je mcm jah tu.ye la ye la..aku mmg tak masah lama dah ni..ahahaha....

tapi kalo aku bayo mesti malu laki aku kan...tak gentle la kan

ardinihumaira said...

hik3... dia segan kot nak letak kat cik abang akak. kunun beliau si pemalu la gtew ahaks ;p

~aSHa~ said...

dni --> malu? uhuhhuhuhu terbatuk2 akak ni dik

Farazila said...

slalu org kedai tnye nk asing ker kira sekali..hihihiih...

maybe dia nmpk purse akk tebal atas meja kot...hikhik

~aSHa~ said...

farazila --> ehehhehe tebal dgn segala mcm kad kot...alalalal...

aiDieNa said...

Ahahaa.. patutnyer sound kat akak tu.. ehhh.. akak tokei kat situuuu.. sambil muncungkan molut.. baru dia pahammm..

.:fyzz:. said...

wey akak tuh tgk hg nih muka murah rejeki +duit byk kot wey..ehehhe

ala2. dont take it seriously..akak nih nak bergurau senda tuh..hahaha

~aSHa~ said...

aiDiena --> ehehe a'ah kan..sound je..kata...eh kak..xkan sy bayar..tak gentle la laki depan sy ni kang...

fyzz --> ehehe akak tu mmg tau..gurau senda soal wang ringgit...