Friday, October 29, 2010

Laptop 1Malaysia

aritu anak2 bos dpt laptop 1Malaysia...ehehe aku tak tahu mcmane pemilihan pelajar yg dpt ni..
maybe anak2 yg cemerlang kot....sbb ada dgr cite khas tuk yg kurang kemampuan...tapi bos kurang kemampuan ke? ehehe rasanye sbb anak2 dia cemerlang dan mengharumkan nama sekolah, jadi mereka pun dpt..
masa bos nak upgrade sumthing, aku curi kesempatan snap laptop anak dia...cantik ar yg kaler putih tu,i like... putih tuk anak dara bos, yg hitam tu, tuk anak teruna dia...
*
*
eh adik ipar aku pun dpt tau...darjah 5 semua dapat katanya...
bestkan student sekarang...
buku text pun dah senang di bawa..semuanya ada dlm laptop..
bawak laptop je ke sekolah..uhuhu
.
.
.
kita dulu...beg sampai koyak2 bawak buku teks berlambak...dah la beg pakai 1-2 taun...
budak skrg pakai beg setahun je...tuko, beg lak ringan dah...
*
*
inilah agaknye dinamakan INOVASI..kan
---------------------------------------
aku try google..'siapa layak dapat laptop 1Malaysia percuma'
apa yg aku jumpa:
Kerajaan akan mengagihkan sebanyak 1.2 juta komputer riba secara percuma kepada rakyat berpendapatan rendah dan juga pelajar sekiranya mereka melanggani pakej perkhidmatan jalur lebar dengan Telekom Malaysia Berhad (TM).
sumber : sini

wahai kerajaan aku ni berpendapatan rendah...layak tak anak aku dpt....ehehehe


17 comments:

SafaRi09 said...

salam.
pasal laptop free nia ada baik nyer tp bila bg kat bdk sek rendah cam x sesuai jer. tgk dia org lebih byk wat main game dari wat blajar.npk nyer mak bapak semer kne la perhati dia org nie.jgm mak bapak join skali dah la. hehe

p/s: baru jer suka2 nak komen skrg. biasa dok baca jer n3.

@juera said...

housemate sy pn dpt katenya..dia msuk pakej TM..best la cm tu..huhu

LYaFRINA said...

hehehe.. y lap top 1 malaysia just utk student sekolah .. kalo x silap rm 100 setahun.. sbb ank sedara ada dpt.. dia form 3.. tp x dpt streamyx.

n y hp tu plok.. lya ada ambik pakej dgn TM.. nk beli x mampu.. huhu :-(

kita blh ambik pakej mana y nak + streamyx. pakej termurah rm 48 kalo x silap y HP+streamyx ni.. internet pon laju kat rmh.. tp dlm tempoh 2 tahun ni.. kena byr rm 78.00 sebulan (harga utk steamyx+notebook HP).. lps tu just bayar harga streamyx jer.. dlm 48-50++ sebulan..

skarang ni xpasti ada x lg pakej tu.. tp lya ambik masa TM buat promosi kat padang astaka dulu. dh lama.

kalo x, sblum ni guna lap top k.long j sokmo..

ardinihumaira said...

kasi kat dni satu.. :D

Zura said...

klau d beri kebenaran kat dahi pun kerajaan nk cop 1Malaysia..:D

Rizziela said...

saya pun berpendapatan rendah..nak gak sebiji boleh?

~aSHa~ said...

Safari09 --> thanx singgah...sy setuju dgn kamu...bukan takat main game...malah ramai yg advance FB..uhuhu..tgk ebook tak sgt....FB yg lebihnye....

~aSHa~ said...

@juera --> ehehehe yg tu pakej kena bayo bulan2 kan...yg student ni bukan free gitu je ke?

~aSHa~ said...

lya --> kena bayo jugak ke? rasanye bos kata free je...tuk sekolah di terengganu free rasanye..subsidi kerajaan tganu kot....

~aSHa~ said...

dni --> jadi la student primary school...eheheheh

~aSHa~ said...

Zura --> ehehe i like ur statement...tu la...kain pasang pun ada 1malaysia...uhuhu

~aSHa~ said...

Rizziela --> sama la kita...patut kita dpt ni...anak kita nanti belum tentu dpt...baik kita dpt kan awal2...kan

ciK mOt (",) said...

adik aku pun dapat...nak kata dia cemerlang...tidak la kut...
tapi mungkin anak kurang kemampuan kut...pendek kata anak yatim...hurmm...

untung budak zaman sekarang...

~aSHa~ said...

cik mot --> itu la untung zaman la ni...serba serbi sponsor..malas atau rajin je nak belajo

.:fyzz:. said...

untung la anak bos hg jidah..tp yg muskil anak bos pun leh dpt..tp cam hg kata la..maybe depa pandai..dapt nombot 1 tuh la dpt tuhh..sempoi ja kan laptop 1 mesia nih..
bak la aku satu..aku pun pendapatan tak byk gak..:P

..nOj.. said...

aku dgr cite, seme budak skolah dapat. tak kira miskin kaya hina mulia. hehe

Anonymous said...

bukan sume budak skolah dapat lerr.. meka tgk gaji mak bapa budak2. yg bergaji rendah dari rm2k, meka tak bagi laptop.