Friday, June 11, 2010

'Mama, sayang la papa'


semalam masa aku ada keje skit kat kedai..bawak la anak2..kebetulan my laki nak main tenis...so xpe la ai bawak...sekejap je..

masa dalam kete....boleh plak anak teruna aku cakap mcm ni...

'mama sayang la papa'

aku tanya la...kenapa abg danish ckp mcm tu (sambil kerut dahi...mana la plak dia dpt ni)...

lepas tu dia jawab lagi (skrg pandai menjawab)...

danish : 'ye la...mama marah papa...papa nangis'

aku : bila plak mama marah papa, papa nangis

danish : ada dulu (suka guna dulu dulu) mama marah papa, papa nangis dah

aku : ye ke? (bila plak org tua ni nangis2 depan anak aku ni? ciskek tul org tua ni)

danish : mama, papa sayang mama...mama sayang la papa ye.(dia ulang lagi)

aku : ye ye, mama sayang papa, sayang abg danish, sayang baby..

tiba2 tak lama lepas tu....dengar lagu ni plak kumandang....dendangan Ning Baizura....


Chorus:
Mama jangan lupa Papa sangat sayang Mama
Walau terlalu lama Papa bersama Mama
Papa jangan lupa Mama sangat sayang Papa
Walau selalu Mama marah marahkan Papa…Mama sayangi Papa


Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2010/05/lirik-lagu-mama-papa-ning-baizura.html#ixzz0qVRwUBG0

aku rasa dia belajar dari lagu ni la....dia pun ikut nyanyi lagu ni...mcm hafal je...ish

owh anak anak...semakin besar....semakin tak caya....dia sudah membesar....

24 comments:

Ena said...

alalala..

comei jer statement tu.. heheh..

bijak2 kan anak2 skrg.. kdg cam tak percaya pun ada.. tapi tu la hakikatnya kan!.. :)

ena tak pernah pulak dengar lagu tu.. nanti nak try gak la dengar.. :)

nizamsani said...

comel.

{ e'mie } said...

kihkihkih...mcm airol lah tuh...betul cakap ko tu zidah..rupa2nya dah besar anak2 kita kan..kihkihkih..abang danish..abang danish..dah pandai berkata2 dier skang..rindu dier...

princeduyong said...

anak2 penawar kala duka...penyeri waktu gembira

..nOj.. said...

mane dia dgr lagu tu weh. ceh mesti kt skolah ade bg budak2 dgr lagu tu kot

sI tEDI said...

mereka memahami erti kasih sayang.

syukur

zue @ annaleeya said...

olololoooo.... chumel... hiks...!

Kniedaz said...

makin besar makin pandai berkata2..mengalahkan org tua..hehe

fazRul said...

2lar..mama garang sgt ngn papa..kocik hati papa..hehe

tak dpt bayangkan muka akak biler danish suh cayunk papa..hehe

Jantan Keparat said...

alalal...
chumel sgt2!

Nurzairul Isma said...

bijak nye.... danish sayapon camtu.. mulut mcm org tua bercakap.. kdg2 mcm tak caye je kuar dr mulut kecik tu.. hehehe.... how time flies.. cptnye anak2 membesar...

~aSHa~ said...

ena --> mmg mcm tak caye je...lagu tu selalu ada kat era....dgr la...ning baizura nyanyi

~aSHa~ said...

nizamsani --> ehehe anak2 la ni...makin advance..kita dulu tak gini

emie --> betul tu..tak sangka dah besar...jap je rasa kan...

princeduyong --> i vote ur statement

nOj --> lagu ni di era cik jah wei...ce ko try dgr..ada ptg2..

si Tedi --> tak leh bayangkan apa dlm kepala kanak2 kan...nampak kecik je...tapi fikiran nye tidak kecik


zue --> akak mesti lagi selalu berceloteh dgn anak2 kan...dah besar lagi mcm2 perkataan yg tidak diduga keluar...sweet je rasa

kniedaz --> tak dijangka dek akal...bleh keluar benda mcm tu

~aSHa~ said...

fazrul --> kamu dgn bulot kecik tu sama ye? konpius akak ni...dik muka akak kalo marah kat papa mereka..mcm singa jadian dah...ahahahahahhahahaha
tapi time danish ckp tu...muka akak mmg berkerut sambil berfikir..mcmane la leh keluar ayat gitu dari mulut si kecik...

jantan keparat --> ehehehe

nurzairul isma --> owh danish kamu pun petah ye....danish akak ni lambat berckp....tapi skrg dah 4 taun...petah skit2 la....ehehe kalo danish bertemu danish goner la yerk? best ayat kamu 'how time flies' bleh pinjam

@juera said...

bdk2 skrg mmg cpt blaja..comel je abg danish ckp mcm tu kn..^__^

mamalieyna said...

hikhik...bijak anak2 skrg ni.. ^_^..

~aSHa~ said...

@juera --> itu ar mai...cepat2 dpt anak ye...kalo dah kawin...proceed terus

mamalieyna --> tgu la ayeep dah besor skit...sama la tu..

ardinihumaira said...

wa.. lagu tu macam best gak kak.. nak nyanyi juga la hehe

- d . a . r . i . a . s . u . e - said...

so sweeeetttt....

lemangcute@chah said...

hehehehe..

jangan kasi dengar lagu "papa jahat" tu tauu..hehhehe..
menyampah betul lemang kalo dengar lagu "Papa jahat" tu..mengong jerrr..

anyway...
lemang bagi 5 bintang untuk danish.. piching, penggunaan pentas dan pantai curi hati penonton...hehehe

Frodo Baggins said...

hahahahhahaha siott comel!
secomel wa masa kicit dulu
wooohaaaa


>>___<<


tong sampah wa dah letak link, click jer nama tong sampah. hehehe, ni blog >>> http://fakurpunyasampah.blogspot.com

SYANI said...

betul ke papa dia ade menangis dulu???

tehr said...

hehehe
anak2 sekarang memang petah dan cerdik

jadi, awas dengan segala tingkah laku - habis diceritanya nanti di tadika

...parah2x

sI tEDI said...

entry tu dah di delete oleh tuannya. :)

he he he