Wednesday, August 25, 2010

Mesti Jem arini


arini mesti jem line maybank2u, market², shoping complex, BANK BANK.......ermmmm mesti penuh sesak kan? ramai jugak ni ke SOgo...eeheheh sib baik den dah pg sblm puasa...selamat la skit dari keadaan penuh sesak kan..

gambar dari blog dia

so aku je la duk sini terperuk makan megi....eh makan megi plak....buat keje la...ehehehe...nak bayar bil2...idak la arini di m2u mesti susah la nak transfer byr sana sini sinun.....nak pg bank tuko pitih raya pun idak kot....nyesal gak tak tuko smlm je....hissshhhh nampaknye takde pitih raya la prepare taun ni kot...ahahahaha....kalo ada pun yg ada dlm simpanan..duit 'cantik²'...duit cantik2 ni aku simpan yg duit masih baru²...aku suka simpan duit gitu..sayang nak guna....kalo duit yg dah lunyai ke apa ke..cepat je aku perhabihkan...erkkkk gitu pun ada kan...

so korang buat apa di sana sinun.....buat keje ke pg shoping complex??????

20 comments:

eiffel said...

ler..awl nyer da sopin raya...kita xprepey pape pown...

~~*Lady Salwa*~~ said...

a'ah la kan... hari ni sure ramai org... adeh, baru je cadang nak pi beli susu anak... dah habis langsung ni...

tapi duit tak cucuk lagi. jenuh la nanti...

sama la, kalau duit baru tu sayang je nak guna. tapi bila terdesak2 tu terguna la jugak.. hehe

~aSHa~ said...

eiffel --> kena awal dik prepare..kalo idak sesak la di bulan ramadhan....

~aSHa~ said...

lady Salwa --> ehehe betul tu kalo terdesak..duit baru tu guna jugak....kalo arini nak ke bank..mmg jenuh la beratur kan sal....so esok je la...

zue @ annaleeya said...

wat kejela... swasta dok dpt gaji lagi.... huhuhu!!!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

yup, arini dh bleh gaji maaa..
kosong opis, dorang pigi bank..
i gak rilek, bayar tru clicks aje, dh tinggal separuh maaa... hwaa..
cop, btul ke de org ckp gaji tuk bln 9 cepat gak ekk?

idah @mama izzya said...

arini sya dah jadi beruang(gaji ler)
lehla wat persiapan raya..tp bkn arini la..ari jumaat kan cuti...

sogo..lama dah x g situ sjk blk teganu..

LYaFRINA said...

LYA XDE SHOPPING2 DA... SMUA BJU Y BLUM PNAH DIPAKAI TU LA DIBUAT RASA.. XPERLU NK MBAZIR.. LG PON BLN 9 NI LYA KNA K SPITAL 2 KALI UTK RWATAN... TU JD XDOK MOOD THN NI... Y BLN 8 UTK AMBIK DRAH KAT KTN X PEGI.. HEHEHEHE.. PASTU.. UBT SMBUNGAN PON X AMBIK2 LG.. TP STILL ADA STOK KT RMH..

LYaFRINA said...

**SHA... BUKAN BUAT RASA.. BUAT RAYA.. (BAJU ASYA..)

KITA Y BESO NI CKP LA BJU KURUNG SPASANG Y DH TMPAH AWL2 LG..

.:fyzz:. said...

hi jidah..amboi lama hg tak mai lawat blog aku..:(

aku nih mmg ala kadar ja..maklumlah raya pun kt kg sendiri..baju raya sufiya pun dh beli..cuma nak tambah2 skit2 ja lagi..aku nyer je lom lg..cam tak dak mood ja..

..nOj.. said...

aku dh setel bil2 + sewa umah pepagi buta td. awal pg tak jem lg wei. bank pun dh pegi td. takde org pun lg. mayb org menyangka ramai org seperti ko kot. tu yg takde org pg. hahaha. barang dapur pun dh siap beli.

persiapan raya plak tuk mak pak lum lg. tuk anak hampir lengkap dh

mamalieyna said...

org gomen syok abes la..leh shopin mopin..kite yg private ni..huhu..dok diam2 dulu..^_^..tp leh bodek en suami..hehe..tapi anak pulak tak cihat la..huhu..

ardinihumaira said...

bestnya... dni tak dop gaji. sobbb :'(

Nurzairul Isma said...

huhuhu.. jejakke supermarket pon belum lagi... dekat2 nkraye sok lah.. tu pon takleh gi weekend... nak bayar kene beratur panjang...

Fieza79 said...

mmg btol la kat sini pon suma bank dh besesak sbb hari gaji...kalo supermarket tu gamak nya sesak jugak...tk g lg pon supermarket huhu..

tgh bermalas malasan..!

az rina a.k.a jaijina said...

isk, kite blom boleh nak bayo pape nih..sbb keje swasta kan, lmbt le nak bergaji..

tahun lepas mmg takde pitih raye langsung sbb tak sempat nak tukanye..tahun ni insyaallah ade..

~aSHa~ said...

zue --> ehehe gaji swasta banyak dari kami...kami ciput je

leily tau la tu..cepat ke dok...tgk jadual..nampak mcm biasa...rasanye dia tak percepat kan ko..dia takmo rakyat malaysia ni miskin cepat sblm hujung bulan..

idah --> wah mmg ramai yg beruang arini...ehehehe dan ramai yg bayar zakat di shoping complex....sib baik kami dah bayar zakat kelmarin sblm bayar zakat ke shoping komplex

lya --> xpe..baju byk yg tak pakai lagi kan...asha pun gitu jugak kot..tuk anak2..yg lama2 pun leh pakai lagi tuk raya ke3 ke...ala bkn byk pun asha beli..yg murah2 dan harian je...td pg pusat hari hari

Ain said...

akak beli baju anak2 sebelum masuk bulan puasa lagi....

buat persiapan kecik2 jer tahun ni...

chugie said...

ingatkan nape lah jem.. rupenye ade yg dh dapat gaji.. cam sy ni, gaji lambat lagi.. so, tengok je ler orang bershopping sakan.. heheh:D

nurKN @ Nur said...

mmm..dh seharian mgukur jln..smpai xlrt nk kuar shopping raya..

n.b:kak asha, Nur de terjupe 1blog yg jual baju cm yg akk nk utk ur dotter tu..xtau lak akk cari baju cmtu, kbtuln lak saye baru je visit blog buddy ni. try search kat link bwh ni..

http://superkidstore.blogspot.com/

happy shopping!!